Midwintermarathon (05-02-2012)

Vandaag stonden er weer veel puzzelstukjes op verschillende afstanden aan start van de Midwinter.

Marathon (42.195km)
Wilbert Pannekoek 3:46.26

 

Asselronde (27.5km)
Hilly Panjer 2:02.38
Herman Drost 2:07.xx
Auke Wijnterp 2:23.22

 

Mini Marathon (18.5km)
Hinke van Wezep 1:17.26
Harold Vrielink 1:22.59
Peter van der Meulen 1:24.35
Willie van Gurp 1:25.12
Karst Altena 1:28.40
John Rave 1:28.50
Chris Heg 1:29.17
Roel Nijhof 1:32.59
Laurens Verwoest 1:36.55
Henk Groeneveld 1:38.xx
Helen Kool 1:39.04
Ruud Gilde 1:39.23
Kees van Keulen 1:41.02
Jolie Jacobs 1:44.13
Martijn Paalman DNS?

 

Accressloop (8km)
Roland Besselink 28.29
Max van der Wal 30.35
Margo Maasman 35.10
Marjon Werink 41.47
Patricia Angelier 42.01
Ineke Telgen 44.29
Mirjam Mensink 49.29
Patricia van der Zwan 50.29?
Nicolette Verdugt DNS

 

Kids Run (1km)
Gjalt Panjer 3.37
Femke Panjer 4.12

Wilbert:
Wat begon als een afspraak met mijn schoonvader, stond vandaag echt op het programma: de midwintermarathon. Na een aantal maanden trainen en afwachten wat het weer nou precies zou doen, ging ik vandaag op pad. 
Na alle welkome tips ging ik uitgerust, goed aangekleed, en voorzien van genoeg koolhydraten onderweg. Eigenlijk was het hele stuk tot aan halte Assel koek en ei. In het bos werd het wat kouder, maar niks schokkends. Toen we het bos uitkwamen, kreeg ik het van de kou wat lastiger. Gelukkig maakten de muts en het meegenomen windjack (goede tip John!) daar al snel een einde aan. Eigenlijk ging het tot de ingang van park Berg en Bos erg goed, rond de 5 minuten per kilometer. Het werd echter andere koek toen we weer omhoog moesten op de JC Wilslaan. Vanaf daar, tot aan Hoog Soeren had ik echt het gevoel stil te staan (iets waar m’n tussentijden mij later ook gelijk in gaven 😉 ). Mijn conditie wilde wel, alleen de benen vonden het stuk omhoog maar niks. Het stuk vanaf de kampsteeg tot aan de laatste verzorgingspost ging erg goed, met nog redelijk soepele techniek. De laatste drie kilometer waren eigenlijk het zwaarst. Ik kon me niet herinneren dat de Loolaan zo lang was! Al met al was dit een enorm mooie ervaring, en ik ben met mijn eerste marathon in 3:46:26 dan ook enorm tevreden. Maar ik weet wel dat een eventuele volgende marathon op een vlakker en warmer parcours zal zijn! Iedereen bedankt voor de aanmoedigingen en goede tips!

Max:
Ondanks de kou ging het toch hard vandaag. Het werd ook best warm zodat de muts en handschoenen uit konden.Handgeklokt kwam ik op 30:55. Tijdens het douchen zag ik dat mijn chip nog in mijn tas zat. Zal wel door de kou komen.

Jolie:
Wat een dag! Vijf februari 2012 en 18,6 kilometers: ik heb er een poosje naartoe geleefd en getraind. Ik was er klaar voor. De kou vreesde ik een beetje. Maar ongegrond nadat een clubgenoot mij had verzekerd dat ik het echt wel warm zou krijgen met 2 shirtjes en een windjasje.
Een rustige nacht gehad: het went dus echt, gelukkig maar! Op tijd opgestaan en de honden even uitgelaten. Daar merkte ik al dat mijn laagjes met als afsluiter mijn skibroek en skijas misschien iets te overdreven waren :). Na nog de laatste checks gedaan te hebben qua spulletjes even een warming up gedaan richting de start van de MidwinterM. Daar was het al een gezellige drukte van jewelste. Weer terug thuis moesten toch echt de skispullen uit; tjee wat warm. Thuis mijn startlapje (haha) opgespeld en weer terug naar de Loolaan naar mijn startvak.
Om 3 minuten over half 12 drukte ik mijn hartslagmeter in en daar begon de wedstrijd. Nu was het echt; hier is al die tijd voor getraind door weer en wind! Wat is het toch leuk en fijn al die mensen langs de kant die je toezwaaien en toejuichen. Muziek erbij en supporters die naar mij zoeken tussen al die lopers en ik zoeken naar mijn supporters tussen al die toeschouwers. En wat was het een prachtig decor in Berg&Bos; richting HoogSoeren en weer terug naar Apeldoorn. Echt bewust genoten onderweg! Zonnetje erbij; niet teveel wind; de sneeuw; de sneeuwvrije wegen en kilometer na kilometer hollend. Het ging goed; ik kende het parcours natuurlijk. Kilometerbordje na bordje ging voorbij; aan de linkerkant voor mij aan de rechterkant voor de echte cracks.
De organisatie was, wat mij betreft, perfect. Genoeg te drinken, genoeg ehbo-ers te zien, veel vrijwilligers die van alles uitdeelde.
Van mezelf moest ik bij het 10km punt een gel naar binnen werken; wat een spul is dat zeg! Kleffe bedoeling en een kleine aanslag op je ademhalingsritme. “Onderneem geen nieuwe dingen tijdens de wedstrijd” is toch niet voor niets een aanwijzing voor de eigenwijzen onderons. Nouja, slokje water erachteraan en de gel was ook weer weg. Of het geholpen heeft zal ik nooit te weten komen. Na deze actie lekker heuvel af de Amserfoortseweg af. Bij het opdraaien van de Soerenseweg vond ik de Loolaan nog erg ver weg. Ik wilde echt nog wel hardlopen maar het ging moeizamer en moeizamer. Ik lette ook niet meer op hartslag of ‘snel’heid; de finish was nog mijn enige doel. Bij het opdraaien van het laatste stukje Amersfoortseweg was de aanmoediging : kom op – we zijn er bijna – en het schouderklopje wat ik een mevrouw gaf die gingwandelen misschien nog wel meer voor mezelf bedoeld dan voor haar. Een enorme dreun kreeg ik voor Paleis het Loo: daar lag een persoon die gereanimeerd werd. Wow, ik liep er gewoon langs en naast mij lag een persoon te vechten voor zijn/haar leven. Hoe graag wil je dan een tijd neerzetten die je in je hoofd had: ik kan je vertellen : Niet meer! De rillingen liepen over mijn lijf en hoe controversieel klinkt dan de muziek bij de Naald en de omroeper die je aanmoedigt, via de speakers, op de Loolaan. Daar is de finish en naar mijn kou lijdende supporters zwaai ik nog met een lach. Na 1 uur 44 minuten en 13 seconden passeer ik de finish. Als ik 5 meter na de finish even voorover buig en 8 tellen wil bijkomen komt er een ehbo-er aan die vraagt of het wel gaat. Ik antwoord: ja, met mij wel!

John:
De midwinter vandaag was goed. Vooraf had ik mijn twijfels of 1u30 wel haalbaar zou zijn en mede door de onrustige dagen thuis besloten rustig te starten en pas bij het opdraaien van de Amersfoortseweg te gaan denken aan bepaalde tijden. Bewust geen hartslagmeter omgedaan en bij 5 km op 24.30, bij 10 km 25.03, de 15 km 23.10. De eindtijd 1u28m50 Lekker gelopen en niet tot het gaatje gegaan.

Hinke:
Vorig jaar liep ik 1:20:40 tijdens de 18,5km van de MidwinterMarathon. Toen zei ik tegen mijzelf dat ik de volgende keer onder de 1:20 wou lopen. Gezien de weeromstandigheden (en de weinig lange trainingen) ging ik er niet vanuit dat dit jaar zou lukken. Na 5km was ik maar iets sneller dan vorig jaar, scheelde een paar seconden. Echter vorig jaar verloor ik vrij veel op de 2de 5km.Nu niet: op het 10km punt was ik bijna 1m30 sneller dan vorig jaar. Dat beloofde wat.
Continue liep ik samen met wat andere lopers wat zeker op de Amersfoortseweg erg fijn was: minder last van de koude wind. Ik verwachte dat ik de man met de hamer nog zou tegenkomen, maar dat gebeurde niet.
Dit keer leek het wel dat de Loolaan een stuk langer was: kwam geen eind aan en de benen deden echt zeer. Echter ik finiste in 1:17:26, dik 3min sneller dan vorig jaar.
Hoe ik opeens deze tijd heb kunnen lopen… geen idee, maar ik ben er wel erg tevreden over. Op richting de 1:15? 😉

Helen & Harold:
Als loper viel de ‘Midwinter’ reuze mee. Voor ons was het lang niet zo koud als voor het publiek langs de kant. Op het trainingsschema van Janine stond, in plaats van de gebruikelijke maximale hartslagfrequentie, een opmerking:  ‘kijk maar eens waar je staat’. ….En dat was in onze beleving eerst zo lang mogelijk thuis, dan gauw naar Orpheus en zo laat mogelijk het startvak in, want het zou geen warme dag worden. Achteraf viel het weer dus echt mee, vooral door de zon.
…Harold: Na de start op het gevoel een lekker tempo proberen te zoeken. En dat ging goed, kon lekker tempo vasthouden en het 5 km bord melde een tijd van 23 nog iets, bij 10km net 47min+ en een zelf geklokte 1:08 bij 15 km. Een vooraf als doel gestelde tijd binnen de 1:30 moest dus wel gaan lukken. De laatste kilometer verliepen ook lekker soepel en bij 1:23 ging ik over de finish.
…Helen: Rustig aan begonnen, ben door hordes people ingehaald. Vooraf was mijn doel van 1u 45min, maar met die kou wist ik het nog niet. Rustig aan dus want dan zou ik ook niet zo snel gaan transpireren (lees: Koud worden). Na 2,5km biggelden de zweetparels over mijn gezicht, dus daar ging m’n plan…dan maar gewoon doorlopen. Eerste 3km op D2 en tot ongeveer een km of 8 D3, daarna geen houwen meer aan…hoog D4, maar dat geeft niks, want alles mocht vandaag en zweten deed ik toch al :-). Tussen de 10 en 15 km even gas gegeven (Kampsteeg / Amersfoortseweg ergens) en wat mensen weer ingehaald. Die laatste 3,5km zou ik wel ergens vandaan halen. Ik lig nu met ontzettende benen op bank dit stukje te typen, maar ben helemaal blij met mijn finishtijd. Ik heb nog nooit zo ver gelopen met dit tempo! 🙂
We hebben bijna iedereen van de 18,5km van Aquapoldro gezien (voor, tijdens en na de loop) en ook nog clubgenoten langs de kant. Hartstikke leuk!