Rutbeek Triathlon (02-09-2012)

Rutbeek Triathlon (verenigingscompetitie/clubkampioenschap)

Vandaag stond de Rutbeek triathlon op het programma. Dit keer niet alleen de wedstrijd voor de verenigingscompetitie maar tevens ons eigen clubkampioenschap. Welke dame/heer zou zowel onze vereniging hoog houden en misschien ook nog wel kans maken op het behalen van de titel clubkampioen 2012.

Aangezien de bepaling van de winnaar voor het clubkampioenschap anders zou plaatsvinden dan voorgaande jaren werden (vooral bij de heren) vooraf de messen geslepen. Herman (Aalberts) had goede papieren om in zijn leeftijdscategorie hoge ogen te gooien. Onder aanmoediging van onder andere Nicolette, Hans V, Astrid, Inske, Jelle, Silke en de vriendin van Andries ging de wedstrijd van start.
Bij de vrouwen leek Hilly vooraf de gedoodverfde favoriete maar zou Margo misschien voor een verrassing zorgen. De dames starten in een geheel eigen serie om 10.30 uur. Na het zwemmen kwam Margo voor Hilly het parc fermee binnen. Hilly wist echter op de fiets haar achterstand snel goed te maken om de wedstrijd verder als eerste dame van Aquapoldro over de finish te komen. Het wachten op de einduitslag kon beginnen.
Bij de mannen lagen er drie man dicht bij elkaar na het zwemmen. Je kon zien dat Peter de laatste tijd de meeste zwemmeters heeft gemaakt. Hinke en Harry volgden Peter op korte afstand en verlieten het parc fermee nagenoeg op hetzelfde moment. Peter moest tijdens het fietsen zijn meerdere erkennen en Hinke en Harry. Hinke wist Harry in de laatste honderden meters te passeren om vervolgens net voor het parc fermee ingehaald te worden door Harry. Een snelle wissel zorgde ervoor dat Harry net voor Hinke het loopparcours opging. Bij het lopen was duidelijk te merken dat beide lopers zich de laatste tijd meer hebben geconcentreerd op het maken van fietskilometers. Uiteindelijk wist Harry bij Hinke uit te lopen om als eerste van Aquapoldro bij de mannen te eindigen. Achter Hinke kwam Herman al snel de finish over en wist Peter nog net achter zich te houden.

De uitreiking van de prijzen bij de sprintafstand zou misschien direct ook duidelijkheid brengen wie onze clubkampioenen zouden worden. Bij de heren 18 en 24 vielen wij helaas niet in de prijzen. Bij de heren 40 eindigde Harry op plaats 1 en mocht naar voren komen om zijn beker in ontvangst te nemen. Vervolgens volgde de categorie heren 50. Herman eindigde in zijn leeftijdscategorie op plaats 3. Het was op dat moment duidelijk dat de clubkampioen mannen Harry was geworden.

Vervolgens was de prijsuitreiking voor de vrouwen. Margo behaalde een 2e plaats in de categorie vrouwen 24. Hilly eindigde in haar categorie ook op een 2e plaats. Vooraf was er gecommuniceerd dat mocht er in de categorieën een gelijke uitslag komen dat de clubkampioen degene werd die uitkomt in de “oudste” categorie. Clubkampioen vrouwen 2012 is Hilly  geworden. Hilly en Harry zijn degenen die in 2011 ook al clubkampioen waren en mogen de bekers daarom ook komend jaar weer onder hun hoede houden.

De uitslag van de verenigingscompetitie liet nog lang op zich wachten en wij hebben besloten hier niet op te wachten. Het blijkt echter dat wij als vereniging op de 2e plaats geëindigd zijn in de verenigingscompetitie. Wij zijn nog nooit eerder zo hoog geëindigd. We kunnen met trots terug kijken op onze deelname!!!!

Nicolette en Astrid hebben foto’s genomen, deze zijn hier te bekijken.

 

2e vereniging competitie

Het team wat een 2e plek tijdens de NTB verenigingcompetitie behaalde

 

Club kampioenen

Hilly & Harry, clubkampioenen 2012

 

Voor de volledigheid volgen hieronder nog de individuele uitslagen:

Jeugd triathlon  
Gjalt Panjer 00:42:14
Femke Panjer 00:46:16

 

Sprint triathlon  
 
Heren  
Harry van Milligen 1:08:06
Hinke van Wezep 1:09:15
Herman Aalberts 1:11:46
Peter van der Meulen 1:12:03
Harold Vrielink 1:14:35
Andries Langendijk 1:16:44
Addy van Asselt 1:17:03
Herman Drost 1:19:08
Auke Wijnterp 1:19:27
Roel Nijhof 1:24:13
   
Dames  
Hilly Panjer 1:15:26
Margo Maasman 1:19:31
Helen Kool 1:25:25

 

Uitslag clubkampioenschap
1) Harry van Milligen (1e plaats heren 40)
2) Herman Aalberts (3e heer 50)
3) Peter van der Meulen (4e heer 40)
 
1) Hilly Panjer (2e plaats dames 40)
2) Margo Maasman (2e plaats dames 24)
3) Helen Kool (6e plaats dames 40)

 

Andries:
Vandaag de afsluiting van het triatlon seizoen in Enschede. Ik was er vooraf minder mee bezig dan normaal omdat de Marmotte voor de deur staat – maar het was erg leuk tussen nogal wat clubgenoten aan de start te staan. Ook qua support was het goed bezet, met Nicolette, Astrid, Hans, de families Wezep en Panjer en vooral mijn eigen hooligan Nicola natuurlijk!
Qua wedstrijd gebeurde er veel maar viel mij toch wat tegen. Na de start kreeg ik al gauw een voet in mijn gezicht, wat betekende dat mijn brilletje scheef kwam te staan. Na 3 pogingen op snelheid recht te zetten, besloot ik alleen rechts te gaan ademen zodat ik links mijn oog dicht kon houden. Na nog wat contactsport bij de boeien voelden mijn benen erg slecht aan. Toch teveel getraind de laatste weken? Ik nam wat snelheid terug, maar ook bij de wissel en het begin vh fietsen kon ik nog niet echt snelheid maken. Gaandeweg ging t wel wat beter en bij het lopen was er ook een prettige verrassing, lopen ging lekker en mijn achillespees stak minder gemeen dan voorheen. Na 4k werden we echter over een vreselijk geitepad met zacht zand gestuurd. Het was een een kwestie van tijd voordat ik weer een een enkel zou verzwikken. En ja hoor. Gelukkig liet ik mij snel vallen zodat de schade mee viel. Een koddige buiteling de greppel in, net voor Addy’s ogen, was wel het gevolg. Na een voorzichtige herstart had ik nog wel genoeg energie over voor een sprint ri finish. Altijd een stapje harder voor de fans! Al met al geen supertijden maar wel een leuke dag! Op naar de Alpen!!