Triathlon Didam (27-06-2009)

Vandaag stonden er bij de Triathlon van Didam weer een groot aantal DeDenkers aan de start. Deze wedstrijd maakte was weer onderdeel van de verenigingscompetitie.

 

Olympische Afstand  
Noel Elsinghorst 2:06.12 (9e)

 

Kwart  
Grada Boschker 2:12.37 (1e dame)
Ruud Gilde 2:16.04
Peter van der Meulen 2:19.16
Willie van Gurp 2:26.12

 

Achtste  
Addy van Asselt 1:09.08
Iwan de Wit 1:09.48
Margreet Berghuis 1:19.00
Danny Bol 1:21.21
Margot Maasman DNF

 

Willie:
Onzettend leuk om mijn eerste 1/4 triathlon gedaan te hebben. Ik zag er heel erg naar uit en heb er van de eerste tot de laatste minuut van genoten. Het zwemmen is voor mij nog steeds een zeer lastig onderdeel. Uiteindelijk deed ik er ruim 28 minuten over en kwam ik als laatste het water uit. Toen dacht ik wel bij mezelf, nu gaat het voor mij pas echt beginnen. Snel gewisseld en de fiets gepakt. Op de fiets merkte ik dat de teller van de fiets er niet op zat. Die was blijkbaar gevallen bij het pakken van de fiets, want toen ik terugkwam lag mijn teller in het gras. Dat maakt het lastig om te bepalen hoe hard je wilt of kunt fietsen. Daarbij ook nog eens de stromende regen. Het fietsten ging uiteindelijk in 1.09.47. Dat viel me iets tegen. Daarna het lopen. Daar heb ik nog zeer veel mensen kunnen inhalen. Mijn looptijd was 44.57. Ik ben opgeschoven van laatste (positie 78) naar de 54e plaats. Al met al een bijzondere ervaring! Op alle onderdelen is er voor mij nog wel winst te behalen, maar met name natuurlijk op het zwemmen. Hier ga ik dan ook nog hard aan werken.
 

Danny:
Het was nat in Didam! Waar de speaker vooraf omriep dat het zwemmen onder droge omstandigheden zou plaatsvinden (?!?) kwam het met bakken uit de lucht tijdens het fietsen. Zwemmen was in mijn geval niet bijzonder goed, ik kan mij redelijk goed afzetten vanaf een kant bij een keerpunt in het zwembad, nu had ik veel meer moeite om mijn snelheid vast te houden. Fietsen ging goed. Misschien ook wel door de regen, waardoor mijn lichaam meer gekoeld werd. Wel vreemde slippertjes en valpartijen gezien onderweg, gelukkig zelf blijven zitten. Ben dik tevreden met een gem. snelheid boven de 32 km/u. Het lopen was zwaar, de overgang viel mij tegen, mijn kuit verkrampte af en toe. Tevens had ik last van mijn voet (blaar?), maar achteraf bleek dat ik bij het te water gaan mijn voet aan een steen opengehaald had.
Al met al heel tevreden met mijn eindtijd van 1:21:21!

 

Grada:
Wat een wedstrijd vandaag! Voor mij is Didam altijd een beetje bijzonderder als een andere triathlon. Dit komt omdat mijn vader voorzitter is van de triathlon vereniging te Didam. Heel bijzonder dus voor mij om bij deze triathlon in de prijzen te kunnen vallen. Een extra drive welke mij vandaag weer behoorlijk op scherp deed staan. Mijn vader was tot een jaar of 8 geleden in mijn ogen een echte topper met tijden als 1.57 op de kwart. In de regio Didam / Doetinchem kennen ze hem allemaal. Hij is dan ook super trots dat ik nu de naam Boschker op triathlon vlak probeer hoog te houden.
Zo gezegd zo gedaan. Als een speer was ik weg met zwemmen. Wat een gevecht werd er ook dit keer om een plekje in het water gevoerd. Ik zag door mijn brilletje heen dat er niet heel veel man voor me lag, wat betekende dat ik goed weg was. Tijdens het zwemmen ben ik niet veel ingehaald. Ik heb mijn zwemtijd nog niet gezien, maar ben nu al zeer tevreden, in mijn beleving ging ik echt snel. Zo ook met fietsen. Na een goede wissel begon de strijd op de pedalen in de stromende regen. Mijn benen voelden zeer krachtig en snelheden rond de 37 a 38 km per uur kon ik goed volhouden. Toen het lopen … zwaar! Ik kreeg de gemiddelde snelheid niet boven de 13,2 km per uur, terwijl ik in Hengelo toch de 13,5 goed vol kon houden. Aan het einde zakte ik zelfs terug naar een 12,8 km per uur. Misschien toch teveel gegeven met fietsen, misschien waren het de zandwegen die vol geregend waren. Ik weet in ieder geval weer waar mijn trainingspunten liggen en ga hier met veel enthousiame weer mee aan het werk.
Dan de uitslag: 1e dame!!!!! Tijd ongeveer 1.12.45. Echt super blij mee!!! De beker, die ik van mijn vader in ontvangst mocht nemen krijgt weer een mooi plekje bij de andere. Het was al met al weer een zeer geslaagde wedstrijd voor mij. Ik wens bij deze alle Holten gangers alvast een hele goede wedstrijd toe.

 

Ruud:
Onder dreigende bewolking en subtropisch klimaat (toch maar een wetsuit aan;-)begonnen aan de kilometer zwemmen. Hand geklokt 18.23 uit het water en met 19.10 minuten over de mat voor de wisselzone. Wetsuit afpellen ging wonderbaarlijk goed, gelukkig is zwemmen het eerste onderdeel zodat je ruim de tijd hebt om het aan te trekken. Bij het verlaten van de wisselzone mijn teen tegen iets gestoten waar ik bij het lopen pas last van kreeg. In de tweede ronde echt helemaal zeik en zeik nat geregend, gelukkig had ik een plastic zak over mijn schoenen heen gedaan. Over het fietsen 1.07 gedaan en daar 4 rondjes door de inmiddels beblubberde loopparkoers. Na 2.16 over de finish en mijn PR met 4 minuten verbeterd.
Al met al een kletsnat argrarisch evenement (wisselzone was een weiland) deze keer. Ook nog wat mensen van Triami kunnen begroeten.

 

Iwan:
Na Hengelo van twee weken terug dacht ik dacht het niet natter kon worden, nou fout. De start van de 1/8 werd op het laatst vervroegd ivm slechte weer wat dichterbij kwam. Vlak voor de start nog meer stress, mijn band van mijn zwembril knapte. Met snel frutsel werk weer proberen te maken, wat redelijk lukte. Wel constant water in een glas. Helemaal als laatste vertrokken, maar redelijk door het veld heen gezwommen en kwam nog in een mooie tijd uit het water. Na drie droge kilometer op de fiets ging het regenen, nou de hemel ging open en deed ik ploseling mee met een aqua-triathlon. Ondanks het weer wel lekker gefiets. Wel veel fietsers op parcours, maar zo min mogelijk gestayeerd. Na de laatste wissel nog lekker vijf km gelopen. Het loopparcours werd natter en natter, zeker op de onverharde stukken. Over de eindtijd van 1.09,38 ben ik ondanks alles wel tevreden. Langs het parcours nog enkele “denker” supporters waargenomen,  super in dit weer.