Off-road Triathlon TriAmbla (11-09-2010)

Laurens was vandaag een “eenzaam” puzzelstukje op Ameland, waar hij meedeed aan de  Lange afstand van de off-road triathlon.

Laurens:
Het was erg zwaar! Ik vind de Kristalbad triatlon pittig maar de Tri-Ambla L is misschien nog wel zwaarder. Maar het is wel een mooie wedstrijd op een prachtig parcours.
Op basis van de uitslagen 2009 had ik een eindtijd ingeschat van 3.30 uur, dus ik wist dat het in ieder geval lang zou gaan duren.
<knip>
….zie het forum…<knip>
Ik vond het een mooie, uitputtende wedstrijd met een heel goede, vriendelijke organisatie. Mijn eindtijd was (handgeklokt) rond 3.35. Dat moet een volgende keer zeker sneller kunnen. Het werd een lange dag met vertrek uit Deventer om 6.45 en thuiskomst om 22.00. Maar zeker geslaagd!
Ik hoorde dat de editie 2011 – dan wordt Tri-Ambla voor de 10e keer georganiseerd – nog een week later is gepland, te weten 17 september. Hierdoor heb ik meer rust tussen Kristalbad (normaal het 1e weekend van september) en Tri-Ambla, want ik denk dat voor mij 2 zware wedstrijden zo kort achter elkaar te veel van het goede is. En het zou natuurlijk leuk zijn als er dan meer puzzelstukken meegaan.
Hiermee is mijn triatlon-seizoen dan ook ten einde. Nu aandacht voor wat hardloopwedstrijden (Hoge Veluweloop, Midwinter Marathon en City-Pier-City) en een paar leuke off-road duathlons (Nijmegen, Nijverdal). En natuurlijk het leren borstcrawlen.