Triathlon/Zwemloop Holten (03/04-07-2009)

Het was weer een groot feest in Holten. Het weer was prachtig en ook de sfeer was weer geweldig. Deed Iwan gisteren de zwemloop; Noël, Karst, Harry, Hilly, Janine en Conny deden vandaag mee aan het EK Olympische Afstand. Gilles, Hinke, Jeroen, Chris, Auke, Laurens, Marjon, Margeet en Nicolette deden de kwart en Martin, Monique en Ineke gingen van start op de achtste. Allen werden aangemoedigd door vele clubgenootjes. Ynske heeft veel mooie foto’s gemaakt.

 

EK Olympic    
Noël Elsinghorst 2:10:05 16 H34-39
Harry van Milligen 2:20:42 39 H40-44
Karst Altena 2:21:21 34 H34-39
Hilly Panjer 2:27:07 8 D40-44
Janine Herweijer 2:28:47 11 D40-44
Conny Bosselaar 2:46:06 24 D40-44

 

Kwart    
Gilles Janssen 2:03:03 3
Hinke van Wezep 2:06:45 7
Jeroen Hagen 2:10:39 15
Chris Heg 2:21:27 53
Auke Wijnterp 2:28:52 88
Laurens Verwoest 2:39:27 143
Marjon Werink 2:41:12 14
Margreet Berghuis 2:45:30 18
Nicolette Verdugt 3:04:41 29

 

Achtste  
Martin Grefte 01:23:29
Monique Ooijman 01:24:40
Ineke Telgen 01:35:51

 

Zwemloop  
Iwan de Wit 31:26

 

Hilly:
Wat een sfeertje in Holten,zeg….Het EK was super georganiseerd….lekker strak in tijd natuurlijk..Hoewel ik door hardnekkige rug/bilproblemen (mijn trainingschema’s al in april  laten vallen)  weinig heb kunnen trainen de laatste maanden en ook de fysio had afgeraden om hard mee te gaan ben ik toch gestart! Zwemmen was goed te doen….maar vooral bij het fietsen merkte ik het gebrek aan kilometers….het lopen ging gelukkig nog redelijk als moest ik er wel voor werken!! Al met al toch een goed gevoel met een top-10 klassering (8e dame D40-45)…hoewel ik weet dat er  veel meer in zit..….Leuk om zoveel aanmoedigingen te krijgen in het altijd gezellige Holten.
 
 
 
Nicolette:
Na 3 jaar uitgeloot geweest op de achtste had ik het dit jaar maar eens geprobeerd op de kwart van Holten. En prompt als tweede ingeloot. Toen dat bekend werd, begon ik toch wel nerveus te worden, voor het laatst had ik in 2004 een kwart gedaan. En dan deze met de beklimming van de Holterberg er in, niet echt mijn sterkste punt. Ik heb aan Margo gevraagd of ze mij wilde begeleiden met schema’s, en daarmee ben ik de afgelopen drie maanden aan de slag gegaan. Mijn streven was finishen onder de 3 uur, en tot een paar dagen geleden was ik vol vertrouwen dat dat ging lukken. Tot het zo heel heet begon te worden….Wel een beetje zenuwachtig was ik natuurlijk veel te vroeg in Holten, maar al vrij snel kwamen de anderen ook. Het was leuk dat iedereen van Tri-Apeldoorn in dezelfde startgroep zat. Ik had voor mezelf een schema gemaakt: met 25 minuten wilde ik op de fiets zitten, met 1:50 wou ik beginnen te lopen, zodat ik nog wat speling had als het lopen wat minder zou gaan. Het zwemmen ging chaotisch in mijn baan, heel grote verschillen en met zeven man i.p.v zes. Ik kreeg een paar keer een trap, maar het ging nog goed. Met 25 minuten zat ik inderdaad op de fiets. Maar het fietsen ging niet zoals het plan was, met 1:50 reed ik bij de kasseien en wist ik dat het lopen wel super moest gaan, wilde ik de 3 uur halen. Het lopen ging heel constant, maar net een minuutje per rondje te langzaam. Maar dankzij alle aanmoedigingen kon ik het goed volhouden. Margo, nogmaals bedankt voor de begeleiding en iedereen voor de toejuichingen. Op naar de volgende kwart (Veenendaal), ik weet nu weer dat ik het kan.

 

Monique:
Ik heb gisteren genoten van mijn 1/8 triatlon in Holten. Het was volgens mij, alweer drie jaar geleden dat ik een individuele 1/8 triahtlonwedstrijd heb volbracht. Het zwemmen had ik beter verwacht, maar ik werd nogal eens opgehouden door de medezwemmers. Vervolgens het fietsen ging lekker, ik ben voorzichtig begonnen in de aanloop, maar het ging zo goed dat ik het tweede deel voluit ben gegaan. Het 1e rondje lopen ben ik rustig begonnen ivm de hitte, maar het ging zo makkelijk dat ik het tweede rondje ben gaan versnellen. Achteraf gezien had ik er misschien meer uit kunnen halen, maar ik heb vooral genoten van deze fantastische wedstrijd en het enthousiaste publiek.

 

Ineke:
Holten, wat een sfeer daar in dat dorp. Wat leeft het daar onder de inwoners. Ik las in de krant dat je of deelnemer of vrijwilliger of toeschouwer bent. Ik had me dus al snel ingeschreven toen dat kon en was blij verrasd op de achtste te zijn ingeloot. Maar ja, wat doe je als je ruim een maand van te voren bijna niets meer hebt gedaan. De fiets had roest op de ketting zitten….en het lopen had ik tot 3 x 10 minuten opgebouwd.. Toch gaan! Het is maar een achtste en ik kan altijd uitstappen als het niet gaat en mijn knie het weer begeeft was mijn redernatie. Samen met Monique afgesproken en naar Holten afgereisd. Zij was ook op de achtste ingeloot en voor mij de stok achter de deur om af te reizen naar Holten. We waren er al vroeg.In de hitte hebben we onze clubgenoten die allemaal vroeger moesten starten nog flink aan kunnen moedigen. Wat was het warm en wat was dat op de gezichten af te lezen. Ik dacht toen nog dat ik blij was dat wij pas om 17.00 uur moesten starten. De zon brandde nog pittig toen we voor het zwembad op de fiets stonden te wachten om er in te mogen. En om 17.00 was dat nog niet minder. Warm ondiep water. En toch, h
et zwemmen verliep perfect bij ons in de baan. Ik was de snelste zwemster in de baan en ben voorop begonnen. Niks geen geworstel en de baan was breed genoeg om makkelijk te kunnen inhalen. Binnen 10 minuten het water uit. Dat was mooi. En toen naar de wissel en ik mezelf maar steeds toespreken dat ik me niet gek moest laten maken. Niet als een gek de fiets op springen. Rustig aan beginnen, me niet stuk fietsen en vooral genieten van de sfeer en het feit dat ik mee deed. Dat is me gelukt! Op de Holterberg stond ik bijna stil. Eenmaal bovengekomen kwam de euforie dat ik zonder ook maar 1 heuveltraining toch fietsend boven was gekomen en de wil om te finishen werd almaar groter. De wissel was ook weer perfect georganiseerd. Wat een goed lopende trein is dat daar zeg. Van de ene vrijwilliger wordt je doorgeloodst naar de volgende die je tot je plek aan toe begeleiden. Al wisselend nog een praatje gemaakt en hup het loopparcours op. Wat zou de knie doen…Rustig Ien, rustig…zo sprak ik me zelf steeds toe..Vorig jaar weet ik nog, werd ik volledig opgezweept door al die enthousiaste mensen en heb het eerste stuk veel en veel te hard gelopen. Het was warm..voor mijn gevoel liep ik erg rustig maar mijn hartslag gaf steeds zo tussen de 171 en 174 aan. Mijn knie voelde goed aan dus rustig op deze manier door blijven lopen. Weer veel Holtenaren langs de route en veel water sponzen en douches!! En toen als verrassing al die clubgenoten nog in het dorp! Eerst een schreeuwende Margreet die ik al van veraf hoorde en toen de meute in de dorpskern zelf..Geweldig jongens en meiden dat jullie er nog waren! Dat raakte enorm. En mijn knie bleef het goed doen, dus door naar de tweede ronde! Ik kon het tempo mooi vast houden, had op 3km al in de gaten dat mijn eindtijd van 1.30 bij lange niet haalbaar was. Vorig jaar had ik nog 2.43 op de kwart. Omgerekend dacht ik nu ongetraind 1.30 op de achtste te moeten kunnen halen…maar ach, wat maakt het uit. Ik heb geworsteld en genoten. Blij dat ik gegaan ben en dank voor al jullie aanmoedigingen! Ben benieuwd naar jullie verhalen!

 

Janine:
Een geweldige wedstrijd! Het zwemmen was lekker zonder wetsuit in openwater, het fietsen was heerlijk inhalen en hard gaan en het lopen ging fantastisch! Mede door mijn goede lopen (48.29min) heb ik mijn een PR op de OD van Didam vorig jaar verbeterd: 2:28.47uur en dat in Holten! Hiermee werd ik uiteindelijk 11de in mijn categorie. Ik ben super te vreden! Alle supporters…Bedankt voor de aanmoedigingen!

 

Iwan:
Vanavond helaas de Zwemloop gedaan in Holten, helaas omdat ik niet ben ingeloot voor de triathlon. Om toch een beetje van de sfeer mee te krijgen is de Zwemloop een leuk alternatief. Bij het zwemmen werd de laagtrempeligheid duidelijk, voor het eerst iemand bijna 500 meter zien lopen ipv zwemmen. Zwemmen ging lekker ondanks de hoge watertemperatuur van meer dan 25 graden, binnen 9 minuten stond ik op de kant. Na de wissel is het in lijn naar Holten lopen, om driemaal door het “stadion” te lopen. Leuke ervaring omdat de tribunes vol zaten. De eindtijd van 31,36 is sneller dan vorig jaar, dus tevreden. Morgen lekker uitfietsen naar Holten om de “denkers” aan te moedigen.

 


Iwan