Runnersworldloop (08-08-2009)

Hinke heeft de 10km van de Runnerswordloop vandaag binnen de 40min gelopen. Margreet, Chris, Iwan en Danny liepen ook de 10 kilometer. Na een aantal warme dagen was het deze zaterdag avond iets koeler, en werd er niet zoals vorig jaar in de volle zon gelopen.

 

 


Hinke, net gefinisht

 

 10 kilometer  
 Hinke van Wezep  0:39:51
 Chris Heg  0:42:30
 Iwan de Wit  0:45:57 (PR!)
 Danny Bol  0:53:08
 Margreet Berghuis  0:54:29

 

Iwan:
Lang getwijfeld of ik mee zou doen, maar moet nu zo langzaam aan wel meer gaan lopen om normaal de halve marathon te kunnen lopen in november. Dus toch maar in de auto gestapt en naar de start gereden (toch wel zo’n 1.5 km van mijn huis). Ik had helemaal geen verwachting hoe het zou gaan, maar toen ik heel relaxed de 1e km in 4,30 min liep heb ik geprobeerd dat tempo vast te houden en dat is best aardig gelukt. Ik heb heel constant gelopen, er zat max 10 sec tussen de snelste en langzaamste kilometer en dat kwam door de waterposten. Door het vlakke tempo heb ik de laatste kilometers nog veel mensen kunnen inhalen en kwam in een nieuw pr van 45,53 (handgeklokt) over de finish, wat een verbetering is van meer dan 1 minuut. Nu richting een tijd van onder de 45 minuten.  

 

Danny:
Vooraf hoopte ik hier een scherpe tijd neer te zetten. Een aantal weken voor de wedstrijd werd echter duidelijk dat ik de week voor deze wedstrijd druk aan het klussen zou zijn en op de dag zelf zou verhuizen. Niet echt een optimale voorbereiding, en ik voelde mij enorm moe toen ik na het eten voorafgaand aan de wedstrijd nog met een kopje thee zat. Bij de start stond ik lekker achteraan, en hoopte daardoor rustig te kunnen starten. Ik vond echter dat er snel gestart werd en werd ook volop ingehaald op het eerste stuk. Na zo’n ongeveer anderhalve kilometer kwam ik lekker in mijn ritme en lukte het om sneller te gaan lopen. Zo kon ik mooi van groepje naar groepje lopen. Een kilometer verder kwam ik bij het groepje waar Margreet in liep (een wedstrijd in de wedstrijd) en na overlegd te hebben over welke smaak ijs ik van haar zou krijgen (de prijs voor de winnaar van onze onderlinge duels) kon ik nog iets versnellen en bij haar weglopen. Tot zeven kilometer (5 kilometer tijd 25:59) lukte het mij dit tempo vast te houden, daarna ben ik iets langzamer gaan lopen. Het Vorden-debacle (niet lekker worden na de finish) wilde ik niet herhalen en het ging al boven verwachting goed. De laatste drie kilometer werd ik wel weer ingehaald door mensen die ik daarvoor met pijn en moeite had ingehaald, en zo liep ik naar de finish.

Uiteindelijk op 21 seconden van mijn pr gefinished, waar ik erg blij mee ben. De benen voelen op dit moment sterk in de trainingen, en ik train meer als ooit tevoren. Dat pr is volgens mij een kwestie van tijd, door de mindere voorbereiding zat het er dit keer niet in. Waar ik ook heel blij mee ben is dat ik voor het eerst in een wedstrijd sneller was dan Margreet, eindelijk van die 0 af in de onderlinge duels (stand nu: 257 – 1  of zoiets). Het ijsje smaakte dan ook net zo zoet als de overwinning!

 

Hinke:
Yessss!! Gehaald!
Mijn doel was begin van het jaar om oa weer eens onder de 40min te lopen op een 10km. Dit jaar de looptrainingen wat opgeschroefd (bedankt collega’s) en de tijden waren er al aardig na tijdens kwart triathlon’s.

Vandaag gestart in de Maten aan de bekende Runnersworldloop. Beetje drukke start en vanaf het begin in een mooi groepje gekomen. Liep wel wat boven m’n omslagpuntvan 165, maar het ging lekker. Het groepje viel uit elkaar en ben toen allen doorgelopen. Op 5km was mijn tijd 19:40, zat wel goed. Maar toen ging de km tijd omhoog: 4.03, 4.07. Op 9km zat ik op precies 36 rond. De laatste km in 3:50 gelopen en helemaal stuk. Daarna heerlijk een broodje hamburger gegeten met de kinderen. Geklokte eindtijd 39:51min. De foto’s zijn gemaakt door onze nieuwe vrouwelijke fotografe van 5 jaar!