Marathon Rotterdam (11-04-2010)

John en Roel stonden vandaag aan de start van de marathon in Rotterdam.

 

John Rave 3:29:59
Roel Nijhof

3:51:34

John:
Weer terug van een dagje Rotterdam. Prima loopweer, wel redelijk wat wind. Eindtijd 3.29.59 Constant gelopen met een verschil van 25s op 5km

 

Roel:
Naar veel tranings uren was het dan zo ver zondag mijn tweede marathon en wel in Rotterdam . Na wat inloop werk ben ik op weg gegaan naar het startvak van 3.30min. Dat was de tijd waar mijn traningen op gericht waren. In de wedstrijd moet het er dan nog wel uitkomen,want je weet maar nooit hoe het verloopt over 42km. Dus had ik ook nog een plan B,een schema van 3.45min als eindtijd.

Het startschot viel en daar ging ik, de eerste 10km ging te langzaam dus toen over op plan B. Dat ging goed 21km in 1.51.20 het tempo kon ik goed aan. Onderweg was het gezellig druk er stonden veel toeschouwers en muziek langs de kant. Wat minder leuk was, je kwam langs het  (F.stadion) dat was het eerste schrikbeeld van de dag. De tijd van de 35km zag er goed uit 3.07.05.  Met nog 7km te gaan werden mijn boven benen zwaarder en het tempo ging er uit. Toen werd het een mentale strijd . Wat ik links en rechts van me zag was dat mensen aan het wandelen zijn gslagen of stil stonden omdat het niet meer ging.  Daar kwamen gelijk de gedachten,zo wil ik hem niet uit lopen. De laatst 7km werden afgelegt in 44min daar was ik niet blij mee.
Weg eindtijd van 3.45min maar de klok stopte op 3.51.34. Daar sta je dan met dubbele gevoelens wel uitgelopen maar niet de tijd waar je ik op gehoopt had. Wat is er mis gegaan.  Naar een medallie en een flesje drinken en goed opgevangen te zijn door de familie weer terug naar Apeldoorn.

Met wat ongemakken (blaren/spierpijn)  maandagmorgen weer aan het werk gegaan. En s,middags naar het zwembad om wat te relaxen. Dinsdagavond een pijnlosebehandeling bij de masseur, je kan wel raden door wie. Ik vertelde hem dat ik maandagavond had uitgelopen in de groep,dat was niet goed volgens hem. Rust is het beste na een marathon,zei hij.

Al met al was het een zeer leerzame ervaring zowel de traingen als de wedsrijd. En nu word het weer tijd om me op de volgende uitdaging te richten en wel de triatlon van Didam. Iedereen nog bedankt voor de belangstelling die er is getoond.