Natureman Verdon (F) (07-10-2012)

Wilbert nam zondag deel aan een uitdagende halve triathlon in Frankrijk; Wilbert legde de 2km zwemmen, 90km fietsen en de 20km lopen in 6:21.11uur. Helemaal zonder tegenslag was de triathlon niet, want Wilbert had tijdens het fietsen in een afdaling nog een lekke band. Gelukkig was het de achterband, maar de reparatie kostte hem toch zo’n 10min (kan sneller red.).

 

Wilbert:
Afgelopen zondag was het dan zo’n ver: de Natureman in het Franse Salles-sur-Verdon. Aangezien dit mijn trainingsdoel was sinds de zomervakantie, en ook nog eens mijn seizoensafsluiter, waren de zenuwen van tevoren toch wel aanwezig. Tel daar bij op dat het mijn eerste triathlon in het buitenland was én de eerste keer was dat ik een fiets met het vliegtuig mee nam, en je kunt je voorstellen dat dit alles toch best een spannend geheel was.

Na op vrijdag en zaterdag de omgeving op een rustige wijze verkend te hebben en naar Salles-sur-Verdon te zijn geweest voor de briefing en ‘bodymarking’ (met stempels 😉 ) ging op zondagochtend vroeg de wekker. De fiets en alle eerder ingepakte spullen de auto in, en op het nippertje nog een rolletje zwart isolatietape mee. Na een ritje van ruim een uur kwamen we dan nu voor de tweede keer in Salles-sur-Verdon. Het weer was lekker, de watertemperatuur een 19e graden, en er kwam een mooi zonnetje door. Dankzij de inschrijving die ik gewonnen had, was ik bij de favorieten in de wisselzone ingedeeld. Het zweet brak me, terugdenken aan mijn NK-debakel van een paar jaar terug ,wel enigszins uit, maar gelukkig was er maar 1 startserie.

Lees verder op het forum