Clubkampioenschap 2011 (17-09-2011)

Nadat vorig jaar beide bekers richting de Groene Weide werden meegenomen, waren de clubkampioenen 2010 dit jaar niet aanwezig om hun titel te verdedigen. De strijd was er echter niet minder om. Net zoals vorig jaar was het verschil na het zwemmen een paar seconden (5 om precies te zijn). Wederom was het fietsen bij de mannen dus een tactisch spel, maar ondanks dat kwamen Harry en Hinke gelijktijdig het parc fermé binnen gestoven. Harry wisselde sneller, en liep met een kleine voorsprong het loopparcours op. Vervolgens heeft Harry de voorsprong tijdens het lopen uitgebreid, om zich zo aan de finish Clubkampioen 2011 te mogen noemen. Ruud complementeerde achter Hinke na een sterke race het podium bij de mannen met een knappe 3de plaats. Andries leek Ruud het hierbij moeilijk te gaan maken, maar moest opgeven met een enkelblessure.

Bij de dames lag de top 4 na het zwemmen vlak bij elkaar, met Marjon als koploper met een snelle zwemtijd onder de 8 minuten. Hilly, Margo en Jolie volgden haar binnen een minuut. Hilly zorgde echter met een snelste fietstijd en een snelste looptijd voor een tempo versnelling waar de rest geen antwoord op had. De eindtijd van Hilly is zelfs een parcoursrecord! Margo heeft Marjon tijdens het fietsonderdeel ingehaald, en gaf deze positie niet meer prijs tijdens het lopen. Nieuwkomer Jolie legde beslag op de 4e plaats.

Voor beide winnaars is het de eerste keer dat ze het clubkampioenschap hebben gewonnen, en hun naam op de beker geplaatst zal worden.

Ook dit jaar organiseerde Bert het clubkampioenschap, en werd daarbij ondersteund door Mia, Wim, Chris, Hans Simons en Alja. Zoals altijd had Bert alles weer prima voor elkaar, inclusief volgens sommige deelnemers ideaal sportweer en natuurlijk het blauwe busje vol lekkernijen. De foto’s zijn hier te bekijken, de tijden hier.

P9170136