Triathlon Didam (02-07-2011)

Veel puzzelstukjes stonden vandaag aan de start op het NK halve triathlon in Didam: Bob, Noël, Martijn, Kees, Danny, Laurens, Auke, Roel, Peter van der Meulen, Willie en oudlid Pieter Boumeester. Laurens, Danny en Roel volbrachten hun eerste halve. Willie wist vooraf dat hij vanwege een achillesblessure niet zou gaan lopen. Verder deden Hinke, Harry en Andries de kwart triathlon. Allen werden aangemoedigd door behoorlijk wat andere puzzelstukjes. De eerste foto’s zijn al binnen.

 

Halve
Martijn Paalman 3:57.38
Noël Elsinghorst 3:59.15
Bob de Vries 4:05.06
Peter van der Meulen 4:42.48
Kees van Keulen 5:04.55
Roel Nijhof 5:12.53
Auke Wijnterp 5:16.38
Laurens Verwoest 5:22.22
Danny Bol 5:25.46
Willie van Gurp DNF
Kwart
Hinke van Wezep 2:05.02
Harry van Milligen 2:06.20
Andries Langendijk 2:19.07

 

Danny:
Wat een leuke race heb ik erop zitten! De omstandigheden waren duidelijk in mijn voordeel, en voorafgaand aan de race voelde ik mij goed. Ik voelde mij uitgerust, fit en er klaar voor. Het zwemmen was ongelofelijk. Bewust rustig van start, om uit het gedrang te blijven. Een soort van 100 meter inzwemmen, en toen met een rustige lange slag zwemmen en uit de problemen blijven. Ook bewust iets meer meters gemaakt om de top van de wedstrijd niet in de weg te zitten. Mijn eindtijd op het zwemmen had ik niet zo snel verwacht, met iets minder dan 38 minuten ben ik heel tevreden.

Het fietsen ging ook goed, en ik kon mooi de benen soepel rond laten gaan. De pedaalfrequentie heb ik continu boven de 90 gehouden, in een verzet dat ik mooi in de juiste zone kon rijden. Voeding en drinken kon ik goed tot mij nemen. Zo goed dat ik tijdens de 3e fietsronde (en later de 2 loopronde) mijn blaas moest legen. Een leuk moment voor mij was (waar ik erg om moest lachen en de hele opvolgende ronde op kon teren) dat ik vlak voor het ingaan van mijn 2e fietsronde werd ingehaald door de kop van de wedstrijd. Stel je voor, eerst 2 motoren met zwaailichten, dan de leider in de wedstrijd en zijn achtervolger, en daar vlak achter ik op het moment dat we “de arena” in draaien waar 95% van het publiek stond. Ik heb op het gezicht bij sommige toeschouwers de twijfel gezien of ik dan nummer drie was, en wat had ik een lol daarom. (tenminste, zo heb ik het ervaren 😉 ) Fietsen ging dus ook prima, en de 4 ronden constant gereden.

En toen het lopen. Ook hier weer een duidelijke opdracht en zone om dit onderdeel te voltooien, en dat ging prima. Ik had zelf verwacht iets vlakker te hebben gelopen (ik heb ondertussen de rondentijden in de uitslagen gezien), maar ook hier naar de omstandigheden heel tevreden. En dus ben ik heel blij over de finish gekomen, was ik waarschijnlijk iets te vroeg aan het vieren waardoor ik op de streep nog werd ingehaald en ik die arme man al juichend een halve kaakslag gaf. (zal hem leren, hij had mij mijn foto moment moeten gunnen en niet laf op de laatste meter er voorbij moeten schieten, dus! 😉 ).