IronMan 70.3 San Juan – Puerto Rico (19-03-2011)

Janine heeft vandaag deelgenomen aan de IronMan 70.3 van San Juan. Janine zwom de 1,9 km in 40:03, wisselde vervolgens in 4:44 naar het fietsen, lag op dat moment 562ste overall en 10e in haar categorie. Vervolgens fietste ze de 90 kilometer 2:48:27, waarmee ze overall naar plaats 408 steeg. Ze hield de 10e positie in haar categorie vast. De wissel van het fietsen naar het lopen ging in 1:58, waarin ze met een mooie “negative split” de halve marathon in 2:12:15 liep. Hiermee klom ze naar de 318e plek overall. Helaas zijn tijdens het lopen 2 dames uit haar categorie haar voorbij gegaan, waardoor ze een prachtige 12e plaats heeft behaald in haar categorie met een eindtijd van 5:47:27!

Janine:
Vandaag de 70.3 San Juan op Puerto Rico gedaan. Mooie wedstrijd. De dames boven de 40 vertrokken na de profs in de eerste age-group wave. Het zwemmen ging lekker alleen de laatste 400m onder de brug door en naar de exit stonden behoorlijke golven waardoor het nog even ‘vechten’ was. Daarna ruim 400m over asfalt naar het de fiets rennen en de fiets op. Ook het fietsen gingen lekker. Over de snelweg, al was het alfalt niet overal heel goed. In het begin wat drubbels en een windje in de rug. Dat windje was op de terugweg wat meer aangewakkerd en voelde ietsje steviger.

Na 19km…pang…spaak stuk in voorwiel. Dat hebben we eerder gehad…Met fietskoffermarkeringstapeje spaak aan andere spaak vastgemaakt en weer doorfietsen.
Na 30km zit spaak weer los…tape laat los… Weer van de fiets af maar nu had ik het geluk bij een soort mechanicien in de buurt te stoppen. Drie mannen stonden aan m’n fiets te trekken. En er kwam een rol tape te voorschijn. De gebroken spaak werd nu volledig tegen de andere aangetapt. Rem werd los gezet (maar dat was volgens mij niet nodig) en daar ging ik weer.Gelukkig bleef de spaak nu wel vast zitten (kon ook niet anders met zoveel tape). Wel probeerde ik bij slecht stukken m’n gewicht van het stuur te halen.

Na het fietsen kon het lopen beginnen. Een behoorlijk pittig parkoers zonder schaduw. Twee rondjes met in ieder rondje twee behoorlijk steile klimmen (de wheeler moest achterste voren naar boven omdat hij anders achterover zou duikelen) Eindtijd 5:47.27uur. Een tijd waar ik gezien de omstandigheden (spaak en temperaturen boven 36 graden) en de voorbereidingen erg tevreden mee ben. Het triathlonseizoen is voor mij begonnen met een triathlon op een geweldige plek!

Janine (voorste loper)

Janine (de voorste loper) in San Juan