Triathlon Oud Gastel (26-06-2010)

Vandaag stonden Hinke, Max, Marjon en Janine aan de start van de triathlon in Oud Gastel. Allen deden de derde triathlon, een unieke afstand in Nederland: 1.3km zwemmen, 60km fietsen en 14km lopen. Voor Hinke, Max en Marjon was het de eerste keer dat ze deze afstand deden en voor Hinke en Marjon was het zelfs hun langste triathlonafstand ooit. De omstandigheden waren schitterend. Het water was aangenaam van temperatuur. Weinig wind op de fiets, al leek het erop de de wind gedurende de wedstrijd wel kwam opzetten, en verder stond de zon hoog aan de blauwe hemel. Hierdoor werd het wel behoorlijk warm, vooral tijdens het lopen. Gelukkig was ongeveer de helf van het loopparkoers in de schaduw. Het mogelijk zijn duidelijk dat er, aangemoedigd door de ouders van Max, 3 mooie PRs zijn neergezet. De moeder van Max heeft ook nog foto’s gemaakt en die zijn hier te zien.

 


Max

 

Hinke van Wezep 3:04.27
Janine Herweijer 3:18.36 3e D40+
Max van der Wal 3:20.28
Marjon Werink 3:51.06

 

Marjon:
Een ervaring rijker en wijzer. De 1/3 is een prachtige afstand om te doen. En de day after zonder noemenswaardige pijntjes. Waarschijnlijk dankzij de juiste voorbereidingen mbv mijn trainingsschema. Terug naar gisteren: Het was erg leuk om te zien hoe makkelijk Janine, Hinke en Max de afstand volbrachten met zulke mooie eindtijden. Leuk dat Janine weer een podiumplaats heeft veroverd. Ze zwom de afstand in 25 minuten, haar fietstijd was de beste (natuurlijk) en ondanks de felle zon zette ze ook bij het lopen een goede tijd neer. Ik was natuurlijk blij dat het erop zat, was heel voldaan toen ik de finish bereikte. Maar ook tijdens de kleine 4 uur heb ik me prima vermaakt.
Dat open water zwemmen blijft geweldig. Veel ruimte, lekkere temperatuur. Relaxed een mooie tijd gezwommen (22.45) Het fietsen ging volgens schema (rand D4/D3), maar de laatste 10 km waren zwaar.  Met name doordat ik niet meer rustig op mijn zadel kon blijven zitten. Dat tripak is toch echt niet gemaakt voor het fietsen. Lopen was niet makkelijk ivm met de warmte en de lange rechte stukken, maar de vele drinkposten en douchemomenten boden genoeg verlichting.  Mijn volgende uitdaging: progressie maken op de fiets.
Voor iedereen die de 1/3 wil doen is Oud Gastel een aanrader.

 

Hinke:
Op vrijdagavond samen met Max afgereisd naar Oud Gastel: de ouders van Max wonen daar in de buurt.’s Avonds gelijk het parcours verkend met de auto, zodat we wisten wat ons te wachten stond. Na (uiteraard) een slechte/korte nacht was het om half 10 zover.
Van te voren nog snel gepresteerd om m’n nagel van m’n duim dubbel te krijgen, wat niet echt prettig was met zwemmen. Zwemmen ging best lekker (op de start na, wat een drukte). Een simpel heen en weertje door een geul heen. Met goed 22min uit het water, pak uit en fietsen. Leuke route door de weilanden/dijkjes en Oud Gastel. In de 2de ronde Cora Vlot nog ingehaald, die het blijkbaar niet moet hebben van haar fietsen. 3de ronde ging het toch wat moeizamer: niet gek gezien het feit dat, op 1 trainingsrit na, dit de langste afstand op m’n tijdritfiets was dit jaar. Bij het begin van het lopen hoorde in nog de naam van Cora Vlot en met in haar kielzoog Janine, die uiteraard weer erg hard had gefietst. Lopen was ook weer een heen en weertje van 2x 7km. De eerste 7km gingen nog wel, maar toen werd het erg zwaar. Zou wel door de afstand, maar ook de temperatuur komen. Met een eindtijd van 3:04:29 ben ik nog dik tevreden. Weer een ervaring rijker. Volgend jaar maar eens kijken of ik deze wedstrijd nogmaals doe. Met betere omstandigheden en wat meer trainingsarbeid moe een tijd van onder de 3 uur er zeker inzitten.