IJsselloop Deventer (19-04-2009)

Veel DeDenkers stonden vandaag aan de start van de IJsselloop in Deventer. Margo, Arnoud, Hilly, Marco en Roel hebben de 10km Dijkenloop gedaan. Ineke, Hans, Danny, Conny, Karst, Margreet, Laurens en Marjon deden de 10EM Uiterwaardenloop ook onderdeel van de IJsselloop in Deventer.

 

10km      10EM   
Marco Betman 38.28   Karst Altena

1:16.27

Arnoud Gobas 40.01   Conny Bosselaar 1:16.28
Hilly Panjer 40.53   Marjon Werink 1:21.34
Roel Nijhof 43.30   Hans Visser 1:21.35
Margo Maasman 49.03   Laurens Verwoest 1:24.58
      Ineke Telgen 1:32.59
      Margreet Berghuis 1:35.42

 

Hans:
Wat een top dag! Het weer zat aan alle kanten mee, goed gezelschap en een leuk parcour,  al verschillen daarover de meningen. Mijn tactiek als ‘plakker’ heeft ook nu weer z’n vruchten afgeworpen. Met Marjon had ik afgesproken haar zo lang mogelijk bij te houden,  en daarna zou ik wel zien waar het  schip strande. Nou, dat was pas na 14 kilometer, toen een bekertje sportdrank in het verkeerde keelgat schoot, met als gevolg een hoop gehoest en een hartslag van 188. Ik gaf aan Marjon aan dat als ze versnellen wilde, dat ze dat gerust kon doen. Maar gelukkig herstelde ik vrij snel en kon haar toch weer bijhouden. De brug werd er vervolgens bijna één te ver en door de morele steun van Marjon,die op dat moment voor mij inhield, ben ik de laatste meters letterlijk hijgend en piepend over de finish gekomen in voor mij een toptijd: 1.21.35; een PR verbetering van 17.17 minuten. Met dank aan Marjon!!!!

Hilly:
Ik heb 40.53 gelopen op de 10 km… 1e dame overall en erg blij voor zowel Femke als Gjalt omdat zij op hun afstand 1,5 km resp. 2e en 1e zijn geworden.(j/m tm 8 jaar) Een gezellig dagje Deventer met de trein…

Ineke:
Gisteren de uiterwaardenloop in Deventer gedaan.Samen met Danny, Margreet, Marjon, Conny, Karst, Hans en Iwan als suporter zijn we vanaf de woonboulevard naar Deventer afgereisd om daar de uiterwaardenloop( 10 em) te gaan doen. Na vrijdag een lange duurloop en zaterdag een toch wel pittige fietstocht was ik erg benieuwd hoe de benen het gingen houden deze 16km.Natuurlijk( hoe kan het ook anders;-( ging ik de eerste kilometers te hard van start. Heb ik de eerste 3 km in 5.30 p/km gedaan, zo ging ik de 4de in 5.46 doen en vervolgens zat ik rond de 6.00 minuten per km. Bij het bordje van de 10km passage voelde ik me weer topfit en zat in een heerlijk ritme. Kon iets versnellen en heb vooral dat lange saaie stuk waar een heen en weer gelopen moest worden lekker door kunnen lopen. Op de brug kon ik nog iets aanzetten. Het zat er gewoon in. Kilometers waren allemaal goed aangegeven en zelfs vanaf de laatste 500 meter werd elke 100 meter aangegeven. Dat was lekker! Er uit halen wat er nog inzat. Over de finish was ik eens niet helemaal total loss. Wel even bijkomen maar al snel weer hersteld. Op naar de hardloop4daagse! Tijd was 1.32.59 en toen snel naar huis voor de SBPP!! Ook dat was heerlijk en erg gezellig!! Op de veranda heel wat SB pizza s naar binnen gewerkt!

Margo:
Ik heb op deze zonnige middag de Dijkenloop (10km) in Deventer gedaan. Had als doelstelling redelijk rustig te lopen en onder een bepaalde hartslag te blijven. Er gingen meer Denkers op de 10km van start (Hilly, Roel en Arnoud), maar die heb ik na de start niet meer gezien :-). Heb heerlijk gelopen en kwam in een handgeklokte tijd van 49.03 tijd over de finish. Leuke en goed georganiseerde loop!

Marco:
Vandaag lekker op de racefiets naar Deventer geweest om daar de Ijsselloop te lopen 10 km in 38.28 dat ging zeer goed, en natuurlijk weer terug naar Apeldoorn wat een feest op deze stalende zondag.