Holterbergloop (31-10-2009)

Iwan, Roel en Laurens hebben vandaag meegedaan in holten aan de Diepe Hel Loop. Iwan en Laurens liepen 10mijl, Roel 5.

 

Laurens:
Ter voorbereiding op de Zevenheuvelenloop in Nijmegen over 2 weken, heb ik gisteren de ‘Holterberg’ beklommen. Deze loop kent een 4-tal pittige klimmetjes waaronder de bij fietsers zeer gevreesde Motieweg (10%) en verderop nog een stuk van 10%. Aanzienlijk zwaarder dan de heuvels van Nijmegen. Het was voor mij de eerste keer en vanwege de zware werkweek was ik een beetje ongerust op een goede (prettige) afloop. Maar ik heb heel lekker en vooral goed gedoseerd gelopen. De eerste 13 km keurig onder de HF170 (mijn omslagpunt ligt boven HF175) met natuurlijk wat uitschieters bij het klimmen. Daarna de laatste, afdalende 3 km nog goed kunnen aanzetten. Eindtijd: 1.26.45 (inclusief plaspauze). Nu volgende week nog een laatste test bij de Randerode Cross en ik ben klaar voor Nijmegen.

 

Roel:
De bedoeling was om de 10 mijl te lopen. Met nog wat pijntjes te hebben, toch besloten er vanaf te zien en dan maar 5 mijl te lopen.
Wat wel goed ging de tijd is 37.29 erg mooie loop lekker klimmen en lange afdalingen.

Iwan:
Vandaag meegedaan aan de 10mijl van de Diepe Hel Holterbergloop, als laatste voorbereiding voor de Berenloop volgende week op Terschelling. Ik had het mezelf makkelijker kunnen maken door een “iets” vlakkere loop uit te kiezen (de Posbankloop is een eitje vergeleken met deze loop), maar het blijft een leuke loop. Ik had het plan om rustig te lopen, al blijft dat lastig met 4 beklimmingen, tot 9 km heb ik dat ook redelijk volgehouden. Daarna werd ik toch te vaak ingehaald en heb ik het tempo iets verhoogd. De laatste kilometers kon ik wel merken dat ik deze week aardig wat kilometers in de benen had, want ondanks dat het klimmen voorbij was kreeg ik toch zware benen. Met mijn tijd van 1.20,23 ben ik best tevreden en blij dat ik heb meegedaan. Voor mijn gevoel ben ik wel klaar voor de Berenloop en deze week gaan we lekker freewheelen.