TriStar 111/33.3 Nevis (02-04-2011)

Janine, Gilles en Ruud hebben aan de TriStar triathlon op Nevis deelgenomen. Op het Caribische eiland startte Janine op de lange afstand (111 – 1 km zwemmen, 100 km fietsen en 10 km lopen), Gilles en Ruud op de korte afstand (33.3 – 300 m zwemmen, 30 km fietsen en 3 km hardlopen.

Janine:
Vandaag was het wedstrijd dag. Gilles en Ruud startte op de korte afstand en Gilles heeft de wedstrijd gewonnen (1:25:30). Hij won ondanks dat hij tijdens het lopen de verkeerde kant op was gestuurd (wat hij wist). Ruud finishte als vijfde en als eerste in zijn age-group.
Ik startte op de lange afstand (111 km) en vermaakte mij prima. De wedstrijd was hard maar erg leuk. Het zwemmen was waarschijnlijk iets langer. Het fietsen en lopen ging heel goed, ondanks dat het natuurlijk warm was, maar dat is een onderdeel van deze wedstrijd.  Ik had een geweldige race, al mijn tweede triathlon van het seizoen. Ik werd 4e dame algemeen en 1e of 2e van age-grouper. Dit is niet helemaal duidelijk, omdat de vrouw die als 3e eindigde zowel pro-award als een leeftijd-groep prijs ontving, terwijl de andere twee alleen de pro-award ontvingen. Ik eindigde in ieder geval als eerste F40 in 5:00:59. 

(bovenstaande reactie van Janine is door mij (Danny) vertaald. Haar reactie in het Engels (en de overige belevenissen) zijn hier te lezen)

Finish Janine Nevis

Gilles wint Nevis 33.3