Huizer Gooimeer race (16-07-2011)

Marjon, Iwan en Maxim zijn vandaag gestart in 1e Huizer Gooimeer race. Dit is een zwemwedstrijd over 2 kilometer in het Gooimeer. Marjon behaalde het podium tijdens deze, als je de reacties mag geloven, uitdagende race. De foto’s zijn hier te zien

Marjon 3e!

Marjon Weerink 0:33:43
Iwan de Wit 0:35:40
Maxim van der Wal 0:36:50

Iwan:
Vandaag weer eens ingeschreven voor een wedstrijdje. Samen met Marjon en Max ben ik in Huizen gestart in de 1e gooimeer race over 2 km zwemmen. Er was een aparte serie voor triatleten, zodat we gelukkig met wetsuite mochten starten. Gezien de tempertuur van het water geen overbodige luxe. Aangezien het voor mij de eerste keer was dat ik 2 km zou zwemmen, had ik geen verwachting van hoe het zou gaan. De laatste weken ging het wel lekker in Bussloo,maar dat is geen garantie. In de haven van Huizen moesten we 2 rondes van 1000 meter zwemmen. Het was weer even wennen om met een massastart te vertrekken. Voor ik wist waren we bij het keerpunt na 500 meter, dus dacht dat het wel redelijk ging. De laatste 500 meter kon ik nog versnellen en na 35,40 min tikte ik aan. Voor mij een verrassend snelle tijd aangezien mij pr op de 500 meter 9.00 min is. Het is nog geen triathlon maar bij gebrek aan triatlons een leuk alternatief. Doe volgend jaar zeker weer mee (misschien dan met meer puzzelstukjes).

Marjon:
Vandaag een zwemfeestje gehad met Iwan en Max. Jorien was onze supporter. Voor mij verrassend genoeg een 3e prijs op de zwemafstand 2000m v.s. Triathleten dames.  Toch altijd leuk om daar je bed voor uit te komen na een feest, slechte nacht en  iets teveel bubbels nog in het bloed. Maar het motortje bleek nog lekker draaien. Een leuk evenement, met 2 afstanden voor NTB leden, resp 2 en 1 km.  Lekker weer, veel deelnemers en supporters met campers en tentjes op terrein aan de Oude Haven. Het zwemwater lag er lekker strak bij, temp vh water 19C.  We lagen met zo’n 50 deelnemers  (waarvan 15 dames geloof ik)  in het water, en er bleek al snel voldoende ruimte om lekker door te kunnen halen. Verder zijn er de hele dag door wedstrijden voor de kleintjes tot masters. op de 1km voor triatleten waren er slechts 5 deelnemers, waarvan er drie ook al de 2 km hadden gezwommen; als we dat hadden geweten dan had tri-apeldoorn zeker met nog 3 prijzen thuisgekomen. weten we dat voor volgende jaar. Ik hoorde daar dat men meer aandacht wil besteden aan het organiseren van zwemraces in het open water.  Ik ben voor!

Maxim:
Weer is wat anders om na het zwemmen klaar te zijn en niet met slappe benen op zoek naar de fiets.

Een mooi parcours langs boeien in de haven met beschutting zodat het water mooi vlak was. Het ging lekker en na de eerste km even spieken op mijn horloge 18:22.
Nou lekker doorzwemmen en uiteindelijk 36:50 wat ik zelf niet verwacht had. Doordat het niet heel breed was kan je ook niet te veel zigzaggen en dat scheelt denk ik heel wat zwemmeters. De 2km voor triathleten was ook het best bezet en ik denk dat ze daar volgend jaar mee doorgaan. Een aanrader als je een snelle zwemtijd wil halen.