Triathlon Hengelo Gld (13-06-2010)

Zestien puzzelstukjes hadden zich voor de triathlon in Hengelo Gld ingeschreven; Acht op de kwart en acht op de achtste, te weten: Richard, Henk, Kees, Bob, Hinke, Auke, Roel, Noel, Roland, Gian, Gert-Jan, Harry, Bert, Addy, Hilly en Ruud. Een mooie afvaardiging, die veel punten voor de verenigingscompetitie voorspelden. En ondanks de uitval van Bob vanwege een kuitblessure lijken naast de vele PRs ook veel punten te zijn gescoord.

Ynske heeft foto’s gemaakt, deze zijn hier te bekijken.

 

Kwart
Noel Elsinghorst 1:53:16
Hinke van Wezep 1:59:38
Richard Buitenhuis 2:13:59
Roel Nijhof 2:21:40
Auke Wijnterp 2:25:36
Kees van Keulen 2:28:56
Henk Groeneveld 2:32:23
Bob de Vries DNF

 

Achtste
Roland Besselink 0:56:40
Gert-Jan Liefers 0:57:39
Harry van Milligen 0:58:35
Ruud Gilde 1:04:24
Hilly Panjer 1:05:31
Addy van Asselt 1:07:38
Bert van der Zwan DNS
Gian Dorsthorst DNS

 

Hinke:
Doel van deze wedstrijd was een soort van generale voor de 1/3 van Oud Gastel. Niet te gek doen en lekker fris de wedstrijd uitlopen. Dit liep was anders.
Het begon zaterdag met pijn in de onderrug: waarschijnlijk te druk geweest met van alles en nog wat. Vervolgens een have nacht wakker gelegen (niet van de pijn, van van de spanning voor de wedstrijd).Zondagochtend lopen twijfelen: wel of niet meedoen.Vervolgens gekozen om wel mee te doen en uit te stappen als het niet ging.Tijd zou niet belangrijk zijn.

Zwemmen ging lekker al had ik wel wat last met de keerpunten van m’n rug. In het begin Noel kunnen volgen, maar uiteindelijk is Noel met een voorsprong van een baan eerder het water uitgestapt. Goed gewisseld en lekker begonnen met fietsen. Eerste ronde ging lekker, 2de ronde werd al iets lastiger. Op 1 of andere manier zat de snelheid er nog wel in, maar de hartslag ging alleen maar naar beneden. Op een gegeven moment nog maar 147 …

Vorig jaar met een gem. van 35,7km/u gereden, dit jaar 37,5km/u.
Begon binnen de 1:20 aan het lopen. Vorig jaar een goede 41min erover gedaan. Dat zou dus een mooi PR kunnen worden. Het lopen van de eerste 5km ging erg lekker: 5km in 20:19. M’n tussentijd was toen: 1:39:35. Met een goede 2de 5km zou een tijd van onder 2 uur inzitten! Geprobeerd te versnellen wat gedeeltelijk lukt. 2de 5km in 20:04 en een tijd van onder de 2 uur!!!! 1:59:39

Natuurlijk helemaal kapot, maar erg tevreden en blij dat ik toch besloten heb om mee te doen. Van de week even bij de fysio langs om te kijken hoe ernstig de blessure is. Aangezien ik weinig last heb gehad tijdens de wedstrijd zou het wel mee kunnen vallen. Op naar Oud Gastel!

Ruud:
Ik had me pas in de loop van afgelopen week ingeschreven omdat ik niet het gevoel had lekker te kunnen lopen ivm een pijnlijke hiel/achillespees overgang. Ik was echter wel nieuwsgierig of ik al progressie geboekt had met zwemmen en fietsen.  Er heerste een ontspannen sfeertje in het park fermé. Ik heb zelfs Harry nog een “instap” tip kunnen geven 😉
Ik had voor het zwemmen een baan gekozen met 2 mannen met een flinke onderkin die me hadden toevertrouwd dat ze rond de zeven en halve minuut gingen zwemmen. Het zwemmen ging redelijk goed, 8.37 3 seconden van mijn PR afgehaald. Daarna een goede wissel en fietsen!! Ik had me voorgenomen om alles te geven bij het fietsenomdat ik dacht dat het hardlopen niets zou worden. Voor het eerste ben ik niet ingehaald en heb ik zelf alleen maar mensen ingehaald. Tot mijn stomme verbazing kwam ik ook Hilly tegen, daarvoor werd ik nog afgeremd door de jury in een bocht, grrrr. Ik vermoede dat Hilly me bij het hardlopen wel weer in zou halen. Ik weet nu niet wat mijn tijd bij het fietsen was maar uit mijn eigen horloge haal ik ongeveer 32 minuten. Na weer een goede wissel, rustig begonnen met hardlopen en voorgenomen om niet door een pijngrens hen te gaan en voorzichtig te lopen. De pijn kwam echter niet en ik ben lekker gefinished in ongeveer 21 a 22 minuten. Geweldig om zoveel puzzelstukjes op het podium te zien. Ontzettend jammer dat Bob is uitgevallen (wat heb je een mooie fiets Bob). Het was erg gezellig met de aanwezige puzzelstukjes! Ineke wat leuk dat je ons hebt aangemoedigd!

 

Noel:
Onder ideale weersomstandigheden (nauwelijks wind, weinig zon en prima temperatuur) de 1/4 triathlon in Hengelo afgewerkt. Weer vele puzzelstukjes gezien, toch gaaf om zoveel clubgenoten in actie te zien. Vooraf had ik enige vrees over een goede afloop aangezien ik sinds een week blokkade in m’n rug heb en hierdoor afgelopen dinsdag bij de looptraining moeilijk om m’n lengteas kon roteren. Gevolg was dat mijn kniegewricht dit wilde overnemen met een lichte ontsteking aan een pees en een beetje vocht in mijn knie tot gevolg. Vrijdag naar de osteopaat en daarna is het hopelijk over. Verder heb ik het fietsparcours nog eens even goed bekeken en op google streetview de eerste afslag in mijn hoofd geprint. Hier ging het de vorige keer helemaal mis, waarna ik in de tweede fietsronde nog eens verkeerd ben gefietst. Het was wel een goede tactiek om prijzengeld te scoren….
Dan de wedstrijd; zonder wetsuit een kleine 15 minuten over 1000 meter gedaan, ik zal de definitieve uitslagen erop moeten naslaan of ik het goed gezien heb. Dat was in elk geval een opsteker. Twee rondes fietsen gingen prima, geen afslag gemist. Gelukkig stond er bij de bewuste afslag een vrijwilliger. Tijdens het lopen kwam ik enkele kilometers voor het keerpunt Bob tegen, die is uitgestapt vanwege een kuitblessure. Erg jammer voor hem en ook jammer voor de punten. Hopelijk valt het mee en kan hij het seizoen nog een goed vervolg geven. De laatste twee kilometer lopen op het tandvlees, maar toch een pr: 1:53:16. 6e in het totaalklassement. Ondanks dat Monique vandaag is uitgerekend is ze meegeweest, voor mij ook erg handig want zo hoefde ik geen telefoon op de fiets mee te nemen en kon ik per passage van het zwembadterrein kijken of er al iets aan de hand was. Alles is rustig gebleven, waarschijnlijk nog wel een weekje wachten. Vanwege de gezinsuitbreiding was dit waarschijnlijk de laatste triathlon van dit seizoen.

 

Henk:
Hengelo was top. Pr met zwemmen 15.58. Fietsen rond de 30 km p/u. Hf: 140-145.

 

Harry:
Wat kun of mag je verwachten van een achtste triathlon als je de dag ervoor zo onfortuinlijk bent om eerst je hoofd te stoten tijdens de zwemtraining, vervolgens op je rug te vallen door een “geintje” van je zoon en als klap op de vuurpijl te struikelen op het trapje in je kamer.
Na een goede nachtrust en een aantal restpijntjes vanmorgen met goede zin vertrokken naar Hengelo. Spullen klaargelegt en in de tussentijd Bob, Noël en Hinke nog even kunnen aanmoedigen.
Om 12.00 uur was mijn start. Zoals gewoonlijk de verwachte eindtijden (zwemmen) met mijn baangenoten doorgenomen om elkaar niet teveel in het vaarwater te zitten. Als derde gestart en nadat mij dit toch iets te langzaam ging opgeschoven naar de tweede positie. Ik heb geen poging gedaan de koppositie over te nemen omdat dit toch alleen maar extra energie kost met misschien een tijdswinst van 10 sec. Dit stelde mij in de gelegenheid eens te kijken wie er aan de rand van het bad stonden aan te moedigen. Toen ik twee puzzelstukjes ontwaarde heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt maar even naar ze te zwaaien. Jullie zullen begrijpen ik heb heerlijk ontspannen gezwommen.
Na een snelle wissel (met dank aan Ruud voor zijn tip m.b.t. de startband) het fietsparcours op. Het fietsen ging heerlijk de snelheid rond de 40 km/pu kon ik goed volhouden. Ik wachtte op het moment dat Roland mij voorbij zou komen. Normaal gesproken is dit al voor het 10km punt. Nu haalde hij mij ín bij 12 km. Gaat de fietsmeting zijn rendement opleveren of heeft Roland langzamer gezwommen. Bij binnenkomst in het parc-ferme zag ik dat ik nog ruim onder de 40 minuten zat. Normaal gesproken is een tijd onder het uur dus haalbaar. Een snelle wissel en op voor de laatste 5 km.

Het lopen ging zoals gewoonlijk lekker. Er speelde maar 1 ding in mijn hoofd wanneer komt Gert-Jan mij voorbij. Bij het 3km punt kwam hij langszij, of beter gezegt hij vloog mij voorbij. Wat kan die jongen lopen. De laatste km in een goed tempo doorgelopen om vervolgens in 58:35 te eindigen. Een tijd waar ik meer dan tevreden mee ben. In de einduitslag 8e overall en 2e heer 40 (het startgeld weer terug verdient). Maar belangrijker nog. We hebben vandaag een hoop punten bij elkaar weten te halen voor de verenigingscompetitie.