Triathlon Almere (03-06-2012)

Vandaag deden Gjalt, Hilly, Margo en Janine mee aan de triathlon van Almere. Het weer was bar: 8 graden en veel regen. Het water leek hierbij zelfs warm. Gjalt won zijn categorie bij de kids-triathlon. Janine, Hilly en Margo hadden ingeschreven voor de Olympische Afstand, maar omdat er ‘s morgen vanwegen de kou zoveel uitvallers bij de Sprint waren geweest en de organisatie zich ook zorgen maakte over de vrijwilligers die zolang in de natte kou moesten staan werd de Olympische Afstand ook een Sprint. Hilly finishte hier als eerste puzzelstukje en werd 2e D40+, Janine volgde even later als 4e D40+ en daarna kwam Margo als 5e bij de Senioren.


Hilly 2e D40+ (foto Janine)

 

Gjalt:
We moesten 250 meter in 19.2 graden water zwemmen en dat ging best goed, na de wissel 11 km fietsen toen ging ik op kop rijden. Bij het lopen maakte ik het af en kon ik als 1e over de streep komen. Tijd: 43.23 min. Bij de prijsuitreiking kreeg ik een prachtige zonnebril, maar die was vandaag niet nodig…

Hilly:
Leuk zo’n ingekorte wedstrijd…na een regenachtige ochtend vond ik ook wel prima en vooral verstandig van de organisatie. Op de kortere afstanden hebben we veel (jeugdige) triathleetjes compleet verkleumd zien binnenkomen… De sprintafstand begon voor mij met een prima zwemtijd…(750m)met een veel te lange wissel,daarna op de tijdritfiets (!!)en proberen om lekker te draaien, maar…Zo lekker ging het vandaag helaas niet…koude spiertjes ??…gelukkig ging het lopen weer als vanouds en lukte het om nog lekker te finishen.

 

Janine:
Leuke triathlon. Wel jammer dat hij ingekort werd. Het zwemmen ging, ondanks wat klappen, wel lekker maar niet zo snel als Hilly en Margo. Het fietsen was nat en vies, maar ik kon het tempo er aardig in brengen en veel mensen inhalen. Halverwege het eerste rondje ging ik Margo voorbij en een rondje later kreeg ik Hilly in het visier. Ik kon dus als eerste puzzelstukje en 2e D40+ aan het lopen beginnen. Hilly zette dit na ruim 1km lopen recht en even later kwam ook Ingrid van Lubek me weer voorbij. Ingrid liep niet heel hard van me vandaan, maar het gaatje werd wel langzaam groter. Ik finishte uiteindelijk in 1:19.39 als 4e D40+. ‘Dankzij’ het inkorten van de wedstrijd heb ik na afloop langer aan m’n fiets mogen poetsen dan dat ik gesport heb ;-(

Margo:
Vandaag Almere in koud en nat weer gedaan. Even aan het idee wennen dat het Sprint werd, maar toen van start in lekker warm water, 17 graden ipv 8 graden op de kant. Ik zwom wel lekker maar ging achter mijn voorganger aan de boei voorbij, draaien en inhaalrace gestart. Hierbij nog mijn zwembril door een trap af en toen ik die weer op had, maar weer verder, niet ideaal. Met fietsen kon ik niet op tempo komen. Vorige week maandag in Woerden nog 35 gemiddeld in een OD kunnen draaien, ik kwam vandaag niet eens in de buurt op 20km. Het lopen ging erg goed en kon ik nog wat goed maken, dus dat gaf weer een goed gevoel. Er zit toch nog ergens iets van snelheid :-). Uiteindelijk in 1:21:44 over de streep. Doe deze mooiweersporter maar weer een triathlon boven de 20 graden in de zon!