Nomenrun (26-04-2009)

Vandaag konden in Beekbergen de dames deelnemen aan de nomen race. Vanaf camping “de Hertenhorst” kon er na een warming-up onder leiding van Grada gestart worden op 5 kilometer (1 ronde) en 10 kilometer (2 ronden).

Grada, Nicolette, Margreet en Ineke gingen alle vier van start op de 10 kilometer.

10 kilometer
Grada Boschker 0:45:26
Margreet Berghuis 0:56:39
Ineke Telgen 0:58:36
Nicolette Verdugt 1:03:22

 

Grada pakte vanaf de start de kop positie, en bouwde deze tijdens de race uit tot een voorsprong van 1 minuut en 33 seconden op de nummer twee van de 10 kilometer.

 


Margreet in actie (foto Wim Derksen)

 

Meer foto´s van “Denkers” (ook van Wim Derksen) zijn hier te bekijken.

 

Grada:
Heel erg leuk om mee te doen. Na het geven van de warming-up op muziek … 20 min muziek en ruim 70 (van de 134) vrouwen in-beweging zetten, had ik precies 5 min om mijzelf in hardloopkleding te hijsen en deel te nemen aan de run. Waarschijnlijk is het ook door deze warming-up, die ik al de hele zaterdag en zondagochtend aan het oefenen geweest ben, dat ik zo’n vaart had om weg te komen. De afstand was ruim 10km. Met een gemiddelde snelheid van 14,2 km per uur (volgens de suunto T6) ben ik heel erg tevreden. Ik heb nog kort een gesprekje met Henk Borgmeijer gehad, waarin hij mij vroeg hoe het toch zo vaak kwam dat ik bij de inschrijvingen vermeld stond, maar in de uitslagen niet voor kwam!!! Tja, daar wil ik graag kort antwoord op geven: ik kan het niet altijd aan om een wedstrijd te lopen. Daarom ben ik wel weer héél blij dat ik vandaag meegedaan heb. Ik vond het een super loop. Hij was pittig en uitdagend, goed georganiseerd en op een leuke locatie. Allemaal ingrediënten die maken dat ik deze loop zeker voor volgend jaar zal tippen.

 

Ineke:
Ja die spotter heeft het goed gezien. 4 “vrouw” van onze club op het parcours.Allemaal hebben we de 10km gelopen. Grada is met grote overmacht eerste geworden. Het was warm op sommige stukken van het parcours. Was ik eerst nog van plan weer eens voor een pr te gaan had ik dat( ook op aanraden van Janine) van de week al losgelaten en dat was maar goed ook. Deze 10km loop is niet geschikt voor een pr. Wel prachtig!! Een sterk afwisselend parcours. Door prachtige bospaadjes, over ongemaaide grasweiden, uitgestorven asfaltwegen, zandpaden met puinsteen, over geaccidenteerd terrein, waar soms een omgevallen boomstronk het pad doorkruist. Het was niet domweg knallen, ook opletten anders was het vallen.. Die boomstronk werd niet door ons allemaal goed genomen… Het was zwaar, warm en afzien maar heel erg de moeite waard.

Nicolette:
Vandaag meegedaan aan de Nomenrun in Beekbergen, 10 km. Een loop, de naam zegt het al, voor alleen vrouwen. Een leuk kleinschalig evenement in de bossen, best wel een zwaar parcours dus. Na de warming-up van Grada ging de start lekker. Ik had niet de zware benen, die ik anders altijd heb als ik begin met lopen. Door de hellinkjes en boomstronken was een snelle tijd niet reëel. Na de doorkomst van de eerste ronde kreeg ik het even moeilijk. Gelukkig kon ik na 7 km aanklampen bij Jolanda van AV Veluwe en zijn we gezamelijk tot de finish gelopen. Zij had nog iets meer over en won de eindsprint, dat zat er bij mij niet meer echt in. Ondanks de 1:03:22 toch tevreden.