70.3 IM Californië (27-03-2010)

Na een maandenlange training in de koude witte winter die we dit jaar hadden, startte Janine vandaag tijden de 70.3 IronMan wedstrijd in een warmer Californië.

 

Janine net na het zwemmen

 

Janine:
Het was een mooie wedstrijd. Zwemtijd (37min) valt wat tegen, maar de start was een lang gevecht en vervolgens lag je kwam je terecht in de achterblijvers van de eerdere waves, die je dan insluiten… Dan kan je twee dingen doen inhouden en er om heen, of door rammen en klappen krijgen… Ik heb meestal voor de eerste optie gekozen. Fris was het ook. Voor de start en in het water. Het fietsen was de gebruikelijke inhaalrace al mocht je op twee plekken een “smal” fietspad en een afdaling niet inhalen. Tja. dan zit je je achter een “toerrijder” of een angsthaas te verbijten… Toen ik achter de toerrijder zat heb ik maar geroepen of het wat harder kon, tot grote dank van mijn achterliggers. Bij de angsthaas riep ik nog “don’t break” maar dat hielp niet veel.
Was blij met m’n 606 zetje (404 voor en 808 achter) want op sommige stukken stond er behoorlijk wat wind. Was ook blij met m’n compactje (34/29) bij de klimmetjes voorde de beruchte klim na 29mijl met 16%. De 50/11 heb ik ook goed kunnen gebruiken 😉 Gelukkig werd er niet gestayerd (zoal in Clearwater in 2008), ik was daar bang voor omdat de waves ongeveer gelijk waren met Clearwater en er weer snelle mannen na ons starten. Maar er kwamen na z’n 50km alleen maar snelle mannen voorbij. Tijd: 2:43 Lopen ging goed: vooral het eerste rondje, het tweede rondje kakte ik een beetje in en alles begon zeer te doen, maar ik heb de halve marathon binnen de 2uur kunnen lopen; 1:58.

Eindtijd 5:24.28 en plek (17), viel in eerste instantie wat tegen (ook omdat er nog heel veel fietsen stonden toen ik ging fietsen en er nog maar twee in mijn rek stonden toen ik terug kwam van het fietsen en ik maar een stuk of 6 dames met lopen voorbij heb zien komen…blijkbaar hebben een paar dames een ander plekje voor hun fiets gehad), maar als ik naar de andere tijden kijk denk ik dat ik wel tevreden mag zijn.