Triathlon Bocholt (19-06-2011)

Joep stond traditiegetrouw vandaag weer aan de start van de midden afstand in Bocholt. Martijn was daar ook. De tijden hebben we nog niet doorgekregen, maar wel een verslag van Joep.

Joep:
Wanneer krijg ik nu eens goed weer?
Na Almere met storm (2009), Bocholt met regen (2010), Almere met onweer (2010), nu weer Bocholt met storm, regen, en kou – 12’C!. Het houdt maar niet op, die reeks wedstrijden met slecht weer. Gelukkig waren er toch nog lichtpuntjes. Zo ging het zwemmen erg goed met 34 minuten voor 2 km. Ook kon ik ondanks de harde wind met mijn hoge velgen toch goed blijven doorrijden – dat is echt een overwinning op mezelf: ondanks de weersvoorspelling geen lage velgen meenemen en er gewoon voor gaan. En het belangrijkste: Eindelijk geen pijn in de knieen tijdens het lopen, maar helaas wel in de voeten wegens blaren doordat alles nat was geworden.
Nu weet ik wel dat je statistiek niet kunt afdwingen. Je hebt gewoon 50% kans op regen en ook 50% kans op storm (het regent of het regent niet, en het stormt of het stormt niet), en dat geldt voor iedere wedstrijd opnieuw. Toch vind ik dat ik nu wel eens recht heb op goed weer. Daarom heb ik me vandaag vol goede moed ingeschreven voor de 2011 editie van Almere. De conditie is OK, nu het weer nog…..
Volgens mij zijn de tijden ook goed te noemen, als we rekening houden met het beroerde weer en het gewijzigde parkoers:
•    Zwemmen 2 minuten sneller dan vorig jaar;
•    Fietsen ondanks een parkoersverlenging van 3 km en storm tegen en opzij, slechts 10 minuten langzamer dan vorig jaar;
•    Lopen ondanks kou, blaren, en extra inspanning bij het fietsen, slechts 1 minuut langzamer dan vorig jaar
•    Overall  inclusief 1 minuut langere wisseltijd omdat er wegens de kou nu extra kleren moesten worden aangetrokken, slechts 10 minuten langzamer dan vorig jaar, en nog net onder de vijf uur in 4:58 en een beetje.
Ook Martijn (overall 15 min langzamer dan zijn tijd van vorig jaar) heeft weer een prima prestatie neergezet. Hij was volgens mij een ruim half uur sneller dan ik. Nu zou ik dit aan mijn oudere leeftijd kunnen wijten, maar eerlijk is eerlijk, zoveel talent als Martijn heb en had ik gewoon niet….