Wintertriathlon Groningen (14-03-2009)

Ingrid, Marco en Pieter zijn van start gegaan tijdens de wintertriathlon van Groningen:

 Middenafstand  3:10:56
 Marco Betman  
   
 Sprintafstand  
 Pieter Boumeester  1:30:30
 Ingrid van Berkel  1:57:21
   

Pieter:
Was weer mooi daar in Groningen,  prima omstandigheden, met op de vlakte een stevige wind,, vooral op het tweede fietsgedeelte. Lopen goed, met ca. 21:30 min. zat ik al op mijn fiets,  met het fietsen nog veel ingehaald. Ik voelde me erg sterk en ramde me tegenwinds los van het jagende ‘ peleton’ . Goede wissel naar het schaatsen, jammer dat mijn hamstring krampte waardoor ik niet echt kon doorzetten in de bochten.
Zat tot dat moment nog ‘ goed in wedstrijd H40’ , lag enig moment nog wel vierde maar zakte daarna snel af naar een 8e stek H40+ (helaas géén 50+ catgorie!). Nog één winterevenement te gaan; Enschedé eind maart.

Ingrid:
Het zit er weer op het winterseizoen.Gisteren Groningen gedaan, Een beladen wedstrijd voor Pieter en mij.
Op het moment dat je Groningen binnen komt, denk je toch weer aan die keer hoe hij met de ambulance werd afgevoerd. Dat zullen wel nooit meer kwijt raken.

Voor mij was het de eerste  keer dat ik redelijk fit aan de start stond. Tot nu toe had ik steeds Groningen af moeten zeggen, wegens een griepje.
Ik vond het zwaar maar het is gelukt. Ik heb nog nooit zo hard gelopen en met verschrikkelijke tegenwind toch binnen het uur gefietst. En.. de schaatstijd is dan erg slecht. Ik was helemaal kapot.
 
ook was het schaatsen erg rommelig, we reden de buitenbaan en de kwart  de binnenbaan. Er stonden pionnen tussen en die lagen regelmatig ipv dat ze stonden. Hoeveel rondjes ik moest kon ik niet lezen op het tellerbord en tegen die tijd dat ik mijzelf wel had gevonden op het rondebord hadden ze de teller voor de kwart gereset. Het was een verrassing dat ik van het ijs kon. (had ik geen rondje rust genomen. Maar boeit allemaal niet op mijn niveau, ik ben weer trots. Lopen: 0:27:43.755 – fietsen 1:01:18.868 – schaatsen 0:28:18,717 – totaal 1:57:21.350
 
Marco:
Zaterdag 14-3-2009 heb ik meegedaan aan de wintertriathlon in Groningen 10 km lopen,45 km fietsen en 20 km schaatsen en het was weer een groot feest. Onder winterse omstandigheden heb ik weer lekker gesport lopen en fietsen gingen naar wens wel veel wind waardoor ik aardig diep moest gaan op de fiets Daarna mijn specialiteit 20 km schaatsen 54 rondjes, heb lekker vlak mijn rondjes geschaatst werd weliswaar door alles en iedereen ingehaald maar dat mocht de pret niet drukken. Na 3 uur 10 min en 56 sec kwam ik zeer gelukkig en tevreden over de finisch.