Triathlon Veenendaal (20-08-2011)

Vijf man en 1 vrouw stonden aan de start van de triathlon in Veenendaal. Max op de kwart en Martijn, Harry, Peter, Roel en Nicolette op de Olympic. Helaas, moest Nicolette bij het zwemmen al opgeven, de anderen zetten een mooie wedstrijd neer:

 

Olympic
Martijn Paalman 01:58:58
Harry van Milligen 02:14:03
Peter van der Meulen 02:26:29
Roel Nijhof 02:46:13
Nicolette Verdugt DNF
Kwart
Max van der Wal 02:08:25

Harry:
Vandaag stond het NK (OD) Masters in Veenendaal op het programma. Ik probeerde een uur voordat de wedstrijd begon aanwezig te zijn. Dit bleek helaas moeilijker dan gedacht. Enigszins gestrest was ik 45 minuten voor de start aanwezig. Door de hulp van Hinke en Andries (als toeschouwer) kon ik snel mijn weg vinden. Snel startnummer gehaald en alles klaargezet in het parc ferme.
De zwemstart was redelijk chaotisch. Veel trappen, duwen en trekken. Mijn positie in het veld viel mij ook tegen. Uiteindelijke zwemtijd bedroeg 23:40 valt best wel mee voor 1.500 meter. Vervolgens had ik wat problemen met het uitkrijgen van mijn wetsuit maar in de loop naar het wisselpunt alles toch los weten te wurmen.
Vervolgens de rondweg van Veenendaal op. Het fietsonderdeel ging wel lekker. Wind tegen en wind mee. De overgang naar het lopen ging redelijk goed. De 10km afgelegd in 45:37.
De totaaltijd bedroeg 2:14:03.
Hinke, Andries en Willie bedankt voor jullie aanmoedigingen!

Max:
Vandaag gestart in Veenendaal en het is mooi weer. Door het slechte weer is dit mijn eerste wedstrijd met zon. Het zwemmen ging heel goed en ondanks het vechten bij de boeien waar veel mensen elkaar aan het betasten waren kwam ik na 17:35 uit het water. Daarna de fiets op en het mooie gladde wegdek op. Na heen wind tegen terug flink gang maken om de tijd weer goed te maken. over de 37 a 38km deed ik 1uur en 1 min. Hebben die zware ritjes op de posbank toch nog wat opgeleverd. Het lopen werd met het stijgen van de temperatuur wel zwaar maar toen ik zag dat ik onder de 2uur10 kon komen kon ik de laatste km nog versnellen. Uiteindelijk in 2 uur 8minuten en 38 sec. over de finisch. Daar ben ik heel blij mee. Toen ik terug liep zag ik nog even Rob Barel als een hinde over de finish lopen en de wedstrijd winnen. Met een jaar of 20 leeftijsverschil kan ik hopelijk nog lang wedstrijden doen.