Halve Marathon Loenen (10-10-2009)

Was het vandaag relatief stil met Sanders Puzzelstukjes bij de Buitenhuis Classic, des te drukker was het bij Halve Marathon van Loenen. Ingrid liep de 5km, Pieter Boumeester, Iwan, Max, Patricia van der Zwan, Bert van der Zwan en Patricia A. de 10km en Auke, Hans Visser en Marjon gingen voor de 21.1km. Ze werden aangemoedigd door Roel met zijn zoontje.

 

Bert v.d. Zwan
Bert (links) en Patricia (rechts) met in het kielzog Patrica Angelier

 

21.1km
Auke Wijnterp 1:51.xx
Marjon Werink 1:55.15
Hans Visser 2:02.55

 

10km
Bert van der Zwan 57:27
Max van der Wal 42:56
Iwan de Wit 49:05
Pieter Boumeester 44:13
Patricia van der Zwan 47:58
Patricia Angelier 59:26

 

5km
Ingrid van Berkel 31:51

 

Patricia en Bert:
Sinds de triatlon in Hengelo voor ons weer een wedstrijdje. Het “moest” er ook van komen, want over een kleine maand staat de Berenloop op Terschelling op het programma. Loenen, een schitterend parkoers waar je op sommige stukken ook alvast het terschellingse strand/zand kan trainen. Hoewel het niet slecht ging, merkte ik wel dat de extra kilo’s me behoorlijk hinderen (uiteraard Bert!). Steeds als ik  een heuveltje op moest verloor ik terrein, maar op het “vlakke” kon ik weer aanpikken. Bij de finish (47.58) werd ik door Henk Borgmeijer verwelkomd als  Patricia van der Zwan, maar toen hij de (zweet)druppels van z’n bril had geveegd kwam hij er achter dat het Bert moest zijn. We hadden onze startnummers verwisseld. Dergelijke “domme” mensen hebben we bij de Kristalbadtriathlon ook gehad en nu dus zelf in de fout (alleen ons mailtje aan de organisatie dat onze tijden niet klopten hebben we wel achterwege gelaten).

Patricia startte in een eigen rustig tempo en liet de ferme halve marathon lopers Hans en Marjon al snel gaan. Op zich ging het lekker maar ook bij haar viel de tijd wat tegen gelet op de moeite die het kostte (57.26). Op de bijgevoegde foto’s zien jullie daar de “bewijzen” van. De eerste wedstrijdervaring zit er weer op. Volgende week 10 EM bij de Kring van Dorth.

Max:
Na even twijfelen toch korte broek en shirt aan en het was warm genoeg. Een leuk parcours, wel pittig met mul zand en af en toe wat wegglijden van de voeten.  De uitslagen staan nu al op de av 34 site. Wel snel zeg.
Mijn tijd is 42:56 en 14 man van de 100. Toch even lekker om het weekend mee te beginnen. Net op tijd binnen want toen kwam de regen. Ik hoop dat de halve marathon puzzelstukjes er niet te veel last van hebben gehad.

 

Marjon:
Volgend jaar doen we de tria: zwemtraining, MTB toertocht, en dan de halve van Loenen! Nog meer liefhebbers???

 

Hans:
Samen met Auke en Marjon heb ik de halve marathon van Loenen gelopen. In eerste instantie als training voor de Berenloop op Terschelling. Het was een gezellige boel bij de start. Max, Iwam, Bert, Pieter, Patricia A en Patricia vdZ liepen de 10 kilometer en Ingrid de 5. Roel stond in z’n clubkleding ons allemaal aan te moedigen. We gingen samen met de deelnemers aan de 10 km van start en al snel ga je het bos in. Een schitterend parcour, maar wel zwaar. Je komt onderweg de nodige klimmertjes tegen. Vanaf het begin kwam ik al niet in m’n ritme en had moeite het tempo bij te houden. Na 15 km moest ik echt een tandje terug en heb mezelf naar de finisch toe gesleept. Er kwam geen eind aan, wat mij betreft. Uiteindelijk ben ik in 2.02.25 over de streep gekomen, en met een flinke illlusie armer. Ik ben nog lang niet klaar om op Terschelling de hele te gaan doen, en moet dat beslist ook niet meer willen. Gewoon lekker voor de halve gaan, zoals oorspronkelijk het plan was. Die hele komt wel weer een keer…