Triathlon Hengelo (10-06-2012)

Zondag maakte Iwan, na tweeenhalf jaar, zijn come back in de achtste triathlon van Hengelo. Iwan legde de 500m zwemmen, 20km fietsen en 5km lopen in 1:08.29u af. Martijn deed mee op kwart en werd hier tweede in 1:49.10u. Verder stonden Roland, Gian, Roel nog aan de start van de achtste triathlon, en Hinke, Henk, Arnoud en Auke aan de start van de kwart triathlon.

Achtste triathlon
Roland Besselink 0:57:35
Iwan de Wit 1:08:29
Gian Dorsthorst 1:09:17
Roel Nijhof 1:18:30
Kwart triathlon
Martijn Paalman 1:49:10
Hinke van Wezep 2:00:57
Henk Groeneveld         2:14:07
Arnoud Gobas 2:17:53
Auke Wijnterp 2:23:59

 

Roel:
Na een korte nacht rust stond de volgende wedstrijd alweer voor de deur, de triatlon van Hengelo de afstand 1/8e. Om 11.00 uur was het tijd om te zwemmen, dat ging wel goed. Ja en dan op de fiets, eerst maar eens aan voelen hoe de benen zijn en dan een ritme zoeken, dat ging goed. Naar 20km was het tijd voor het laatste onderdeel, het lopen. Na een moeilijk begin kon ik langzaam wat tempo pakken. Het ging niet van harte, soms moet je met minder genoegen nemen me eindtijd was 1.18.30. Al met al was het een leuke dag.

Iwan:
Vandaag stond voor mijn na, 2,5 jaar weer eens triathlon op het programma. Ik stond aan de start om heel over de finish te komen en had geen eindtijd in mijn hoofd. Ik was toch wel gespannen, de drie sporten afzonderlijk gaat best oke. Maar hoe zal de combi gaan van drie sporten achter elkaar? Het zwemmen ging vanaf begin lekker, heb heel ontspannen gezwommen en op de wal keek ik op mijn horloge en die gaf 8.40 aan (volgens mij een pr in een triathlon). De wissel verliep soepel en het was even wennen om na het zwemmen te fietsen. Na 2 km kwam ik in een lekker ritme en kon een redelijk tempo aanhouden. De wind was toch wel aangetrokken en je zou denken dat je in een ronde ook wel eens wind mee zou hebben, maar dat gevoel heb ik niet gehad! Laatste stuk naar het parc ferme even wat gas teruggenomen. Na 45 minuten begon ik met lopen. Het onderdeel waar ik de meeste vrees voor had. Ik loop maximaal 1 x per week en dan alleen rustige duurlopen om de rug te sparen. Een echte tempoloop had ik nog niet gedaan. Had daarom met mezelf afgesproken om de eerste 2,5 km rustig aan te lopen. Bij het keerpunt zat ik op een schema van 1.10 en dat vond ik al een mooie tijd. Omdat ik geen last had van de rug besloot ik toch maar een tempoversnelling te plaatsen en dat resulteerde in een eindtijd van 1.08,39. 2 seconden sneller dan 3 jaar terug, had alleen toen voor mijn gevoel meer getraind. Ik ben dus helemaal tevreden met deze tijd en vond het super om weer eens deel te nemen aan een triahlon. Wat hebben we toch een leuke sport.