NK Duathlon Tilburg (18-09-2011)

Roland Besselink stond vandaag aan de start tijdens het NK duathlon in Tilburg, een wedstrijd over 10 kilometer hardlopen, 40 kilometer fietsen en 5 kilometer hardlopen. Roland werd 9e  met een eindtijd van 1:56:16.

Roland:
De eerste 10 km verliepen in 35.06 minuten en dat was 6 seconden sneller dan in 2010. Ik wisselde daarmee mijn loopbenen in voor mijn fietsbenen op positie 22 over-all. De fietstijdrit verliep goed en halverwege positioneerde ik me op de eerste plek in de masters-serie. Als eerste Master dus en als 5e over-all wisselde ik terug naar het loopparcours. Armand vd Smissen, regerend Nederland Kampioen bij de Masters heeft slim gefietst en hield me in het vizier. Hij kwam langzaam dichterbij op de laatste 5 km hardlopen en haalde me na 4 kilometer in en pakte op 6 seconden de winst. Natuurlijk jammer, maar wel erg mooi om met zo’n grootheid in deze sport te knokken voor het goud. En tsja, zoals in deze sport…de beste wint !!!
Uiteindelijk werd ik dus 2e op het NK Masters wat een mooie zware zilveren plak opleverde en 7e op het NK Over-all. tijd: 1.56.16. Ivm klasseringen van 2 belgen in de top 5 (oa ex beroepswielrenner Dave Bruylandts) werd het dus 9e. Ik heb even gebladerd in mijn logboek en dit is al mijn tiende tweede plek van dit seizoen. Volgens mij kan Joop Zoetemelk hier jaloers op worden.