Winter Triathlon Twente (28-03-2009)

Vandaag stond de laatste wintertriathlon seizoen 2008/2009 op het programma in Enschede. De nieuw gebouwde ijsbaan Twente vormde het decor voor een koude en natte wintertriathlon. Lage temperaturen en harde regen zorgde ervoor dat de omstandigheden zwaar waren tijdens deze eerste editie. Margreet Berghuis en Pieter Boumeester verdedigde de clubkleuren, aangemoedigd door Ingrid en Danny. Margreet startte op de sprintafstand (5 km hardlopen, 20 km fietsen, 10 km schaatsen),  Pieter op de kwart (10 km hardlopen, 50 km fietsen en 20 km schaatsen).

Pieter eindigde in zijn categorie op de eerste plaats en overall negende, Margreet werd zesde in haar categorie.

sprint
Margreet Berghuis 1:36:44
kwart
Pieter Boumeester 3:08:32

MargreetPieter
Margreet & Pieter

Ingrid heeft foto’s gemaakt, die zijn hier te bekijken.

Pieter:
Dat ik zelfs nog 9e overall was, geeft wel aan hoe zwaar het voor menigeen geweest is. Ik snap dat het voor jullie langs de kant een aardig vertekend beeld gaf, al die estafetteschaatsers die ‘fris’op het ijs stonden en natuurlijk de 1/8e die maar 3 ronden fietsten i.p.v. de 8 die wij moesten. Voor middenafstanders was het meer ‘hoe kom ik nog levend’ over de finish! Door de kou zijn alle spieren stijf, je rug, bovenbenen, schouders etc. daarnaast heb je een slechte coördinatie. Ik had geen gevoel meer in mijn vingers waardoor ik mijn schaatsen nauwelijks goed gestrikt kreeg, gelukkig kreeg ik van de organisatie droge handschoenen! Daarna vooral niet vallen en rustig doorschaatsen. Ik kreeg het ook niet meer warm tijdens het schaatsen. Jammer van de omstandigheden, toch een goed gevoel met een goed opgebouwde 10 km lopen in 42:30 min. en een prima fietsprestatie (7e tijd) waarna het schaatsen een kwestie van finishen was.

Margreet:
Het was al weer een tijdje geleden dat ik een wintertriathlon gedaan had, dus wel weer spannend, maar had er wel zin in. We werden met een bus naar de start gebracht, het FBK stadion, daarvan daan liepen we over wel een beetje een modderig pad naar het parc fermee bij de ijsbaan. In 27.18 de 5 km afgelegt, jammer dat de wissel wat extra tijd koste omdat iemand zijn spullen voor die van mij gelegt had en ik er dus niet goed bij kon. Eerste een stukje fietsen voor dat we op het rondje kwamen dat we 3x moesten fietsen, voor ik het rondje bereikt had zaten er al liters water in mijn schoenen, maar toch best lekker gefietst, mijn tellertje deed het niet dus goed in de gaten houden dat ik het juiste aantal rondjes zou fietsen. De 20 km in 39.46 afgelegd en dan op naar het onderdeel waar ik toch wel het meest tegen op zag, kon me de voorgaande keren nog goed herinneren dat het niet echt mee valt op de been te blijven tijdens het schaatsen en dat er ook altijd val partijen zijn. De ijsbaan was spekglad maar de eerste 10 ronden gingen best lekker, toen een dipje en wat rustiger aan gedaan, dacht als ik maar op de been blijf, het viel niet mee de bochten nog lekker door te lopen, maar na een rondje of 2-3 wat rustiger ging ie ook wel weer. Mijn ronderteller/persoonlijke verzorger stond aan de kant de rondes bij te houden en na 27 ronden kon ik het ijs af in 24.16 min. Mijn totaal tijd was 1.36.44 en ben daar harstikke blij mee! Rondeteller en verzorger Danny harstikke bedankt, het was erg gezellig dat je er bij was en hopelijk volgend jaar wat meer denkers aan de start!! En wat beter weer, want het was wel heeeel nat!