IJsselloop Deventer (18-04-2010)

Vandaag kon er onder prachtige omstandigheden gestart worden tijdens de IJsselloop. Onder een strakblauwe lucht zijn Ineke, Hans Laurens en Roel van start gegaan op de 10 kilometer. Op de 10 engelse Mijl gingen Noël, Margreet en Danny van start.

 

10 kilometer
Roel Nijhof 0:47:36
Hans Visser 0:53:08
Laurens Verwoest 0:55:38
Ineke Telgen 0:57:59
10 Engelse Mijl
Noël Elsinghorst 1:03:40
Danny Bol 1:32:44
Margreet Berghuis 1:47:47

 

Ineke:
Vandaag de 10km dijkenloop in Deventer gedaan.
Het was prachtig mooi weer! Temperatuur van 19 graden. Lekker dacht ik..
Bij de start merkte je direct al dat de zon er flink op brandde. We stonden pal in de zon en t duurde nog even voordat we weggeschoten werden.
Daarna eerst in een lekker tempo komen.
Het ging lekker, had genoeg water vooraf gedronken en had water bij me.
Op de 4 km kwam Laurens naast me lopen. Gezellig! maar kostte me veel energie( tja, ik kon mn mond niet houden natuurlijk;-)
Bij de 5km was ik aardig buiten adem en bemerkte dat dit invloed had op mijn tempo( Ik ging langzamer lopen)
Laurens nam weer afscheid en liep door( gelukkig..;-))
Daarna werd mijn adem weer rustiger en het tempo ging weer omhoog.
Toen kwam de dijk.
En daar was het WARM! 2 mensen zien zwabberen. Gelukkig waren er mensen bij. Het zag er niet goed uit.
En dan is het nog maar 19 graden!!
Op de brug lag iemand onderuit. Bah, naar gezicht en het drukt de stemming meteen.
Het drinken was erg belangrijk deze dag en ik denk dat veel mensen dat niet genoeg gedaan hebben.
Ik ben blij met mijn eindtijd. Net onder de 58 minuten. 57.59
En er zit meer in volgens mij!
Op naar de volgende loop.

Danny:
Vol goede moed stond ik vandaag aan de start van de Uiterwaarde loop in Deventer. Voor mijn gevoel had ik hier wat recht te zetten, omdat ik vorig jaar na 3 kilometer al was uitgestapt. Helemaal perfect was de voorbereiding niet, afgelopen woensdag en donderdag was ik niet helemaal lekker. Maar ik voel mij weer goed, en had zin om in het prachtige weer van start te gaan. Er was een duidelijk strijdplan gemaakt, eerste 2 km hf max 165, daarna tot 12 km hf max 175 en daarna “losgaan” tot aan de finish. Ik had uitgerekend (en gehoopt) dat een eindtijd van 1:29:59 er in zou zitten, en dan moest mijn gem. snelheid over de hele race minimaal 10,73 km/u zijn. Iedere 5 km en voor de start een gel, en die wegspoelen met minimaal 250 ml water. En daar ging het eigenlijk al mis. Bij de verzorgingsposten (op 4 km, op 8 km en op 12 km) was op bij die van 8km na het water op. Ik had zelf wel drie flesjes van 150ml bij mij, maar dat was onder deze omstandigheden te weinig. Niet goed ingeschat door de organisatie.

Het lopen ging goed, kon de zone’s goed aan en conditioneel had ik continu het gevoel dat ik harder zou kunnen. Ik kreeg alleen vanaf 5 km last van de onderkant van de bal van mijn linker voet. Waarschijnlijk mijn schoenen te strak aangetrokken, want toen ik die losser deed werd het een stuk minder Dit deed ik pas bij het 11 km punt.. Echter was het kwaad al geschiet, en had ik “pap in de voeten”. Toen ik mocht “aanzetten” kon ik de krachten niet meer kwijt op mijn voeten en ik had het idee dat ik op een speldenkussen liep. Dus vanaf dat punt geaccepteerd dat de 1:30 er niet inzat en rustig door blijven lopen. Ondanks alles heel tevreden met deze finish en eindtijd, maar ook een hoop vragen over hoe blaren en beurse voeten te voorkomen.