Verenigingscompetitie Bosfietsloop Arnhem (07-03-2009)

Vandaag vond de eerste wedstrijd van de verenigingscompetitie 2009 plaats. Op sportpark Papendal werd door TVA de bosfietsloop georganiseerd, een offroad run bike run meetellend voor de competitie voor regio Oost. Er werd door vele clubgenoten gestart op de sprint afstand (3,5/15/3,5) en de midden afstand (7,5/30/3,5).

Sprint afstand             
Dames eindtijd:   Heren eindtijd:
Conny Bosselaar 1:15:33   Jeroen Hagen 1:04:47
Margreet Berghuis 1:20:29   Johan Panjer 1:07:17
Monique Ooijman 1:24:55   Harry van Milligen 1:07:33
      Max van der Wal 1:08:29
      Iwan de Wit 1:13:23
      Laurens Verwoest 1:14:59
      Addy van Asselt 1:16:48
      Auke Wijnterp 1:17:25
      Pieter Jansen 1:25:59
         
Midden afstand        
Dames eindtijd:   Heren eindtijd:
Marjon Werink 2:26:48   Noël Elsinghorst 1:46:18
      Gilles Jansen 1:53:53
      Hinke van Wezep 2:01:17
      Pieter Boumeester 2:13:16

 

Marjon:
Mooie dag en heerlijk parcours om te rijden. Papendalparcours lag er goed bij waardoor het 4 ronden lang genieten was. Mijn onervarenheid met R-ATB-R heeft ertoe geleid dat ik vandaag als bezemvrouwtje mocht fungeren, maar dat mocht de pret niet drukken (en weet ik ook eens wat het is om, in het gezelschap van de bekende fiets-vrijwillliger, als laatste te eindigen). Erg blij dat ik heb meegedaan vandaag en ik kan het nu in ieder geval 
aan iedereen aanraden. Het is te doen meiden!!
Tot slot nog een leuk ‘nieuwtje’: Hilly en Johan hebben deze bosfietsloop in de tijd dat zij bij TVA trainenden, op de kaart gezet. Dat ie nog steeds bestaat zegt wat over de populariteit ervan!

Hinke:
Tsja, wat moet ik zeggen.. Hoeveel ‘pech’ kan een mens hebben. Dit jaar begonnen met het overbekende dreftbrilletje, vervolgens een val op de baan in Omnisport en vandaag dus weer pech.
Redelijk rustig begonnen met de 7km lopen en dat ging best goed. Was blij dat ik op het laatste moment m’n fietsshirt met lange mouwen aan Hilly had gegeven: was echt warm om te sporten. Vervolgens geprobeerd rustig te beginnen met fietsen, maar dat lukte niet echt. Op de single tracks kon ik niet echt in m’n ritme komen, terwijl de lange rechten stukken af en toe erg hard gingen. Maar de kleine 30km fietsen is me erg meegevallen. Ik vond het, ondanks de single tracks, erg leuk. Voor herhaling vatbaar.
Vervolgens in de wisselzone aangekomen en bij het uitrekken van m’n linkeratb schoen, schoot de kramp (of zeepslag) in m’n kuit. De kuit was kei hard. Wat moet je dan? Uitstappen… liever niet, maar is doorlopen wel verstandig? Eerst de kuit opgerekt en vervolgens heel rustig begonnen aan het laatste rondje. Het ging aardig, maar de snelheid zat er niet in: Conny verbaasde zich dat ze mij inhaalde. Vervolgens even bij de EHBO gezeten, waar ook mooie foto’s van mij zijn gemaakt. Ik hoop ze ergens nog te vinden.
Ondertussen kan ik weer normaal lopen en voelt de kuit voornamelijk stijf. Morgen maar even bij Theo langs. Ik hoop dat ik er de komende tijd niet al teveel hinder van ondervind.
Eindtijd 2:01:17, terwijl een tijd van 1:57-1:58 erin had gezeten. Volgend jaar beter.

Pieter Boumeester:
In mijn enthousiasme had ik me toch voor de 7,5-30-3,5 ingeschreven. Nog snel vrijdagavond een ATB geleend (Iwan/Margot bedankt!), zaterdagmorgen ‘even afstellen’ en op naar Arnhem. Precies een jaar geleden voor het laatst ge-ATB-t, ook hier in Arnhem. Met die laatste keer in gedachte wist ik dat het zwaar zou worden, dus rustig begonnen aan de loop. De
eerste ronde vooral verkennend gefietst, tweede ronde begon ik te wennen aan de ATB, met ‘grip-shift!, waardoor ik nogal eens verkeerd schakelde.
Derde ronde ging lekker en de laatste ronde kon ik zowaar nog mensen inhalen. Daarna nog een rondje ‘uitlopen’ en het eerste VC-evenement zat erop!

Lekker gesport onder mooie omstandigheden met een hoog recreatieve insteek, hoewel mijn lichaam nu anders doet vermoeden! Tijd 2:13:….

Monique,
Ik zag er vooraf enorm tegenop, maar het was een mooie wedstrijd met een fantastisch parcours. Het is mij 100% meegevallen. De fiets kan nu de schuur in voor het komende half jaar.

Noël,
Ook ik zag er wel tegenop en was bang dat het eenzelfde modderbende als vorig jaar zou worden. Nadat Gilles van de parcoursverkenning terugkwam met de mededeling dat het mtb gedeelte er droog bij lag kon het al niet meer stuk. Toch wel weer een aantal leerpunten: geen brinta meer op de dag van de wedstrijd en niet teveel rommelen met diverse suikersoorten in de bidon. Ik heb vanaf het mtb-en geregeld buikkrampen gehad, maar kon me er gelukkig overheen zetten. Tijd was 4 minuten sneller dan vorig jaar, al gaat die vergelijking een beetje mank; 1:46:19 volgens mijn horloge.

Margreet:
Weet mijn tijd niet precies tussen de 1.19-1.20 geloof ik. Voor het eerst een echte wedstrijd met de ATB en wat was dat gaaf!!  Het viel gelukkig mee met de modder. Volgend jaar misschien maar de lange afstand.

Iwan:
Vandaag stond de 1e wedstrijd voor de verenigingscompetitie op het programma. Er stonden veel “Denkers” aan de start van deze leuke wedstrijd. Het parcours lag er goed bij, ondanks de regen van de afgelopen dagen. Het fietsparcours bestond uit veel single-tracks. Ik wist eigenlijk niet wat ik moest verwachten, maar dacht dat een tijd van 1.15,00 moest kunnen. De benen voelde niet helemaal fris, dus heb tijdens de wedstrijd maar niet op de klok gekeken. Het verbaasde me dan ook dat ik in 1.13,17 de finish bereikte. Het was leuk om weer een wedstrijd te doen en heb een lekker gevoel overgehouden aan de eindtijd.

 

RunBikeRun
  run                                    bike                                   run

 

De foto’s zijn hier te bekijken.