Hardloop4daagse (29-05 t/m 01-06-2009)

Diverse clubgenoten zijn van start gegaan tijdens de Hardloop4daagse in Apeldoorn. Willie, Ineke en Margo startte op de 60 kilometer (4 etappes). Margreet startte op de 100 kilometer (6 etappes). Hilly, Karst, Conny, Hans, Arnoud en Ismail startte op één of meerdere etappes.

Ineke en Margo hebben helaas op de tweede dag het strijdveld verlaten. Margreet en Wille gaan door. Ineke en Hinke maakte intussen foto’s

Etappe 1 (29-05)

Etappe 1 startte om 19:30 vanaf de atletiekbaan. Deze etappe had een afstand van 16,4 kilometer.

Willie van Gurp 1:12:32
Margo Maasman 1:25:57
Ineke Telgen 1:39:14
Margreet Berghuis 1:41:59

 

Margo:
Gisteren ben ik samen met Ineke, Margreet en Wllie van start gegaan voor de hardloop4daagse. Margreet loopt de 100km, Ineke, Willie en ik de 60km. Arnoud liep alleen de vrijdagetappe. De eerste etappe van 16,4 km is voor mij goed verlopen. De eerste 5 km rustig aangedaan (28 min) en toen kwam ik in een wel erg lekker ritme en ben een inhaalrace begonnen. Leuk om te doen. Danny fietste met Ineke en Margreet mee en halverwege kwam Hinke op de ATB langs. Bedankt voor het water en de afleiding Hinke! Nicolette dook ook regelmatig op met het fototoestel en aanmoedigingen en de familie Wezep was te vinden bij de start. Bij de finish stond Hilly te vrijwilligen bij het drinkpost. Zo kom je toch nog aardig wat Denkers tegen.

Margreet:
Eindelijk is het begonnen. Na een week rustig aan doen kon ik niet wachten om van start te gaan. Heerlijk gelopen in een mooi tempo. Dit smaakt naar meer!

Foto’s Wim Derksen

Etappe 2 (alleen 100 kilometer lopers) (30-05)

De 2e etappe ging bij recreatie terrein “‘t Leesten” van start. Deze etappe had een afstand van 20,4 kilometer.

Margreet:
2 uur lang lekker gelopen. Laatste 10 minuten waren zwaar door een leeg gevoel. De volgende keer toch maar iets meer eten!

 

Margreet Berghuis

2:13:48

 

foto Wim Derksen

Etappe 3 (30-05)

Een bijzondere etappe; niet alleen omdat start en finish plaatsvinden op een unieke locatie: op de brug vòòr kasteel Ter Horst, maar ook omdat het parcours de lopers over prima paden over misschien wel het mooiste stuk van de Veluwe (te weten de Loenermark) leidt.

 

Willie van Gurp 1:07:08
Margreet Berghuis 1:32:16

Etappe 4 (31-05)

Tijdloop in de Ugchelse bossen  over een afstand van 8,7 kilometer

 

Willie van Gurp 0:37:43
Margreet Berghuis 0:52:35

 

Etappe 5 (alleen 100 kilometer lopers) (31-05)

18,8 km Hoog Buurloo

Margreet Berghuis 2:06:41

 

Etappe 6 (01-06)

Afsluitende halve marathon

 

Willie van Gurp 1:38:09
Margreet Berghuis 2:28:10

 

Margreet:
Helemaal happy :D het is gelukt! Ik zag het meest op tegen de zaterdag omdat de 2 etappes samen zo’n 35 km waren, maar de 3de etappe ging juist heerlijk en op het laatst nog veel mensen ingehaald. De zondag was wel zwaar had van de ochtend etappe behoorlijke spierpijn gekregen en voelde de boven beentjes dus behoorlijk op de ruim 18 km s’middags. De meeste klimmetjes waren ook pal in de zon en door veel mul zand. Maandag voelde de beentjes al weer een stuk beter dan zondag middag en heb zeker het stuk langs de Amersfoordseweg heerlijk relaxt gelopen. Maar het stuk over de hei weer in die volle zon, was toch weer wat minder leuk, was erg blij met mijn begeleider die de 100 km met me mee gefietst is, Danny bedankt!!, want er moest heel wat water meegesleept worden! De fotograaf had gezegd dat ie op het 19 km punt zou staan, bij een zware klim, toen ik hem zag wist ik dat ik er bijna was en ben nog veel lopers voorbij gegaan en heb niet hoeven wandelen.Het was allemaal erg leuk en erg goed georganiseerd, volgend jaar maar weer! En de spierpijn in de boven benen is al weer een stuk minder als de zondag kan al weer behoorlijk normaal een trap op en voel me best fit!! Alle familie en clubgenoten bedankt voor de aanmoedigingen en ik hoop natuurlijk dat Margo en Ineke het volgend jaar ook gaan halen, maar nu vooral snel weer hersteld zijn!!

Arnoud:
Dit weekend meegedaan met de hardloopvierdaagse in Apeldoorn. Vrijdag rustig gestart met 1 etappe, en  daarna toch maar de vier etappes afgemaakt van de 60 km.  Er is hier toch wel sprake van een besmetting van het vierdaagse-virus. De eerste 2 etappes waren loodzwaar, maar dat had wat mij betreft ook met het tijdstip ( de avond ) te maken. Vanaf zondag gelukkig in de ochtend gelopen, is toch veel leuker.
De etappes, achtereenvolgend 16.4, 14.7, 8.7 en 21.2 kilometer ( dit is het schema van de 60 km), zijn behoorlijk zwaar met vrijwel geen meter vlak parcours. Wat mij betreft wat te veel asfalt, maar anderen hebben weer een hekel aan die vele zandpaadjes. De laatste etappe ( 21.2 km) van maandag was door de hoge temperatuur en het vele hoogteverschil een uitdaging en een heel mooie afsluiting. Trouwens vele clubgenoten aan de start en langs de kant, erg leuk dus. Mijn tijden heb ik niet zo goed bijgehouden, dat doen we de volgende keer wel. ( de laatste halve marathon was ergens in de 1.44 ).
Al met al een machtig evenement, waarop het helpt als je je er goed op voorbereid. Het is toch ook een kunst om steeds bultjes te nemen, afdalingen , dan weer zand, grind of asfalt. Best een hele tour. Ook veel buitenlanders die kampeerden langs de atletiekbaan, een heuse happening.
Er waren zelfs kanjers die de 100 km deden, in 4 dagen nog even 2 extra etappes van rond de 20 km. Een van die kanjers was Margreet, helemaal top hoe fit ze na afloop nog was. En nog een derde plaats ook. Super !