Schotsman triathlon Kamperland (01-08-2009)

Grada nam deel aan de Schotsman triathlon Kamperland.

Grada:
Om 18.00 de start de van de Schotsman triatlon te Kamperland, een hele zaterdag rust voor mij. Een rust die ik gezien de afgelopen werkweken ook echt nodig had. Mijn opa en oma wonen in Middelburg, net als vorig jaar een zeer goede reden om weer eens een bezoekje te brengen.
 
Vorig jaar heb ik ook deelgenomen aan deze wedstrijd, regen, wind en nog meer regen, een valpartij vlak voor de wissel met een flink litteken op mijn linker dijbeen als gevolg, mede door valpartij toen geen eerste allover, maar wel een eerste plek in mijn categorie. De winnares allover was toen Therasa de Lara, onlangs in Holten nog NK kampioen bij dames 60 geworden.
 
Maar goed, zaterdag hele dag rust gehouden. Belde mijn pa op dat hij ook mee ging doen, haha, een wedstrijd binnen een wedstrijd dus. Hij was van plan vlak achter me te blijven, mmm … we’ll see about that.
Weer was perfect, beetje wind, zon en niet te warm. Parcours was iets veranderd, loopafstand tussen zwem- en fietsonderdeel was een flink stuk langer als vorig jaar, bijna 300m rennen in wetsuite naar de fiets. Ook het looponderdeel is bij deze triatlon langer als de gebruikelijke 10km nl. 10,5 km, maar goed, dat was vorig jaar ook al zo.
 
Ik had onwijs veel zin om te beginnen, ik was in een zeer goede mood en positieve zenuwen gingen door me heen zeker toen ik mijn vader trof. Ook hij kon zijn lach niet van zijn gezicht houden. Toen de start, zout water, maakte me niets uit, als een speer vloog ik weg, net als de rest. Het leek wel een Nederlands kampioenschap zwemmen, iedereen zwom over elkaar heen, zo erg had ik het nog nooit meegemaakt. Ik besloot na enkele 10-tallen meters toch maar eens te kijken waar ergens een plek was om vrij te bewegen zonder iemand klappen te verkopen. Gelukkig, gevonden en zo kwam ik na ongeveer 17,30 minuut het water uit, eerste vrouw werd er al omgeroepen. Snelle wissel en trappen, 38, 40 km per uur, ik leek niet te stoppen, ongelooflijk wat een tempo en een geweldig snel parcours. Weinig bochten, helemaal goed. Met een gemiddelde fietstijd van 36,6 km per uur begon ik aan het looponderdeel. Even was ik bang dat Therasa mij zou inhalen, de speaker vroeg zich nl. af wie eerste vrouw zo worden na het fietsonderdeel, Therasa of ik. Niet over nadenken, ik was het, misschien zit ze vlak achter me dacht ik, gewoon lopen!!! Het ene been voor de andere in snel tempo blijven zetten en volhouden. Met een snelheid van 13,4 gemiddeld kwam ik na 10,5 km de finish over. Eindtijd: 2.12.35. Wow, wat een toptijd!!! Ik was super blij en Therasa, zeker 7 minuten achter me gelaten over mijn pa maar niet te spreken, met 10 minuten geklopt!!! Helemaal onder de indruk was hij en zo ikzelf ook, maar ook hij, heel goed gedaan, na 4 jaar geen echte triatlon meer gedaan te hebben.
 
Een hele goede en toffe wedstrijd. Op naar Oslo de 15e augustus en Doetinchem de 23tigste, misschien wel een keer onder de 2.10 …