Triathlon Doetinchem (26-08-2012)

Auke, Martijn, Chris en Gian stonden vandaag aan de start van de triathlon van Doetinchem. Er waren meer puzzelstukjes die zich hadden ingeschreven, maar bij naderinzien het weer te slecht vonden of nog moe waren van activiteiten op de dagen voor deze wedstrijd.

Gian:
Vandaag mee gedaan aan de achtste triathlon in Doetinchem. Ik heb vanochten hevig zitten twijfelen of ik wel zou gaan. De weersverwachting zag er slecht uit en het was vrijwel zeker dat er (veel) regen zou vallen. Ik heb toch besloten om te gaan. Het zwemmen ging heel goed. In 7.42 passeerde ik de mat. Ik kreeg daarna alleen mijn wetsuit niet goed uit en verloor daar alle winst die ik door mijn wetsuit had gepakt bij het zwemmen. Op de fiets was het oppassen geblazen. Er werd in het parc-ferme al gewaarschuwd dat er veel valpartijen bij de kwart waren. Ik heb hier goed rekening mee gehouden en heb bij alle bochten geprobeerd geen enkel risico te nemen. Twee kilometer voor het einde ging het nog bijna fout. Mijn voorganger schoof hard onderuit in een rotonde en ik dacht dat ik ook zou gaan vallen, maar gelukkig had ik meer geluk en kon ik op de fiets blijven zitten. Daarna was ik nog wat voorzichtiger en kon ik gelukkig naar een paar minuten de fiets weer aan het hek hangen. Het lopen ging eindelijk eens weer wat beter tijdens een triathlon. In ongeveer 23 minuten wist ik de 5km te lopen en dit resulteerde in een eindtijd van 1.10.12. Daarmee was ik ruim een minuut sneller dan vorig jaar. Dus al met al ben ik wel blij dat ik gegaan ben. Helaas had Martijn Paalman minder geluk. Hij lag ruim eerste bij de kwart toen hij met zijn fiets onderuit ging. Hij heeft gelukkig niets gebroken maar hij had wel de hele linkerkant open liggen. Hij kon hierdoor de wedstrijd niet meer vervolgen. Ik kwam Auke tegen tijdens het lopen en gelukkig was hij ook niet gevallen.

Chris:
Vorige week zondag fietsten we nog met 40 graden door het Zuid-Limburgse landschap. Vandaag  fietste ik met zware regen en wind en bij 15 graden na het zwemmen, door het Achterhoekenlandschap tijdens de kwart van Stroombroek. De eerste 10km  zei ik tegen mezelf: “vindt je dit nog leuk ? Nee, hier vindt ik geen barst aan ! “  Ik had besloten om bij het ingaan van de 2e ronde af te stappen.  Je moet genieten van de triathlon dat heb ik vandaag niet echt gedaan. Na het einde van de 1e ronde heb ik me toch nog op kunnen peppen om de 2e ronde in te gaan. Ik kreeg het  wat warmer en ben toch nog gefinisht in, handgeklokt  2:21:50. Wel tevreden met name omdat het lopen best goed ging.  Daarna gewacht op de prijsuitreiking omdat ik dacht dat één van onze clubgenoten wel in de prijzen zou zijn gevallen. Maar tevergeefs niemand gezien op het podium L  Toen maar snel naar Apeldoorn gereden en een uur in bad gelegen…….nu gaat ie weer. Volgend jaar weer naar Doetinchem !

Auke:
Vandaag regende het zo hard dat af en toe mijn snelheidsmeter van de fiets uit  viel. Ik had bewust mijn oude fiets meegenomen. Het geeft ook wel weer een stuk voldoening als je een wedstrijd hebt gedaan waarbij de omstandigheden wat zwaarder waren dan normaal. Maar dit moet je niet elke week hebben.