Triathlon Eton (GBR) (15-05-2011)

Andries heeft in het Engelse Eton een achtste triathon (400m-20km-5km) gedaan.

Andries:
Dit weekend stond Eton op het programma, even ten westen van London, in het olympische roeiwater van London 2012. Bij de familie van mijn vriendin een jaarlijks terugkerend fenomeen; voor haar broers hét begin van het seizoen en voor de rest van de familie een lekker uitje. Leuk sporten met zo’n supportersschare! Zelfs Nicola, die normaal gesproken alleen maar sport als ze de bus moet halen, deed mee voor de 2e keer. Mijn doel was 1u 9’59” – vooral omdat Nicola’s jongste broer ging voor 1u10.
Voor mij was het mijn eerste ‘open water swim’, met een wetsuite dat ik precies 1 gedragen had met een fikse ‘wetsuite hickey’ (schuurplekken in mijn nek) tot gevolg. Ik was er enigszins bang voor, en terecht want wat een chaos! Toen ik na 7 minuten en 6 seconden vrij worstelen op de één of andere manier de 400 meter voltooid had, was ik volledig gedesorienteerd en stond ik op mijn benen als een ajaxfan na een middagje museumplein. De wissel ging dan ook niet echt soepel, t1 in 2’21”.
De ‘cycle’ ging daarentegen super. Een leuk rondje rond het kunstmatige meer, waarvan de helft met een behoorlijk stevige wind tegen, moest ik 4x doen en tot mijn verbazing kon ik de één na de andere inhalen. Vooral de helft wind mee was een feest natuurlijk. Mijn fietstijd was 37’38”.
In mijn enthousiasme maakte ik een Schumacher achtige pitstop (vol doorgaan tot de ‘pits’, zelfs iemand uitremmend op het afstappunt) helaas kwam toen het ‘shoe disaster’. Ik was vergeten mijn zooltjes in mijn wedstrijdschoenen te stoppen. Deze zaten in mijn andere schoenen, onderin de tas… iedereen die ik in het laatste rondje was voorbij gegaan, zag ik weer voorbij vliegen…
Gelukkig ging het loopje nog wel aardig – het beste was er wel af, maar de 5k in 21’35” betekende dat ik heel dicht kwam bij mijn doel: 1u10’09” was mijn eindtijd. Dit betekende 118e algemeen uit 687 overall (30e uit 121 in de age group). Maar veel belangrijker was uiteraard dat ik de familie Balzan geheel was voorgebleven! Nicola bleek nog 4 mensen te zijn voor gebleven, en haar broers waren matig tevreden met hun 1.13 en 1.14.
Erg leuke triatlon dus, nu werken aan mijn ‘open water’ swims en mijn ‘transitions’ en het moet goedkomen met mij.