Leestencross (15-02-2009)

Vandaag werd door AV Veluwe de Leestencross georganiseerd. Een aantal clubgenoten gingen onder koude winderige omstandigheden van start. Met een bevroren ondergrond en veel gladde plekken was het oppassen geblazen. De organisatie had het allemaal prima voor elkaar en bij veel “gevaarlijke punten” op het parcours stond een vrijwilliger de kou te trotseren om de deelnemers te waarschuwen en ze de ideale lijn te wijzen.

Marjon legde als snelste vrouw de 10 kilometer af. Ineke liep ook een mooie tijd en eindigde daarmee in de top 10. Bij de heren liep Marco net buiten het podium naar een 4e plaats, Chris liep bij de heren een 10e tijd. Ook Iwan liep een 10e tijd, hij deed dit echter op de 5 kilometer.

 

5 kilometer

Iwan de Wit 0:23.40
   

10 kilometer

Marco Betman 0:41.59
Chris Heg 0:43.45
Roel Nijhof 0:46.14
Marjon Weerink 0:50:21
Ineke Telgen 0:57:26
Danny Bol 1:01:53
   
   

 

Marjon:
Mooie loopcross in de (natte) sneeuw. Goede benen na de Asselronde, had zin om weer eens te gaan sprinten. Goed gelukt: eerste ronde 25.25 (wat eerlijk gezegd nog wat tegenviel). Toen nog wat  aangezet, tegen een koude straffe wind de heuvels op, terug met wind in de rug over de hei en zeer tevreden in een 50 minuten gefinished.  Danny, de volgende keer zullen we je niet meer afleiden van je eindsprint. Alhoewel het een mooie foto was geweest hoe jij de finish tegemoet rende. Helaas had onze  ‘hof-fotograaf’ deze keer een vrije dag.

Marco:
Vanochtend eerst 42 kilometer op de racefiets gezeten, half bevroren kwam ik aan bij het Leesten waar ik de 10 km heb gelopen in 41.59 heb gelopen.

Ineke:
Vandaag wilde ik in een lekker tempo de 10km leestencross doen. Lekker lostrekken en zien hoe die gaat. De eerste 5km ging in een rap tempo. 27.58 Als ronde 2 ook zo zou gaan dan had ik een nieuw PR! op de 10km…Maar helaas, in de 2de ronde ging ik op de lange klim helemaal stuk.
Na de klim was het wel verrassend om te merken hoe snel ik weer herstelde.Al gauw voelde ik me weer fitter en kreeg weer snelheid terug. De tweede ronde gedaan in 29.28 wat een eindtijd geeft van 57.26 Ben ik uiterst tevreden mee!

Iwan:
Vandaag stond eigenlijk de 10 km voor mij op het programma, maar toch maar besloten om op de 5 km te starten. Bij de start stond ik met Danny te praten, toen opeens het startschot klonk. Redelijk van achteraan gestart, wat op dit parcours niet zo handig was. Er was in het begin niet echt ruimte om in te halen. Onderaan de klim ontstond ruimte om eindelijk mijn eigen tempo te lopen. Al met al heb ik redelijk lekker gelopen op dit mooie parcours en de tijd viel me 100% mee, namelijk 23.40 min.

Danny:
Doelen weer bereikt vandaag. Ik wilde in een rustig tempo gelijkmatig lopen. Het liefste nog het tweede rondje sneller. Dat laatste is niet gelukt (scheelde maar een paar seconde) maar met een gem. hartslag van 163 zijn dus beide doelen wel bereikt. Het eerste rondje liep ik niet lekker. De veradelijke ondergrond en de vele mensen zorgde ervoor dat ik niet in een lekker ritme kwam. Het tweede rondje ging heerlijk. De aankomst was er eentje om niet snel te vergeten. Alsof ik de winnaar was werd ik door Marjon, Ineke en Roel binnen gejuicht. Vergat er helemaal de eindsprint door!.