Triathlon Doetinchem (23-08-2009)

Vandaag stonden veel leden aan de start bij de triathlon van Doetinchem. Harry en Hinke deden de achtste. Addy, Bob, Chris, Grada, Ruud Richard en Willie op de kwart. Ingrid en Pieter namen deel in een trio-team. John moest helaas wegen ziekte deze triathlon aan zich voorblij laten gaan en Ruud is wel gestart maar niet gefinisht. De anderen zetten mooie prestaties neer. Vier podium plaatsen waarvan twee eerste, één tweede en een derde plek. Voor Willie wat het de eerste keer dat hij een kwart deed.

 

Achtste
Harry van Milligen 01:02:13 2e H40
Hinke van Wezep 01:04:32

 

Kwart
Bob de Vries 01:55:50 1e OA
Chris Heg 02:12:16 1e H50
Grada Boschker 02:12:22 3e DOA
Richard Buitenhuis 02:14:20
Willie van Gurp 02:22:36
Addy van Asselt 02:23:28
Ruud Gilde DNF

 

 

Chris op het hoogste schavot H50

 

Ruud:
Het zwemmen ging lekker (eerste 500 in 8.40 en de tweede 500 in 9.00), het navigeren tegen de zon in wat minder. Na een wat rommelige wissel op de fiets gesprongen (leuk dat Conny en Karst kwamen aanmoedigen) en al spoedig kwam Richard voorbij die heb ik een tijdje kunnen volgen en in de tweede ronde kwamen Harry en Hinke voorbij gesneld. Op het einde van de tweede ronde begon ik buikpijn te krijgen en misselijk te worden. Ik heb nog één rondje hardgelopen en toen ben ik maar uitgestapt vanwege de buikpijn en misselijkheid. Waarschijnlijk toch te laat nog een witbroodje naar binnen gepropt. Volgende keer beter!

 

Hinke:
Vandaag voor het eerst meegedaan in Doetinchem. Erg drukke week gehad en eigenlijk te weinig geslapen. Stond daardoor niet echt fris aan de start, maar als je je hebt ingeschreven doe je mee, toch?
Zwemmen ging waardeloos, had misschien toch beter naar Harry moeten luisteren en een pak aan moeten doen. Had misschien wat gescheeld. Fietsen ging wel goed, maar bij het lopen begon het zwaar te worden. Zelf een tijd geklokt van 1:03:00, maar volgens de organisatie heb ik er 1:04:32 over gedaan. Beetje vreemd.

 

Harry:
Voor de zoveelste keer was ik van de partij bij de Triathlon van Doetinchem. Een heerlijke wedstrijd met vandaag uitstekende omstandigheden. Doelstelling vooraf was een podiumplaats in de leeftijdscategorie heren 40.
Voor de start getwijfeld of ik wel of niet in wetsuit van start zou gaan. Toen ik Hinke geen wetsuit aan zag trekken dacht ik dit is mijn kans om de eerste seconden te winnen 😉 Zoals altijd een chaotische start van de 500 m zwemmen. Naar later bleek kwam ik als 17e uit het water. Het fietsen ging heerlijk. Na een snelle wissel hard van start gegaan bij het lopen wat ik gelukkig ook redelijk kon volhouden. Ik wist dat Peter Timmer (ook heer 40) nog achter mij zat bij het lopen. Hij loopt met redelijk gemak een 36 minuten op de 10 km. Waarvoor ik vreesde werd werkelijkheid. In de laatste km kwam Peter mij voorbij en wist uiteindelijk als 1e heer 40 te eindigen. Met een 2e plaats heren 40 en 7e overall ben ik zeer tevreden (eindtijd 1:02 nog wat).
Heel erg leuk om zoveel “Sandersen”? in de nieuwe kleding te zien fietsen. Alleen valt het wel iets minder op of is dat gewenning? Ik moet nog één ding opbiechten: bij de prijsuitreiking had ik mij alvast omgekleed. Ik had geen enkele Sanders uiting meer aan. Mochten er foto’s op de site komen dan bied ik jullie hiervoor mijn excuses aan;)
Als laatste wil ik Conny en Karst nog bedanken voor hun aanmoedigingen.