Triathlon Veenendaal (22-08-2009)

Vandaag stonden de eerste leden in nieuwe clubkleding aan de start van een triathlon: de triathlon van Veenendaal. Dit waren Auke, Iwan, Laurens, Nicolette en Roel. Voor Iwan en Roel was het hun eerste kwart. Nicolette bereikte haar doel om met haar nieuwe fiets binnen de drie uur te finishen en bovenal ze heeft een primeur binnen de club. Ze is namelijk de eerste met de nieuwe clubkleding op het podium en ook nog op de bovenste trede!

 

Iwan de Wit 2:18.08
Laurens Verwoest 2:27.05
Roel Nijhof 2:29.02
Auke Wijnterp 2:33.33
Nicolette Verdught 2:51.03

 


Nicolette 1e D50

 

Nicolette:
Met de nieuwe clubkleding en een nieuwe fiets heb ik vandaag de kwart in Veenendaal gedaan. Hoewel het zwemmen best lekker ging schrok ik van de tijd dat ik uit het water kwam. Ik snapte er niets van, het zwemmen in Bussloo ging de laatste tijd zo lekker. Maar gauw vergeten en op mijn nieuwe fiets de verloren tijd inhalen. Wel even wennen aan het schakelen, maar ik heb heerlijk gefietst. De wind werd ieder rondje erger, toch kon ik het tempo redelijk constant houden. En bij de start van het lopen wist ik dat ik dit keer de tijd onder de 3 uur ruimschoots ging halen, het werd 2:51:03, behalve met het zwemmen dus dik tevreden.
Ik had er al een beetje rekening mee gehouden, dat ik op het podium zou komen. In Veenendaal doen ze altijd alle leeftijdscategorieën een prijs. Daarom maar mijn fototoestel meegenomen, want de eerste clubkleding op het podium moest natuurlijk wel vastgelegd worden. Iemand van Hellas was gelukkig zo lief om de foto voor mij te maken.

Iwan:
Zo mijn eerste kwart zit er op, in een tijd van 2.18,07 (handgeklokt). In theorie zou mijn seizoen klaar kunnen zijn, want al mijn doelen heb ik al gehaald. 1, de clubkleding (nogmaals bedankt kledingcommissie), 2, een 1/8 onder de 1.10 en 3, een 1/4 onder de 2.30. De start was een beetje rommelig, want ze hadden snel nog even de series omgedraaid, we moesten opeens 5 minuten eerder starten. Zwemmen was een beetje teleurstellend met een tijd net onder de 20 min, maar daarna ging het lekker. De vlaggen gingen wel met de ronde strakker staan en het gedeelte met wind tegen was toch wel pittig. Het lopen relatief rustig begonnen en heb mooi vlak kunnen lopen. Alleen 2 kilometer voor de finish was een strook van een kilometer over een karrespoor, hierdoor was ik volledig uit mijn ritme en werden het toch nog 2 zware laatste kilometers. Het nieuwe tri-suit zat perfect alleen is het wel wat lastiger om elkaar te herkennen, maar dat went wel. Ook van een bekende van Hellas kreeg ik de opmerking “er doen er niet veel mee van jullie he”, toen maar verteld dat we mooie nieuwe pakken hebben.