UT Team Triathlon (09-05-2010)

Zondag 9 mei stond de UT Team Triatlon op het programma. Dit jaar stonden er 3 teams van Aquapoldro aan de start.

Naam team Teamleden Eindtijd  
Plaats
Aquapoldro team 1 Harry, Hinke, Jeroen en Noël 0.56.56 19e
Aquapoldro Masters Peter van Proosdij., Bert van der Zwan., Gert en Gilles 1.01.06 40ste
Aquapoldro team 3 Max, Ruud, Peter van der Meulen en Hans Visser 1.10.41 54ste

 

Hans Visser:
Ook het weer zat dit jaar niet zo mee als voorgaande jaren. Het was nevelig en koud en de zon liet zich pas na 14.30 uur zien. Ondanks dat, was het weer een prachtig en zeer goed georganiseerd evenement. Er waren dit jaar ruim 600 deelnemers en alles verliep vlekkeloos. De ochtendseries waren door de kou zwaar. Ruud kreeg 30 meter voor de finish last van z’n hamstring, Peter van P. van z’n achillespees en ik had het slecht bij het lopen. Ruud en Peter moesten daardoor ’s middags bij het lopen afhaken. Omdat Ruud nu niet meeliep, moest ik vol aan de bak. Daar had ik niet echt op gerekend en zag ik best tegenop. Max en Peter lieten mij het tempo bepalen en keuvelden er ondertussen samen gezellig op los, terwijl ik voor mij gevoel tot het gaatje ging. Tja, verschil moet er zijn… Toch zijn er, ondanks de tegenslagen, mooie eindtijden behaald. De tijd van team 3 was voor mij persoonlijk een PR verbetering van bijna 2 minuten, waarvoor dank aan mijn teamleden!

Harry:
De weersvooruitzichten kwamen niet overeen met hetgeen wij de afgelopen jaren hebben mogen meemaken in Enschede.
Zondagmorgen vroeg uit de veren om om 7.15 uur Hinke op te halen. Bij Hinke aangekomen leek het erop dat zijn kinderen een betere nachtrust hadden gehad dan Hinke zelf ! De motivatie voor deze dag moest duidelijk nog komen.

Om 8.00 uur waren wij op het terrein van de UT waar op dat moment Bert en Peter ook arriveerden. Het ophalen van de startnummers leverde zoals gebruikelijk weer de nodige discussies op. In het programmaboekje stond vermeld dat slechts 1 teamlid de gegevens moest afhalen. Echter de dame achter de tafel wilde toch graag alle teamleden zien. Noël en Jeroen hadden een half uur extra slaap weten te creëren door aan Hinke hun licenties mee te geven dus konden alle teamleden zich nog niet melden.

Ik heb vervolgens een nieuwe poging gewaagd bij een andere dame die zonder slag of stoot mij de gegevens mee gaf.

Rechtstreeks door naar het parc fermee om alle spullen klaar te leggen en het (lange) wachten kon beginnen. Ik mocht starten om 10.33 uur dus nog genoeg tijd om de anderen aan te moedigen. Ik moest nog van start gaan toen Gilles en Jeroen al klaar waren.

Het zwemmen ging redelijk snel. In het parc fermee toch nog maar even de windstopper aangetrokken (wat niet onverstandig was). Het fietsen viel zwaar tegen. Ik heb de snelheid alleen maar terug zien lopen. Het lopen ging daarentegen heerlijk.

Nu het eerste onderdeel erop zat hebben wij de warme ruimte van het theater caffee opgezocht en gewacht tot bekend was wanneer wij voor de middagserie van start konden gaan. Onze starttijd was 14.43 uur dus nog een paar uur de tijd om te herstellen en de tacktiek voor de middag te bepalen.

Hinke is het zwemonderdeel van start gegaan en Noël heeft dit na ongeveer tien banen overgenomen. Het zwemmen verliep zoals gebruikelijk soepel. Daarna een snelle wissel in het parc fermee waar Hinke een kleine achterstand op liep.

Zoals we van Noël gewend zijn startte hij als een dolle (wat kan die jongen fietsen). Met snelheden ruim boven de 40 knalden wij over het parcours. Ik heb volgens mij nog nooit zo aerodynamisch op de fiets gezeten. Na ruim twee ronden gaf Noël het stokje over. Ik heb daarbij mijn beurt laten schieten met het oog op het looponderdeel. Hinke en Jeroen namen vervolgens nog over wanneer Noël de laatste ronde nog even het gas erop gooide.

Weer een zeer snelle wissel om vervolgens het loopparcours op te gaan. Met het lopen gingen we hard van start. We leken wel 4 hijgende paarden. In de tweede ronde kwam zowaar de zon nog door ook. Het tempo lag nog steeds hoog en Hinke moest ons laten gaan. De laatste ronde was bij mij het mooie er ook wel af en ik was dan ook blij dat Jeroen mijn positie overnam. Ik heb flink moeten doorbijten om het tempo van Noël en Jeroen te blijven volgen.

Na met zijn drieën over de finish te zijn gekomen konden we Hinke na iets meer dan 20 seconden ook in onze armen sluiten. De eindtijd was 56.56. Drie seconden sneller dan vorig jaar maar met een finisch welke verder weg lag dan vorig jaar.

Al met al een zeer tevreden gevoel aan deze dag overgehouden.

Zoals Ineke eerder al aangaf de eerste driehonderd punten zijn binnen.