Kristalbad Triathlon (05-09-2009)

Vandaag was de Kristalbad Triathlon. Menig lid van Aquapoldro was aanwezig als deelnemer, vrijwilliger of supporter.
Ingrid heeft weer veel foto’s gemaakt.

 

Achtste
Ruud Gilde 1:14.04
Gian Dorsthorst 1:17.21
Jeroen Hennekes 1:20.08
Roel Nijhof 1:20.13
Arnoud Gobas 1:25.04
Patricia Angelier 1:25.54

 

Kwart
Richard Buitenhuis 2:25.47
Chris Heg 2:27.22
Iwan de Wit 2:27.43
Max van der Wal 2:27.47
Wilbert Pannekoek 2:51.29
Laurens Verwoest 2:41.02
Auke Wijnterp 2:44.58
Hans Kers 2:55.21
Margreet Berghuis 2:56.55
Arnoud van Hierden 3:01.03
Ismail Sarica 3:01.35
Bob de Vries DNF

 

 

Richard:
Afgelopen zaterdag weer de mooiste wedstrijd van het seizoen in en om het Kristalbad. Dit jaar voor mij de kwart. Geweldig weer voor lekke banden dacht ik sóchtends nog. En inderdaad net voor de start zag ik dat mijn achterband plat stond. “Uiterst relaxed” nog even de band vervangen omdat ik toch niks om handen had. Snel zeven bar erin en de wetsuit aan (dit keer niet achterstevoren) en volkomen ontspannen het water in. Zwemmen ging wel redelijk en daarna het fietsen op een nat parcours met hier en daar een vlaag wind. Lekker bikkelen dus. Tijdens het fietsen kwamen er drie Sanders puzzelstukjes bij elkaar (Chris, Iwan en ik), zodat het lopen nog leuk kon worden. Het lopen ging lekker ondanks de blubber. Uiteindelijk was ik hartstikke tevreden met mijn tijd en de klassering. En de prijs die ik kreeg bij het ophalen van de fiets was “een lekke band”. Vrijwilligers allemaal nog hartstikke bedankt het liep gesmeerd ondanks de nattigheid.

 

Ruud:
Vandaag een spannende wedstrijd want vorig jaar was ik hier gevallen. Gelukkig is het parcours veranderd 😉 Met enige moeite ben ik in startpositie gekomen en na het schallen van de toeter vol goede moed vertrokken. Al gauw kreeg ik in de gaten dat er geen toptijd in zat, ik kwam niet in mijn ritme, het ging niet lekker. Na de wissel ging het fietsen voor mijn doen erg lekker. Wat is het ontzettend leuk om zoveel bekenden langs de kant te zien. Na een goedlopende wissel aan het lopen begonnen en direkt werd ik ingehaald door mijn buurjongen die de 7heuvelenloop binnen het uur loopt. Met een tevreden gevoel ben ik in het zicht van Martine en Tije gefinished en kan ik terugkijken op een leuke wedstrijd. Chapeau voor alle vrijwilligers en nogmaals Ingrid wat heb je veel leuke foto’s gemaakt!

 

Marjon:
Wat heb ik genoten van de foto’s die Ingrid gemaakt heeft gisteren.. Wat een ontzettend leuk overzicht van de dag en wat komt de sfeer goed in beeld.
Ik heb zelf niet veel van de sport meegekregen vanuit mijn vrijwilligershuisje, en wat is het dan een kick om het hele gebeuren van die dag, zo kleurrijk in beeld te krijgen. En het allerleukste natuurlijk om al die vrijwilligers terug te zien op de plek waar ze ingedeeld waren en hun taak met verve te zien uitvoeren! Zo herken ik al die enthousiaste verhalen die ik na afloop van zoveel mensen te horen kreeg.
Goed gedaan Ingrid!

 

Iwan:
Vandaag stond onze eigen triathlon op het programma. De weersverwachtingen waren niet goed, maar denk dat we niet mogen klagen. Bij het wakker worden voelde ik wel, dat ik vrijdag het parc ferme heb meehelpen opbouwen, de schouders en nek voelde stijf aan. Als ik zie hoe ik gezwommen heb, moet ik maar vaker zwaar werk doen een dag voor de wedstrijd, want het zwemmen ging namelijk echt lekker. Af en toe was het wel een gevecht en lagen we 4 man/vrouw breed in de baan!!! Na de wissel meteen de JC Wilslaan op en dat blijft toch even wennen voor de spiertjes, maar ook het fietsen ging lekker. Zag elke ronde dat ik het ten opzicht van de andere “Sandersen” lekker deed. In de laatste ronde kwamen Richard, Chris en ik samen en gingen tegelijk het parc ferme in, Richard was snel weg en Chris had een lastige start en had last van kramp. Ik moest me inhouden om niet in het tempo van Richard mee te gaan en heel langzaam zag ik hem uit beeld verdwijnen. Chris kwam mijn wel voorbij, maar kon hem goed volgen. Had vrijdag al gehoord dat er een nieuw loopparcours was, en was dus wel benieuwd hoe dat zou zijn. Mijn gevoel zegt dat het minder zwaar is, want in het bos loop je nu naar beneden. Ondanks de heftige nacht lag het parcours er best goed bij op, elke ronde was er wel een waterbak waar je doorheen moest (heeft vast mooie foto’s opgeleverd). Vlak voor de finish hoorde ik Ineke schreeuwen (dat kun je missen natuurlijk) dat Max er aan kwam en heb toen maar een sprintje getrokken om hem voor te blijven en dat lukte met wel een seconden of 3 of 4. Ik heb een lekker gevoel overgehouden aan mijn eerste kwart in Apeldoorn en tevreden over de tijd van 2.27,44 (handgeklokt). Organisatie en vrijwilligers bedankt!!!!