Midwinter Marathon (21-02-2010)

Vandaag was weer het jaarlijkse loopfestijn in Apeldoorn: De Midwintermarathon! Veel leden waren van de partij op de 8, 18.5 en 27.5km. Het weer was goed! Het was gewoon “toppiejoppie” zoals Hans het noemde.

 

8km
Wille van Gurp 35.24
Marjon Werink 40.40
Danny Bol 41:55
Pieter Jansen 45:00

 

18.5km
Gert-Jan Liefers 1:00.02
Gilles Janssen 1:13.38
Wilbert Pannekoek 1:23.50
Bas van der Zwan 1:24.23
Peter van der Meulen 1:25.02
Chris Heg 1:26.48
Addy van Asselt 1:35:57
Henk Groeneveld 1:37:32
Hans Visser 1:39.31
Kees van Keulen 1:39:49
Janine Herweijer 1:40.11
Margreet Berghuis 1:50:55
Nicolette Verdugt 1:56.48

 

27.5km
Karst Altena 2:00:39
Grada Boschker 2:05.54
Gert Janssen 2:10.26
Roel Nijhof 2:18:25
Conny Bosselaar 2:21:59
John Rave 2:22:49
Auke Wijnterp 2:33:56

 

Grada:
Echt zin in deze Asselronde, meestal voor mij een goed teken. Echter, een hartfrequentie advies waarde meegekregen waar ik mij aan mocht houden. Hf 167 was dit advies. De eerste 5km lukte dit aardig. Beetje achter Gert Jansen gehangen, Marion met foto toestel nog gezien, ingehaald door Mirjam Weerd (Nederlands kampioene triatlon midden afstand, liep heel mooi en hard!). Desondanks alle heuvels onderweg, deze hartfrequentie redelijk weten te behouden. De laatste kilometers kreeg ik ondersteuning van Bernard die de 18 km goed gelopen had en mij op de mountainbike tegemoed was gereden. Hij vertelde dat het er nog goed en strak uitzag. In mijn oren hoorde ik: versnellen dus, want ondanks een meegekregen trainingsadvies, bleef het toch een wedstrijd. Ook had ik voldoende energie over in deze slot fase en waren die laatste 4 kilometers afdalend. Zo gevoeld, zo gedaan … Een hele leuke eindtijd was het gevolg en zeker dankzij het meegekregen trainingsadvies heb ik mij niet kapot gelopen. Het was een heerlijke race! Zo in de uitslagen te zien ben ik eerste vrouw van Apeldoorn, altijd leuk, want daar zit een extra prijsje aan vast … Ook heel leuk om weer eens wat mensen van Aquapoldro te zien!!! Wie weet tot wanneer weer, iedereen alvast een heel goed seizoen toegewenst.

 

Peter:
Sinds vanmorgen besloten om toch mee te doen met de minimarathon.Mijn blessure op de hak was niet gevoelig en had ontzettend zin om te lopen.Ondanks minder looptraining toch nog een pr +/- 1min. sneller. Met een tijd van 1:25:02 ben ik zeer tevreden.

 

Danny:
Om in de Olympische termen te blijven, het was voor mij een Mark-Tuitert-race. Oftewel, alles klopte. Na een goede warm-up stond ik ver achteraan bij de start. De Loolaan heb ik rustig gelopen om lekker in mijn ritme te komen en met een gem. snelheid van 10,2 km/u gingen we bij de naald linksaf. Daarna kwam er ruimte en kon ik versnellen. Vanaf toen was het voor mij één groot feest, ik heb nog nooit zo lekker gelopen. De pasfrequentie kon ik makkelijk op 85 passen per minuut houden en de hartslag bleef voor mijn doen wonderbaarlijk laag. Het ging zo lekker dat ik de laatste drie kilometer er nog een schepje bovenop durfde te doen. Die heb ik met een gem. snelheid van boven de 12 km/u gelopen om op een tijd van 41:55 uit te komen en een snelheid van 11,8 km/u. Helemaal tevreden dus! Enne, fijn dat je er was Marjon!

 

Marjon:
Toen Chris me vanochtend toeriep “moet jij niet mee doen vandaag”, begon ik me acuut schuldig te voelen. Toen ik iedereen gedurende de ochtend zo lekker voorbij zag rennen, met (Gilles, Roel, Hans en Margreet) of zonder big smile doch heel sterk (Nicolette), werd ik prompt jaloers. En omdat Danny anders alleen de Acht zou moeten lopen, heb ik vanmiddag alsnog besloten mijn loopschoenen aan te doen. En naar tevredenheid. Het was eigenlijk gewoon heel lekker om een korte afstand te doen.

 

Gilles:
Vlak voordat we van huis op weg gingen naar de start hoorde ik Janine, met enige verbazing in haar stem, nog iets mompelen over de combinatie van sokken en Zoot schoenen die ik aan had. Zoals gewoonlijk sloeg ik daar geheel geen acht op. Totdat ik bij kilometer 8 een pijnlijk plekje begon te voelen op mijn rechter hiel ….. Dat kan toch niks met die sokken te maken hebben, dacht ik nog (tot nog toe heb ik, zonder problemen, alleen blootsvoets in die superlichte schoenen gelopen maar dat was om een snelle wissel te hebben in de triathlon). Al met al ben ik zeker blij met mijn finishtijd. Met een medaille en een blaar op mijn hiel keerde ik tevreden huiswaarts. Gelukkig heb ik nog een heel jaar om na te denken over mijn schoenen-sokken combinatie voor de volgende keer.

 

John:
Na al verscheidene keren de mini te hebben gelopen stond vandaag de Asselronde, als voorbereiding voor de marathon, op het programma. Na een kilometer of 7 liepen we met een mooie groep waaronder Conny en Auke en met op kop de twee trainers van AV Veluwe. Met veel geouwehoer vloog de tijd eigenlijk best wel. De groep werd na de 20 kilometer iedere keer kleiner om vervolgens met z’n vieren te finishen. Prima gelopen als voorbereiding op de marathon over twee weken. Eindtijd 2.22.49 uur.

 

Hans:
Vanmorgen ben ik van start gegaan bij de Midwinter Minimarathon. Tot gisteren had ik eigenlijk nog geen besluit genomen, maar de weersomstandigheden zagen er goed uit, dus ik ging ervoor. Echt heel veel getraind had ik niet, dus finishen was het doel, en als het heel lekker ging, zou onder de 1.40 wel heel fantastisch zijn. Eén van mijn eerste wedstrijden was de mini in 2006, toen deed ik er ruim 2.11 uur over. Vandaag ging het gelukkig een stukje sneller! Ik ben meteen flink van start gegaan en tot zo’n 12 km. ging alles voorspoedig. Toen begon ik de benen te voelen en moest het iets rustige aan doen. De laatste 3 à 4 km waren zwaar. Mijn eigen geklokte tijd was 1.39.31 waar ik zeer tevreden over ben.

 

Nicolette:
Toen ik ruim 2 weken geleden van de dokter te horen kreeg dat ik 2 gekneusde ribben had, had ik niet verwacht dat ik vandaag aan de start van de MiniMarathon zou staan. Maar het herstel ging voorspoedig en pijnstillers doen af en toe wonderen. Toen ik mij inschreef was mijn streeftijd 2 uur, maar nu was voornamelijk uitlopen het belangrijkste. Ik ben voorzichtig begonnen, was in het begin vooral bang dat ik bij beklimmingen last van mijn ademhaling zou krijgen. Maar dat viel reuze mee en vanaf Park Berg en Bos begon ik mensen in te halen. Bij het 10 km punt had ik 1:05 en wist ik dat de 2 uur toch mogelijk zou zijn. Vooral de laatste 2 km had ik het erg zwaar. Maar met mijn officieuze eindtijd van 1:56:48 ben ik dik tevreden.

 

Janine:
Het was weer even geleden dat ik mee had gedaan aan een loopje en de laatste keer dat ik een afstand van de midwinter had gelopen was in 2005 en toen was alles nog vanuit het Orderbos. Vandaag liep ik de mini met een opdracht: hfmax=d3, nadat ik vanmorgen eerst een uurtje had gefietst. Ik ben rustig begonnen en heb ik heerlijk gelopen. Met de tijd 1:40.14 en de bij behorende hartslag ben ik zeer tevreden. Opdracht volbracht!