Triathlon Bathmen (29-08-2009)

Hans, Auke, Margreet, Danny en Marjon waren vandaag naar Bathmen voor de kwart triathlon. Jeroen Hennekes startte op de achtste.

 

Kwart triathlon
Hans Vissr 2:32:24
Auke Wijnterp 2:34:09
Marjon Werink 2:37:24
Margreet Berhuis 2:39:48
Danny Bol 2:42:12

 

Achtste triathlon
Jeroen Hennekes 1:15:39

 

Marjon:
Bathmen 1/4, 2009;  een dag om nooit te vergeten. Geldt waarschijnlijk nog meer voor de organisatie dan voor mij.
Leuk dat een triathlon als de Looërmark in Bathmen zo klein gezellig en kneuterig is, maar dat kán z’n keerzijde hebben….
Om te beginnen het zwemmen.  Een situatie als deze kan je daar verwachten; je kan geluk hebben maar ook pech.
Baan 1: vijf personen, vier daarvan schoolslag zwemmend, waarbij de 2 kerels wel heel breed van hun baantjes genoten. Daarbij was het extra leuk dat beide keerpunten van de baan schuin afgerond zijn inclusief trap! M.a.g. regelmatig met z’n allen op 40 cm muur aantikken en keren. Zelf getracht hier als een aal doorheen te manoevreren, doch ik zal geen vrienden gemaakt hebben. In ieder geval blij dat ik met 17 min het water kon verlaten en weer van wat ruimte en vrijheid kon genieten.
Tijdens de fietsronden een straf windje die per ronde aantrok. En dan vind ik 40 km in je eentje hard proberen te fietsen niet leuk.
Samen met Auke aan het lopen begonnen, zonder illusies. Iemand die voor de marathon traint moet je gewoon lekker weg laten rennen. Bij finish nog snel een eindtijd van 2.38.00 gespot.
Margreet was gestart in de eerste groep en had een mooie tijd van 2.39.00. en vierde in haar groep. Ik besloot nog even te wachten tot de prijsuitreiking. Met mijn tijd en eerste dame in de tweede groep, misschien nog een derde podiumplaats???
Helaas, nr. 3 werd opgeroepen en dat was ik niet, Echter de derde tijd riep vragen op: 2.38 40. Bekers werden ondertussen in ontvangst genomen, wat fotosessies vonden plaats en na het applaus toch nog maar even voorzichtig gechecked bij de tijdwaarnemers wat mijn eindtijd dan was. Me nog bijna laten wegsturen met “ dat kunt u thuis allemaal nalezen op de site”.
Na wat aandringen de onrust in de tent. Rode gezichten en gesmoes:  “Oplossen….bosje bloemen geven, later nog een beker sturen,  nee andere dame niet meer terug kunnen roepen, prijs terugvragen kan toch niet”, …
Mijn eindtijd was vandaag goed genoeg voor die derde plaats: 2.37.24.
Hoe ze het gaan oplossen is verder niet belangrijk. Ik weet dat daar waar een heel dorp óf vrijwilliger is óf deelneemt aan de 1/16e! triathlon, dit er ook gewoon bijhoort. Het is in ieder geval een bijzondere ervaring geweest.
En wat ook echt waar is; het appeltje uit het Looërmarklunchpakketje was letterlijk een zure ;-


Danny:
Net als Hans in Bathmen mijn eerste kwart triathlon gedaan. Vooraf hoopte ik op een tijd onder de 3 uur, maar ik had niet verwacht er zo veel onder te zitten. Ik vind dat mijn eindtijd eigenlijk 2:43:12 (één minuut meer dus) moet zijn. Volgens mij is er met het tellen van de banen een fout gemaakt en heb ik twee baantjes te weinig gezwommen. De banentellers wisten zeker dat het niet zo was, maar in het Parc Ferme werd al direct gezegd dat ik inderdaad te weinig had gezwommen. Eigenlijk baal ik daar wel van, en had ik gewoon op mijn eigen waarneming moeten afgaan en dat baantje nog moeten zwemmen.
Het fietsen vond ik enorm zwaar. Het eerste stuk was het mooiste stuk met de wind vol mee en over prachtig glad asfalt. Dat ging hard en ik deed mijzelf versteld staan. Maar na de eerste bocht stond ik weer met beide beentjes op de grond en wist ik dat het zwaar zou worden. Inderdaad ook aan Joep gedacht, wat een wind zo tussen die weilanden. Met een gemiddelde snelheid van 29,2 kilometer per uur kwam ik van de fiets af. Iets waar ik heel tevreden mee ben, ik denk dat ik heel goed gereden heb voor mijn doen. Vervolgens nog tien kilometer hardlopen. Ik kwam vrij snel in een prettig ritme en ik liep vond ik redelijk gemakkelijk. De benen voelde goed, alleen begon mijn maag op te spelen. De eerste vijf kilometer liep ik in 27 minuten en een beetje, tweede ronde in 29 minuten. Bewust rustiger aan gedaan de tweede ronden, daardoor had ik géén last van mijn maag en ik wist op dat moment al  dat ik onder de twee uur en drie kwartier zou eindigen, iets wat ik van te voren niet had verwacht.
Kortom, superblij met mijn eindtijd en hoe ik het allemaal voor elkaar heb gekregen. De spierpijn onderga ik dan ook met een glimlach, net zoals het feit dat ik achter Margreet ben geëindigd en ik haar dus mag trakteren!


Hans:
Vandaag mijn eerste kwart triatlon. Ik zag er best een beetje tegenop want door de vakanties was het trainen er wel een beetje bij ingeschoten. Mijn streeftijd was binnen de 2.45 uur en alles sneller was mooi meegenomen. Het zwemmen ging goed. We lagen met 5 man in de baan en ik kwam als 2e het water uit. Ik had vergeten te kijken hoe lang ik er over gedaan had, maar binnen 23 minuten zat ik op de fiets, dus ik schat zelf in dat ik er zo’n 20 minuten over gedaan heb. Het fietsen was redelijk zwaar. Een harde zuid westen wind, die we uiteraard soms pal voor hadden. Toch heb ik over 1.18 uur een gemiddelde snelheid van 29.2 kunnen vasthouden. Onderweg nog aan Joep gedacht. Hij heeft het in Almere ongetwijfeld flink voor z’n kiezen gehad met die wind! Petje af hoor!! Toen nog 2 ronden lopen. Aan het einde van de 1e ronde kwam ik erachter dat ik nog steeds voor Auke en Marjon lag en op de één of andere manier gaf me dat toch vleugels. Daardoor kon ik de tweede ronde toch iets sneller lopen en beide voorblijven. M’n eigen geklokte tijd is 2.32.22 uur, en daar ben ik voor een eerste keer dik tevreden over! Bovendien was de sfeer prima, het parcour leuk en liet het weer ons, op de harde wind na, verder niet in de steek. Op naar de volgende en dan onder de 2.30 uur?