CPC Loop Den Haag (13-03-2011)

Laurens heeft de halve marathon gelopen tijdens de CPC Loop in Den Haag. Laurens finishte in een tijd van 1:50:07.

Laurens:
Afgelopen zondag stond het jaarlijkse uitje met een groep hardlopers uit Deventer weer op de agenda: eerst de halve marathon City-Pier-City in Den Haag en aansluitend lekker naar de sauna en tenslotte lekker eten. Jammer dat we eerst die 21,1 km gaan lopen 😉 Voor het 2e achtereenvolgende jaar werd de boulevard bij de Pier gemeden vanwege grootschalige werkzaamheden. Jammer.

In de aanloop naar zondag had ik lekker getraind en geloofde ik in een verbetering van mijn PR (1.48.40). Wel jammer was dat ik in de laatste week last kreeg van een combinatie van een flinke verkoudheid en stevige hooikoorts. Heel vermoeiend. De weersomstandigheden waren goed: droog, geen wind en een temperatuur van 14/15 graden. Gelukkig had ik niet getwijfeld en mij gekleed in slechts een korte broek en loopshirt, want het was best warm.

Het plan was om de eerste 15 km rustig – dwz HF < 170 – te lopen en daarna gas te geven. Hoewel ik naar mijn gevoel rustig liep, kwam de HF al snel boven de 175. Weg plan! Bij 10km klokte ik binnen de 51:24 minuten en begon ik echt te hopen op een nieuw PR. Dat kwam er echter niet van, want het vasthouden van de snelheid werd steeds moeilijker. De HF liep verder op en langzaamaan liep de km-tijd op naar 5.15/5.20/5.25. Omdat mijn fameuze eindspurt 🙂 er geen moment meer in zat, passeerde ik de finish uiteindelijk in 1.50.07. Gemiddelde HF 177, best hoog.

Een beetje teleurgesteld, maar toch ook wel tevreden.  Een volgende keer iets rustiger beginnen en dan meer overhouden voor het eind. Hoewel, ik heb redelijk constant gelopen als ik kijk naar mijn 5-km tijden: 25:36, 25:48, 26:35 en 26:26. De volgende keer in de voorbereiding wat vaker lange duurlopen doen. Met
uitzondering van de mini marathon van Apeldoorn heb ik niet meer dan 15km aaneen gelopen. Hoe dan ook: de sauna en het diner was meer dan verdiend! Volgend jaar een nieuwe poging. Nu op naar Alpe d’HuZes. Lekker fietsen 😉