Run-ATB-Run Nijverdal (17-01-2009)

Laurens en Iwan hebben de Run-ATB-Run in Nijverdal gedaan. De omstandigheden waren niet zo slecht als mocht worden verwacht na een beetje dooi en veel regenval op een bevroren grond. De afstanden waren 5km lopen, 20km ATBen en 2,5km lopen. Iwan en Laurens hebben zich goed vermaakt…

Laurens:
Vandaag heb ik – evenals Iwan – meegedaan aan de run-bike-run in Nijverdal. Vanwege het bericht dat een toertocht op de Holterberg was afgelast, vreesde ik zeer slechte omstandigheden. De herinnering aan 2008, toen het een groot en heel zwaar waterballet was, kwam weer naar boven. Gelukkig viel het allemaal mee. Slechts 2 plekken in het parcours waren nat, maar voor het overige waren de omstandigheden prima. Een beetje glibberen maakt het uitdagender. Wel zwaar maar dat komt door de opbouw van het parcours, waar veel hoogteverschillen in zitten en het moeilijk is om in een lekker ritme te komen.

Mijn eindtijd was 1:50:51, zo’n 9 minuten sneller dan vorig jaar. Maar ja de omstandigheden waren aanzienlijk beter en het fietsparcours was gewijzigd, dus een vergelijking is niet echt zinvol. Met een beperkte voorbereiding ben ik tevreden over mijn prestatie van vandaag. Het lopen ging eigenlijk best goed, bij het fietsen – normaliter mijn beste onderdeel -heb ik wel hard moeten werken. Maar met 2 fietstrainingen – 1x op de ijsvlakte bij Het Loo en 1x op de baan – ging het toch best goed. Even vreesde ik voor het finishen toen ik met een voet uit het pedaal schoot en de kramp keihard toesloeg in mijn kuit. Toen ik die had weerstaan, heb ik de wedstrijd gelukkig goed kunnen vervolgen. Ik hoop nu de opgaande lijn vast te houden en straks in Arnhem bij de 1e wedstrijd van de verenigingscompetitie goed te presteren.

Iwan:
Vandaag stond de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar op het programma. Het was meteen ook een zware, maar wel een mooie wedstrijd. Het parcours lag er goed bij, ondanks het winterweer van de voorbije weken. De benen waren niet super, maar 2x fiesten in ruim twee maanden is ook een beetje weinig. Het was een goede training en met de tijd van 1.49,20 redelijk tevreden.