Marathon Amsterdam (18-10-2009)

Jacques heeft de marathon van Amsterdam gelopen en een mooie tijd van 3:46.01 neergezet. Ismail ging voor het eerst voor de halve afstand in 1:50.22.

 

Jacques:

Samen met mijn vaste loopmaat Marco Jansen heb ik meegedaan aan de Amsterdam Marathon. Voor hem de eerste hele marathon, voor mij de vierde. Aan het weer kan het niet liggen.  12 graden, geen wind en een lekker zonnetje. Dat zijn ook heerlijke omstandigheden voor de toeschouwers. En dat kun je merken. Het is gezellig druk langs het parcours. Om 10.30 uur gestart in het olympisch stadion. We hebben afgesproken het schema van 3.45 uur aan te houden. Ondanks de drukte komen we gelukkig snel in ons ritme. De drukte in combinatie met de soms smalle wegen levert een 5-tal valpartijen in mijn directe omgeving op. Goed opletten dus. Zowel bij het 20 als 30 kilometerpunt zitten we nog prachtig op schema. Vanaf 35 kilometer beginnen mijn benen vol te lopen. Vanaf dit punt zie je veel atleten instorten. Ze stoppen spontaan midden op het parcours terwijl anderen met vermoeide benen het tempo er nog proberen in te houden. De finish in 3.46.01. Al met al heerlijk gelopen en nu de benen even bij laten komen.

 

Ismail:
Zondag 18 oktober stond voor de planning mijn eerste halve marathon van Amsterdam. Zaterdag avond om 19.00 uur had ik met hardloopvrienden afgesproken bij pasta restaurant Vapiono te Amsterdam. Voor de liefhebbers van een heerlijke verse pasta zie http://www.Vapiano.com. Onder het genot van een heerlijk pasta gerecht en drank even bijgepraat met vrienden en loopervaringen uitgewisseld. Zondagochtend zijn we rond 12.00 naar de olympische stadion gegaan om te kijken naar de finish van marathon. Daarna stonden we om 14.00 uur zelf op de startbaan. Eerste 5 km heb ik best rustig gelopen en het weer zat erg mee, dus geen wind en regen.Overal stonden mensen om aan te moedigen. Ik heb als training ook nooit een halve gelopen, dus het was een beetje koffiedik kijken. Tot 15 km had ik de ritme goed te pakken. Hierna had ik het gevoel dat ik aardig km’s achter de rug had en vroeg me af “hoe lang moet ik nog”. Ik wist het antwoord wel maar stiekem had ik gehoopt dat de resterende km’s snel voorbij waren. Tijdens het lopen heb ik heel wat straten van Amsterdam gezien en het enige straat die ik kende, was de Vondelpark. Toen ik over de finish kwam, had ik een lekker voldaan gevoel en was best tevreden met mijn eerste halve marathon prestatie van 1.50.22 uur.