Triathlon Hengelo (19-06-2011)

Hinke, Margo, Richard, Roel, Auke en Hans waren vandaag in Hengelo voor een triathlon. Ook hier zat het weer niet mee… Hinke, Richard, Roel, Auke en Hans gingen van start op de kwart triathlon, Margo op de achtste.

Achtste  
Margo Maasman 1:10:05
   
Kwart  
Richard Buitenhuis 2:18:22
Roel Nijhof 2:30:10
Auke Wijnterp 2:34:10
Hans Kers 2:42:53
Hinke van Wezep DNF 

 

Hinke:
De hele week was het weer al niet best en dat was ook vandaag het geval. Halve nacht (zoals gewoonlijk) wakker gelegen en regelmatig de regen gehoord. Vroeg op, want ik was ingedeeld in de eerste serie van de kwart om 9 uur. Onderweg erheen veel regen en wind en ook in Hengelo regende het. Het was ook erg koud (graad of 12) en in het parc ferme had iedereen het over de kleding die je het beste zou kunnen aantekken tijdens het fietsen.
Besloten om een fietsshirt lange mouw aan te trekken tijdens het fietsen. Iedereen wachte er lang om aanstalte te maken voor de start en warming ups werden amper gedaan.
Zwemmen ging wel lekker en het water was heerlijk warm. Met goed 16min zat ik op de kant. Eerste wissel duurde wat langer door het fietsshirt. Fietsen ging erg moeizaam, amar dit kwam voornamelijk door de wind.
Regelmatig stond er 31 a 32km/u op de teller. Echt makkelijk ging het niet en de fietstijd van de eerste rond was beduidend langzamer dan vorig jaar.
Aan het begin van de 2de ronde reed ik gelijk achter lek. Daar sta je dan: regen, wind, kou en een lekke band. Extra bandje had ik bij me, maar gezien de hoeveel troep aan het achterwiel en de omstandigheden zou het een zwaar karweitje worden om een bandje te wisselen. En als terug wandelen naar het parc ferme maar 200meter is …. dan is de keuze snel gemaakt. Mijn eerste DNF dus. Achteraf wel een apart gevoel over, maar ik was ook blij toen ik onder een lauwe douche stond. Op naar Rijssen komende zaterdag. Gelukkig is deze pas ‘s middags: ik hoop op beter weer.