Finale verenigingscompetitie – Alphen aan de Rijn (13-09-2009)

Vandaag stond de finale van de NTB verenigingscompetitie op het programma. Grada, Margreet, Nicolette, Ruud, Hinke, Martin, Jeroen, Iwan, Roel en Danny verdedigde de kleuren van tri.aquapoldro.nl. De finale bestond dit jaar uit een duathlon (5-20-2,5) en vond onder droge omstandigheden plaats, maar met een harde wind. Uiteindelijk zijn wij 12e geworden in de finale waaraan 16 verenigingen deelnamen. De volledige eindstand van de NTB verenigingscompetitie is hier te vinden.

 

Hinke en Ynske hebben foto’s gemaakt, deze zijn hier te bekijken.

 

Dames
Grada Boschker                  01:09:44 (2e)
Margreet Berghuis 01:26:02
Nicolette Verdugt 01:31:32

 

Heren Masters
Ruud Gilde 01:12:16
Roel Nijhof            01:16:33
Martin Grefte 01:21:27

 

Heren Elite
Hinke van Wezep 01:07:50
Iwan de Wit 01:14:28
Jeroen Hennekes 01:16:40
Danny Bol 01:23:54

 

 

Ruud:
In een gemoedelijke sfeer waar “niets moest en alles mocht ;-)” een flinke inspanning geleverd om in de finale puntjes bij elkaar te sprokkelen. De eerste 5 km lopen ging in de wonderbaarlijke tijd van 19:48, dit ga ik nooit meer verbeteren 😉
Fietsen tegen een flinke tegenwind (het windje mee voordeel werd afgevangen door een dijk en bomenrij), op zich een mooie omgeving maar veel gevaarlijke bochtjes en de laatste energie eruit geperst in de laatste 2,3 km.
Als je deze organisatie vergelijkt met de kristalbad triathlon moet ik onze organisatie toch nog maar eens een compliment maken met hoe het vorige week in Apeldoorn georganiseerd was.

 

Iwan:
Vandaag was de VC Finale in Alphen aan den Rijn, Helaas stonden er maar 10 “puzzelstukjes” aan de start voor deze finale. Het parc ferme was finale onwaardig, alle fietsen van alle series hingen door elkaar heen, wat betekende dat de een aan het wisselen was en degene er naast nog rustig zijn spulletjes aan het klaar leggen was. Daarnaast kon iedereen in en uit lopen. Vanaf de start dacht ik dat het voor geen meter ging, ik dacht even dat het een 100 meter sprint was, want ik liep direct vrij achteraan. Toen ik in het parc ferme kwam stond er 21 min nog wat op mijn horloge, en ik dacht dat heb je nog niet eens zo slecht gedaan. Het fietsen ging lekker, zeker met de nieuwe wielen via onze clubdealer Hinke. Doordat ik vrij achteraan liep, kon ik mooi de een naar de ander binnen hengelen. Het was een lastig fietsparcours, met een aantal korte bochten en verder veel weiland met wind tegen. Je zou denken dat je ook een keer de wind vol mee had, maar helaas was dat niet het geval. Na de 2e wissel nog een rondje van 2,5 km lopen en deze laatste ronde ging voor mijn gevoel een stuk soepeler dan de 1e twee. In een tijd van 1.14,25 kwam ik flink aangemoedigd door de overige “puzzelstukjes” over de finish. Al met al wel tevreden, maar deze wedstrijd heeft nogmaals bewezen waar mijn zwakke punt ligt, inderdaad bij het lopen. Nog 1 triathlon volgende week en dan kan ik me richten op de halve marathon op Terschelling en hopelijk haal ik daar profijt uit met het lopen.

 

Danny:
Vandaag was zwaar. Hard van start, en eigenlijk daarna continu volle bak. Organisatie had beter gekund, was niet finale waardig. Mijn eindtijd handgeklokt was in de 1 uur 23 nogwat, wachten op de uitslag voor de definitieve tijd. De duathlon is zeker voor herhaling vatbaar.

 

Nicolette:
Met 10 man “slechts” aan de start bij de VC finale in Alphen a.d. Rijn. Dit jaar een duathlon, ik had geen idee wat ik daarbij moest verwachten. Meteen na het startschot ging iedereen er als een gek vandoor en bungelde ik in de achterhoede. Toch liep ik naar mijn gevoel best goed en dat klopte ook wel. Na 29:15 en exact 5 km (voor degene die aan de afstand twijfelden) kwam ik het parc fermé weer binnen. Het fietsen was zwaar door de harde wind, maar af en toe kon ik even aanpikken als één van de snelleren, waaronder Grada, mij voorbijkwam. Ook de tweede ronde hardlopen ging super, de laatste kilometer zag ik 2 meiden voor mij lopen en met een eindsprint kon ik die nog inhalen. Dus zeker geen laatste dit keer. De laatste ronde was iets korter (2.3 km) en die liep ik in 12.57. Eindtijd officieus 1:31:20.