Triathlon Doetinchem (22-08-2010)

Laurens, Harry, Ronald, Peter van der Meulen, Grade, Bob, Bert van der Zwan en Gert-Jan stonden vandaag aan de start van de triathlon in Doetinchem.

1/8ste
Gert-Jan Liefers 1:01:11
Ronald Besselink 1:01:12
Harry van Milligen 1:02:57
Laurens Verwoest 1:15:01
Bert van der Zwan D.N.F

 

1/4
Bob de Vries 1:56:57
Grada Boschker 2:08:55
Peter van der Meulen 2:14:33

 

Grada:
Triatlon Doetinchem, gezellig als altijd, gelukkig niet zo warm als afgelopen jaar. Na een periode van alleen maar halve triatlons nu eens kijken wat ik kan op de kwart. Afgelopen jaar een goede 3e plek, maar geen super vorm. Nu echter weer geen super vorm, maar wel veel zin!
Zwemmen ging erg goed, ik kon veel power zetten en voordat ik het wist zat het er al weer op, want na 3 x een halve triatlon dit seizoen gaat die kilometer echt heel snel voorbij! 16:04, een nieuw PR op de 1000m.

Fietsen was echter een stuk zwaarder, veel wind, weinig man op het parcours, tenminste, voor mij dan (Laurens had een andere beleving las ik). Ik kon moeilijk de kracht leveren die eerder dit seizoen wel lukte. Toch niet ontevreden, gelukkig had iedereen dezefde wind.

Lopen ging goed. Voor het eerst was ik 1e dame van een kwart en mocht achter de fietser aan lopen, dat motiveert moet ik eerlijk zeggen. Net alsof je dan iets sneller kunt lopen dan je eigenlijk kan. Heel leuk al die rondjes en steeds meer mensen op het parcours. Wat ik het leuke (dit jaar) van die rondjes vond, was dat je 3 x kunt klokken. Gelukkig voor mij loop ik vrijwel vlak, wat tijdens de 10km strijd enorm motiveert. Peter van der Meulen kwam na afloop helemaal enthousiast vertellen dat hij zelfs sneller liep per rondje, heel bijzonder die Peter ;-).

Eerste dame, nieuw PR 2:08:55, ruim 10min sneller dan nummer 2, zeer tevreden, 3 minuten sneller dan vorig jaar, waarvan 2 met zwemmen. Bernard, mijn vriend, een hele mooie 2e plek, voor Bob, die helaas niet de loopvorm had vandaag. Volgende keer beter.
Harry, Bob, Roland en Gert-Jan, jullie ook van harte gefeliciteerd met de overwinningen!!!! En natuurlijk ook “enthousiaste Peter” en Laurens …
Hinke, Gert en alle anderen, bedankt voor de aanmoedigingen … Op naar de olympische afstand in het Rutbeek

Laurens:
Gisteren kon ik niet meedoen in Veenendaal vanwege een halve finale tennis. Omdat ik die verloor had ik vandaag ineens vrij en besloot ik om de 1/8e van Doetinchem te doen. Niet helemaal fit na de slopende 3-setter van gisteren, ging ik vanochtend naar Doetinchem. Ik had met nr 399 het 1-na laatste nummer en kon dus nog net meedoen.

Om 10.45 uur was de start met liefst 200 atleten in een zwem-/surfvijver. Ik had me voorgenomen om de 500m heel rustig met borstcrawl (en wetsuit) te zwemmen. Maar al snel na de start werd duidelijk dat het niet zo heel rustig was. Heel veel zwemmers dicht op elkaar en wild water waardoor ik al snel weer verviel in de o-zo vertrouwde schoolslag. Uiteindelijk heb ik nog een paar stukjes borstcrawl gedaan maar veelal schoolslag. Toch binnen de 12 minuten, voor mij acceptabel. Vervolgens 20km fietsen met op sommige stukken een behoorlijke wind tegen. Al met al heb ik lekker gefietst en had ik tijd van 34.54. In tegenstelling tot vele anderen heb ik niet gestayerd. Met de atleten van zowel de 1/8e als de 1/4 was het ook bijna onmogelijk om niet in iemands wiel te rijden. Het lopen ging lekker, 2 ronden om de zwemvijver, ging lekker, hoewel ik had verwacht iets sneller te gaan dan de 24.54. Uiteindelijk binnengekomen in 1.15.01.

Een leuke triatlon, leuker dan Veenendaal. Behalve ik waren er nog meer mensen van Aquapoldro: Peter vd M, Grada, Bob, Harry (7e overall, 2e H40), Bert vd Z (uitgevallen, reden onbekend bij mij) en Gert-Jan Liefers (wat loopt die gast ongelooflijk hard, zoefffffffffff).