Triathlon Vlaanderen (28-06-2009)

Jacques is helemaal afgereisd naar Brasschaat (België) voor een halve triathlon. De Triathlon Vlaanderen, zoals hij genoemd wordt, bestaat uit 2.7km zwemmen, 80km fietsen en 20km lopen. Jacques volbracht deze triathlon in 5:09.07uur.

 

Jacques:
Zondagochtend om 7.30 uur samen met mijn zwager en een collega van hem naar België vertrokken. Lekker op tijd aangekomen en alles rustig kunnen verkennen. Eén apart parc fermee voor de loopuitrusting en een parc fermee voor de fiets. Is lastig……. moet je ineens gaan nadenken welke spullen waar moeten liggen.
Om 12.00 uur gestart met 500 anderen in een relatief smal stuk water. Je begrijpt het al…….. dat is 800 meter duwen en trekken voordat je eindelijk een beetje in je ritme kunt komen.
Het zwemmen ging erg goed. Daarna op de fiets. Er werd behoorlijk tempo gereden. Hier en daar erg slecht wegdek dus opletten geblazen. Een erg strenge jury deelde menig kaart uit terwijl er stukken weg tussen zaten niet breder dan 1 a 1,5 meter. En tsja, dan rij je toch al snel in een treintje. Ondertussen was de temperatuur opgelopen naar 30 graden en het voelde benauwd. Vorig jaar tijdens de WK reeds ervaring mee opgedaan dus nu extra zout in mijn bidons toegevoegd. Na afloop van het fietsen vergat ik mijn gelletjes mee te nemen en ik ontdek dat na 1 kilometer lopen. Ik hoopte dat de organisatie ze op het loopparcours zou verstrekken. Dat bleek helaas niet zo te zijn.
Het loopparcours liep door een soort “kasteeltuin”, was 5 kilometer lang en moest dus 4 keer worden gelopen. Deels in de schaduw maar ook hele stukken in de volle zon. Door de bomen was het windstil op het parcours en dat voelde je. Ik heb altijd last van hoge temperaturen. Krijg dan zo’n lekker opgeblazen hoofd. De drinkposten werden “overlopen”, en de cola (die ik mijzelf had beloofd in de 4e ronde) was reeds na de eerste ronde op! Moest het dus doen met AA-drink en/of water. Ik heb getracht zo egaal mogelijk te lopen. Het ging niet hard maar kon wel gewoon doorlopen. Heb behoorlijk wat atleten zien zwabberen over het parcours. De zon heeft haar werk gedaan. De finish gehaald in 5 uur en 9 minuten. En daar ben ik best tevreden mee. Margo…… bedankt voor de schema’s !!!