Posbankloop (27-09-2009)

Martin, Hans, Ismail, Nicolette, Marjon, Margreet en Iwan liepen vandaag de 15km (KNWU gemeten) van de Posbankloop. Ingrid ging van start op de 6km.

Danny heeft tijdens de 15 kilometer nog wat foto’s gemaakt

 

Uitslagen 15km
Iwan de Wit 1:13:39
Martin Grefte 1:17:15
Ismail Sarica 1:17:50
Hans Visser 1:20:37
Marjon Werink 1:21:39
Margreet Berghuis 1:30:07
Nicolette Verdugt 1:33:01

 

Uitslagen 6km
Ingrid van Berkel 36:40

 

Iwan:
Nu het triathlonseizoen erop zit, kan de focus gelegd worden op de Berenloop op terschelling. 1e halte was vandaag de Posbankloop in Velp, waar onder een zomerse weertje de 15 km op het programma stond. Ik had het idee om het tempo voor de halve marathon aan te houden, en dat is 5 min. per kilometer. Na de start ging het meteen lekker en liep de eerste km samen met Ismael, in 4,30 min, dus te hard. 2e dus rustiger aan gedaan, maar nu weer te langzaam, 5,30 min. Vanaf kilometer 3 redelijk constant gelopen, iets onder de 5 min(behalve de 2 klimmetjes natuurlijk). Na 4 km de eerste hobbel, de posbank, op de fiets is deze klim lastig maar lopend is het ook niet makkelijk. Na een afdeling, stond de 2e hobbel op ons te wachten. Na 12 km is de emma pyramide meer dan een hobbel, maar met een kleinere pas de snelheid nog redelijk kunnen behouden. Eenmaal boven weet je dan dat er alleen nog een afdeling volgt. Boven op de emma pyramide lag ik perfect op schema, 1.05,00 en vandaar nog 2 km naar beneden. Door de afdeling kwam ik onder mijn streeftijd in 1.13,39 over de finish. De Posbankloop is, zoals Martin al zei, een leuke pittige uitdaging met heel veel publiek en gezelligheid langs de kant.  

 

Nicolette:

Vandaag de Posbankloop, de laatste wedstrijd in het PK Runningcircuit. Na de superwedstrijd van vorige week bij de clubkampioenschappen had ik geen idee wat ik bij deze loop kon. Na 5 kilometer had ik precies 30 minuten, maar toen begon het, de beklimming van de Posbank. Met de fiets een hele kluif, maar ook lopend behoorlijk pittig. Ik dwong mezelf om te blijven lopen, al zat er de laatste meters niet echt meer snelheid in. De tweede klim, de Emma-piramide, vond ik reuze meevallen, ik haalde veel mensen in, en daarna was het alleen nog maar naar beneden. Eindtijd 1:33:01. Na de finish deed alles zeer, dat heb ik nog niet vaak gehad. Nu even afwachten, maar ik denk dat ik 2e geworden ben in mijn leeftijdscategorie van het PK-Runningcircuit. Voorlopig was dit voor mij het einde van een lang triatlon-seizoen, waarin ik behoorlijk vooruit gegaan ben. Nu even een paar weekjes wat rustiger aan, 4 wedstrijden in 4 weken is toch wel wat veel.

 

Martin:
Vandaag heb ik onder werkelijk schitterende omstandigheden samen met Margreet, Marjon, Nicolette, Iwan, Ismael en Hans de Posbankloop 15 km gelopen. Onder aanmoediging van Danny (die wegens rugklachten verstek moest laten gaan) gingen we van start. Ik had vooraf aangegeven met 1:25 uur al erg blij te zijn, zeker gezien mijn uitval tijdens het Club Kampioenschap tijdens het lopen. De eerste km ging erg snel, 4:35 min, en de rem ging er snel op. Tot en met km 4 kon ik een tempo van 5min/km lopen. Daarna begon de klim via de Schietbergseweg van de Posbank. In het begin geleidelijk, maar aan het einde steil. Tijdens de klim kon ik Ismael inhalen, die aanvankelijk met Iwan meeliep. Maar in de afdaling van de Zijpenberg kwam hij mij weer voorbij. Ik kon ondertussen mijn tempo goed vasthouden en had al een tijd van rond de 1:20 in gedachten. Tijdens het laatste deel van de afdaling kon ik ook Ismael weer inhalen en zo aan de beklimming van de Emma Pyramide beginnen. Op de fiets is die al gemeen, maar lopend is het ook een stevige kuitenbijter. Vanaf de top is het dan nog zo’n 3 km afdalen naar de finish. Ik kon ook daar het tempo nog steeds vasthouden (zelfs iets versnellen) en ben dan ook blij met mijn 1:17:15 (handgeklokt). Iedereen was wel tevreden met zijn/haar tijd. Een aanrader voor iedereen die eens een pittige 15KM wil lopen.