Triathlon Breukelen (08-05-2010)

Nicolette, Danny, Roel en Margreet deden vandaag mee aan de triathlon in Breukelen. Nicolette werd daar eerste bij de dames 50+

Danny Bol 2:36:00
Roel Nijhof 2:38:31
Margreet Berghuis           2:50:16
Nicolette Verdugt 2:56:16

 

Danny:
Toen ik mij inschreef voor de kwart van Breukelen enkele maanden geleden, hoopte ik op droog weer en een lekker voorjaarzonnetje. Afgelopen week heb ikveelvuldig de voorspellingen bekeken en daardoor zag het ernaar uit dat het vooral heel koud en nat zou worden. Met een tas vol kleding en met in het achterhoofd het advies van diverse clubgenootjes zijn we uiteindelijk naar Breukelen gereden en daar uiteindelijk de keuze gemaakt. En zowaar de juiste! Het Sanders tri-pakje met tijdens het fietsen het dunne jasje erover was het juiste.

Het zwemmen was chaos, en al snel moest ik aan de opmerking van Richard van vorig jaar denken. Dat je zo’n hekel kan krijgen aan een aantal mensen in 25 meter. Zoals gewoonlijk werden de vooraf gemaakte afspraken compleet vergeten tijdens het startschot en ging iedereen volle bak er vandoor. Met een ferme afzet lukte mij het de juiste plek in de rangorde te vinden en daarna begon het slachtveld. 2 schoolslagzwemmers die bewust een te snelle tijd hadden doorgegeven spande de kroon. Vooral toen ze elkaar ook nog wilde gaan inhalen werd het heel spannend. Maar, een wijze les om wat agressiever voor je plekkie op te komen voor mij. Daar wilde ik in het verleden nogal wat terughouden in opstellen. Ik was als 2e uit mijn baan het water uit en ben zeer tevreden over het zwemmen. De overgang naar het fietsen viel mij niet zwaar, en na wat gekronkel kwam ik bij het kanaal aan waar ik er lekker voor kon gaan zitten. Ook over het fietsen ben ik tevreden, enige puntje van aandacht was dat ik na 35 km niet meer wist hoe ik moest zitten. Daar was deze triathlon ook mede voor bedoeld, om te kijken hoe ik met pijn in de benen enzo zou omgaan. Ik ben gewoon nog niet zo gewend om zo lang zo hard te rijden. De overgang naar het lopen ging ook prima. Het loopparcours was een “heen en weertje” langs het kanaal, en het 2e gedeelte heb ik een halve minuut sneller gelopen dan het eerste. Een echte versnelling zat er niet in, maar met een tijd van 2:36 ben ik dik tevreden.

 

Nicolette:
In de aanloop naar de halve triathlon stond er dit weekend een wedstrijd gepland. In eerste instantie stond de teamtriathlon in Enschede gepland, maar helaas moest mijn team zich terugtrekken. Dan maar naar Breukelen, een kwart die ik ooit 6 jaar geleden gedaan had. Ook clubgenoten Roel, Margreet en Danny zouden hier starten. Vrijdagavond werd er nog druk getwitterd, wat er voor kleding aangetrokken moest worden. Het was de hele week al nat en koud en de weersvoorspelling was niet veel beter. Met een drink- en eetadvies van Yneke moest voorkomen worden dat ik weer zo zou instorten als bij de halve marathon in Utrecht. Het zwemmen was chaotisch, ik zwom met alleen maar hele snelle dames in de baan en heb flink wat trappen gekregen. Een baantje eerder als ik zelf dacht mocht ik het water uit. Ik had kniestukken, een shirt met lange mouwen en een jack klaargelegd en dat bleek hard nodig. Op het eind van het fietsen had ik steenkoude voeten. Gauw het jack en de kniestukken uitgetrokken en begonnen met lopen. Dat voelde heel raar met die koude voeten, net alsof er een bobbel in mijn schoenen zat. Ik kon goed blijven doorlopen, al zat er even een vervelend kuitenbijtertje (bruggetje) in het parcours. Eindtijd 2:56:16, 5 minuten sneller als 6 jaar geleden. En een bosje bloemen en een beker voor de eerste (en enige) plaats in het D50 klassement.