NK wintertriathlon Assen (27-10-2012)

Herman nam deel aan het NK wintertriathlon in Assen:

Herman:
Zes weken nadat ik mijn ribben heb gekneusd in de afdaling van de Glandon (La Marmotte) heb ik meegedaan aan het NK wintertriathlon op de kwartafstand in Assen. Ik deed als nog net 54-jarige mee in de categorie 55+.

10 km lopen: Na de Rutbeektriathlon op 6 september had ik tot 10 oktober niet meer gelopen. Sindsdien maar een keer of 6 getraind, zo’n 30 km. Normaal ga ik weg op een schema van 43 minuten. Nu zou dat gekkenwerk zijn. Ik wilde wel aansluiting houden met de ‘top’ van de 55-plussers, daarom 45 minuten in mijn hoofd geprent. Aanvankelijk toch iets te snel vertrokken kwam ik halverwege door in 22 rond. Uiteindelijk kwam ik op 44:36 uit.
50 km fietsen: Twee ronden van 25 km door het Drenthse land. In tegenstelling tot het lopen heb ik in de voorbereiding wel veel gefietst. Met zware benen en vaak tegen de kramp aan wist ik een aantal plaatsen op te schuiven. Inclusief de wissels een tijd van 1:30:37.20 km
schaatsen: Ik had nog maar 3 keer geschaatst dit seizoen en met volle benen is dat geen pretje. Waarom doe ik dit eigenlijk? [geen antwoord].Ik wilde overeind blijven (dat lukte mij in vorige wintertriathlons niet altijd) en dat betekende dat ik mijn eigen tempo moest rijden en niet proberen aan te haken bij rijders/groepjes die onder deze omstandigheden net te snel gaan.Enfin, om een moeizame rit kort te houden, in een oplopend schema redde ik het toch nog in 43:54.Eindtijd 3:03:55. Overall een 40-ste plaats van de 80 en een ondankbare vierde plaats van de 9 deelnemende 55-plussers. Wel op grote achterstand van nr 3, dus daar had echt niet meer ingezeten.